Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Co symbolizuje hvězda na vánočním stromečku? Podívejte se na to ještě dnes!

gwiazda na choinkę

Adrian Koźlik |

Hvězda na vršku vánočního stromku je neodmyslitelným prvkem vánoční výzdoby. S výskytem Betlémské hvězdy na vrcholu stromečku, celého vánočního stromu nabere magickou záři. Zaměřme se na to, co to vlastně znamená hvězdy na vánočním stromečku? V tomto článku se podíváme na historii, symboliku a význam betlémské hvězdy, která je neodmyslitelným symbolem Boha Narození.

Původ hvězdy vánočního stromku

Hvězda na vánočním stromku , známá také jako betlémská hvězda , má svůj původ v starověké příběhy. Podle Matoušova evangelia se zjevila Betlémská hvězda na obloze nad městem Betlém, ukazující mudrcům z východu cestu k místu narození Ježíše. To měla tato hvězda být jejich průvodcem při hledání novorozeného krále.

Vyberte obrázek

A ačkoliv v evangeliu není přesný popis hvězdy, pro mnohé je Křesťané se betlémská hvězda stala jednou z nejvýznamnějších Vánoční symboly. Po staletí se mnoho umělců, teologů a badatelů řídilo otázkou, jaká tato hvězda je jak mohla vypadat a jaká byla její pravá povaha.

Symbolika hvězdy vánočního stromku

Betlémská hvězda na vánoční stromeček má spoustu symboliky a významu. Především je symbolem světla a naděje. Je to světlo, které ukázalo cestu Mudrci, a také označil narození Ježíše - Světla světa. Hvězda Betlém také symbolizuje znovuzrození, nový život a naději na něco lepšího budoucnost.

Hvězda na vánočním stromku je také symbolem ukazujícím cestu. Stejně jako vedla hvězda mudrců do Betléma, tak nám má betlémská hvězda připomínat... cesta, kterou bychom měli ve svém životě jít - cesta k lásce, míru a Dobře.

Význam hvězdy na vánočním stromku

Umístění Betlémské hvězdy na vrchol vánočního stromku má své opodstatnění hluboký význam. Je nejen ozdobou, ale především výrazem víry a hold, který vzdáváme novorozenému Ježíškovi. Hvězda na vánočním stromku nám připomíná nám o narození Krista a jeho poselství lásky a naděje pro celé lidstvo.

Umístěním Betlémské hvězdy na vrchol vánočního stromku dáváme svědectví o naší víře a oddanosti. Toto je náš způsob, jak si to připomenout unikátní událost a zdůrazňující její význam pro náš život.

Historie tradice umístění hvězdy na vánoční stromeček

Tradice umisťování hvězdy na vánoční stromeček má dlouhou historii. Zpočátku, ve starověku, byly vánoční stromky zdobeny ovocem, květiny a další přírodní prvky. Teprve v 19. století se objevila móda umístit hvězdu na vrchol vánočního stromku.

Podle některých zdrojů byla první hvězda umístěna na vánoční stromeček v Německu v 18. století. Byla to papírová hvězda, vyrobená z plsti popř lepenka. Později se začaly používat kovové a dřevěné hvězdy. Aktuálně zapnuto na trhu najdete betlémské hvězdy z různých materiálů, jako je sklo, plast, dřevo nebo kov.

Hvězdy na vánočních stromcích mají různé tvary, barvy a vzory. Často jsou zdobené třpytkami, korálky, flitry nebo jiné ozdoby. Některé hvězdy mají rovnou jedničku tvar šesticípé hvězdy, zatímco jiné jsou zdobenější a složitý.

Výběr správné hvězdy na vánoční stromeček je jen na nás preference a styl dekorace. Někteří lidé preferují tradiční zlato nebo stříbro hvězdičky, jiní preferují barevné a moderní designy. Je důležité vybrat takovou hvězdu , která vyhovuje našemu vkusu a celé skladbě vánočního stromku.

Betlémská hvězda v polské kultuře

V Polsku je tradice umisťování hvězdy na vánoční stromek hluboká zakořeněné. Je to jeden z nejznámějších symbolů Vánoc Narození. Betlémská hvězda je přítomna jak v tradičním, tak v a moderní dekorace. Je to vyjádření naší víry a radosti narození Ježíše.

Mnoho Poláků stále umísťuje na vrchol papírovou hvězdu Vánoční stromky, stejně jako naši předkové. To je krásná tradice nám připomíná naše kořeny a hodnoty, které jsou pro nás důležité národ.

hvězda na vánoční stromeček
Vyberte obrázek

Hvězda na vánočním stromku je nesmírně důležitým symbolem Vánoc. Má hlubokou symboliku a význam, připomíná nám narození Ježíše a jeho poselství lásky a naděje. Umístěním hvězdy na vrchol vánočního stromku vyjadřujeme svou víru a oddanost a zároveň vytváříme krásné dílo dekorativní, která dodává kouzlo a lesk našim vánočním přípravám. Bez ohledu na vzhled a materiál, ze kterého je vyroben, je to hvězda Betlém na vánočním stromku je výrazem naší víry, radosti a obdivu tento zvláštní čas.

Zanechat komentář