Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Grilování na zahradě: Jak postavit grilovací koutek krok za krokem?

Grill w ogrodzie: Jak zbudować kącik grillowy krok po kroku?

Tomasz Woźniak |

Výběr správného místa pro grilování na zahradě je zásadní pro vytvoření příjemné atmosféry a zajištění bezpečnosti. Ideální místo spojuje blízkost přírody s praktickým přístupem do domu a ochranou před větrem a nadměrným sluncem. Zde je několik tipů, jak vybrat to nejlepší místo:

  • Umístění : Je nezbytné najít klidné místo blízko vašeho domova, ale dostatečně daleko, aby se kouř z grilu nedostal ven. Místo by také mělo být chráněno před větrem a poskytovat stín, který umožní pohodlné grilování bez ohledu na počasí.
  • Bezpečnost a pohodlí : Ujistěte se, že gril stojí na stabilním, rovném povrchu, mimo dosah hořlavých materiálů. Kromě toho stojí za zvážení vytvoření bezpečné zóny pro děti se stínem a hračkami a místo pro stůl s kuchyňským náčiním a nápoji.
  • Uspořádání a ochrana : Úprava altánu nebo pergoly vás může ochránit před sluncem a deštěm a umožní vám grilovat po celý rok. Zavedení rostlin, jako jsou bylinky nebo keře, nejen zatraktivní prostor, ale může zlepšit i kulinářský zážitek.

Když budete mít na paměti tyto tipy, můžete vytvořit perfektní grilovací prostor, který vydrží mnoho sezón.

Typy grilů - výhody a nevýhody

Při výběru grilu na zahradu se vyplatí zvážit typ, který nejlépe odpovídá našim potřebám a možnostem. Každý typ grilu má své specifické výhody a nevýhody, které ovlivňují komfort a výsledky grilování.

  • Grily na dřevěné uhlí : Jsou oceňovány pro autentickou, kouřovou chuť jídla. Jsou také levnější na nákup než plynové nebo elektrické grily a snadno se přemisťují. Po použití však vyžadují více času na zahřátí a vyčištění a řízení teploty může být obtížnější.
  • Plynové grily : Nabízejí rychlý ohřev a snadnou regulaci teploty. Jsou pohodlné na používání, ale jsou dražší na nákup a údržbu. Chybí jim však charakteristická, kouřová chuť pokrmů grilovaných na dřevěném uhlí.
  • Elektrické grily : Toto je skvělá volba pro lidi, kteří hledají čistý a snadný způsob grilování. Poskytují konstantní kontrolu teploty a jejich použití je bezpečné, ale jsou omezeny přístupem ke zdroji energie a nemusí dosáhnout tak vysokých teplot jako grily na plyn nebo dřevěné uhlí.

Výběr správného grilu by měl být dán nejen chuťovými preferencemi, ale také dostupným prostorem a počtem hostů, které plánujeme hostit.

Uspořádání grilovacího prostoru

Gril

Plánování prostoru kolem grilu je zásadní pro zajištění bezpečnosti a pohodlí při grilování. Je důležité vyhnout se používání hořlavých materiálů, jako je dřevo nebo linoleum, v blízkosti grilu. Vysoce kvalitní dlažební kostky jsou odolnou a bezpečnou variantou pro vytvoření grilovací plochy. Za zvážení stojí i přístupnost ke grilu, která v případě potřeby vytvoří tvrdou povrchovou cestu. Při plánování prostoru byste měli myslet na pohodlné sezení a místo pro uložení grilovacího příslušenství. Instalace střechy nebo dostatečné větrání pomůže zvládnout kouř a jiskry a zvážení instalace v blízkosti grilovací plochy zvýší funkčnost prostoru.

Zdobení prostoru hrnkovými rostlinami a bylinkami může obohatit jeho vzhled a poskytnout příjemnou vůni. Místo pro přípravu jídla je při grilování zásadní. Mít poblíž stůl nebo polici vám pomůže připravit jídlo a uložit grilovací nástroje. Pro večerní grilování je nutné správné osvětlení. Zatímco gril by měl být dobře osvětlený, okolní prostor lze jemně osvětlit lucernami, svíčkami nebo osvětlením vánočního stromku.

terasa

Grilovací prostor by měl být místem relaxace a potěšení. Mělo by být pohodlné, bezpečné a příjemné pro hosty. Je důležité vymezit grilovací plochu s prostorem pro základní předměty, jako jsou podnosy, náčiní, jídlo, grilovací příslušenství a palivo. Zařazení stolů, židlí, lehátek, houpacích sítí, závěsných židlí, houpaček a tašek poskytne hostům pohodlné místo k sezení a relaxaci. Zlepšení atmosféry dobrým zvukem, polštáři, přikrývkami, svíčkami, lampami a provázkovými světly zvýší komfort a estetiku místa.

Příslušenství potřebné pro grilování

Abyste si užili bezpečné a efektivní grilování, je nutné se vybavit vhodným grilovacím příslušenstvím . Je klíčové, aby grilovací zařízení bylo kompletní, funkční a nepoškozené, což zajišťuje bezpečnost a komfort používání. Mezi základní nářadí patří: kleště, špachtle, vidlička, špejle a štětec, který by měl být vyroben z materiálů odolných vysokým teplotám, jako je nerezová ocel. Nerezová ocel je nejen odolná vůči teplotám a mechanickému poškození, ale také hygienická, protože nepodporuje růst bakterií.

Dále se vyplatí pořídit grilovací koš , ideální pro přípravu zeleniny, ryb a dalších choulostivých produktů, které by mohly spadnout na rošt, a grilovací podložku, která zabrání přichycení jídla ke grilu a usnadní čištění. Dalším mimořádně užitečným doplňkem je teploměr , který zajistí přípravu masa na správnou teplotu, a krbový startér, který usnadní zapálení grilu na dřevěné uhlí bez použití zapalovací kapaliny. Gril bude chráněn, když se nepoužívá, krytem grilu, který jej chrání před povětrnostními vlivy.

Za přemýšlení stojí i ekologická řešení, jako jsou grilovací ventilátory nebo ekologické podpalovače , které jsou bezpečné a rychlé, stejně jako přenosné grily, které se snadno sestavují a dají se použít jak na grilování, tak na táborák. Takové příslušenství nejen usnadňuje proces grilování, ale je také šetrnější k životnímu prostředí .

Zanechat komentář