Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Interiérový design - nástěnné hodiny. Tohle musíte mít doma!

Aranżacja wnętrz - zegar ścienny. Tego nie może zabraknąć w Twoim domu!

Přemýšleli jste někdy, jak důležitou roli hrají nástěnné hodiny v našem každodenním životě? Tyto nenahraditelné hodinky nám nejen pomáhají sledovat náš rozvrh, ale také tvoří dokonalý doplněk k designu interiéru. Ať už zařizujete obývací pokoj, kuchyň nebo kancelář, správně vybrané nástěnné hodiny dokážou změnit celý prostor a dodat mu elegantní, ucelený charakter.

Typy nástěnných hodin

Interiérový design - nástěnné hodiny. Tohle musíte mít doma!

Mechanické hodiny

Tyto tradiční hodinky fungují na převodovém mechanismu, jehož pohyb pohání ruce. Regulátorem chůze je obvykle kyvadlo nebo rovnováha. Mechanické hodiny se vyznačují spolehlivostí a nadčasovým vzhledem, dokonale zapadají do klasických interiérových designů.

Quartzové hodiny

Konstrukce křemenných hodin využívá křemenný krystal, který vlivem elektrického proudu začne vibrovat na konkrétní frekvenci. Quartzové hodiny jsou extrémně přesné a vyžadují minimální údržbu.

Elektronické (digitální) hodiny

Elektronické hodiny zobrazují čas na snadno čitelném LCD panelu. Namísto tradičních ručiček je čas počítán standardním generátorem vydávajícím impulsy s konstantní frekvencí. Digitální modely mají často další funkce, jako je indikace teploty nebo vlhkosti.

Analogové nebo digitální hodiny?

Volba mezi analogovými a digitálními hodinami závisí do značné míry na individuálních preferencích a stylu interiéru. Analogové hodiny s tradičním ciferníkem a ručičkami mají nepopiratelné kouzlo, skvěle se hodí do klasických, retro interiérů. Digitální modely zase nabízejí více informací na displeji a také řadu praktických funkcí, jako je zobrazení data nebo teploty.

Za zvážení stojí také rádiem řízené hodiny (DCF), které automaticky upravují čas pro letní nebo zimní změny a zaručují tak nejvyšší přesnost.

Nástěnné hodiny a styl interiéru

Interiérový design - nástěnné hodiny. Tohle musíte mít doma!

Výběr vhodných nástěnných hodin je neodmyslitelně spjat s uspořádáním místnosti, do které mají být umístěny. Zde je několik tipů, jak vybrat hodiny, které budou dokonale ladit s vaším dekorem:

Retro styl

Hodiny s tradičním designem, často vyrobené ze dřeva, se skvěle hodí do interiérů zařízených v klasickém nebo vintage stylu. Mohou to být modely ve stylu starých nádražních hodinek nebo vybavené ozdobným kyvadlem.

Moderní styl

Hodiny s minimalistickým jednoduchým tvarem se budou dobře vyjímat v moderních aranžmá. Dobrou volbou budou i digitální modely s doplňkovými funkcemi, jako je zobrazení data nebo teploty.

Průmyslový styl

Ve strohých, industriálních interiérech by nástěnné hodiny měly vyniknout svým netradičním designem. Skvěle zde poslouží například časomíry imitující ozubená kola nebo modely bez klasického číselníku, pouze s ručičkami.

Shrnutí

Bez ohledu na to, zda hledáte klasické, retro hodiny nebo moderní, digitální model, jistě najdete něco vhodného pro vás. Stačí pečlivě promyslet design interiéru a upravit nástěnné hodiny tak, aby byly nejen praktickým, ale i estetickým prvkem vašeho prostoru.

Viz také:

Zanechat komentář