Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak oddělit kuchyň od obývacího pokoje: inspirace a řešení pro otevřený obývací prostor

Jak oddzielić kuchnię od salonu: inspiracje i rozwiązania dla otwartej strefy dziennej

Adrian Koźlik |

Otevřený obývací prostor, spojující kuchyň a obývací pokoj, je v současnosti jedním z nejžádanějších trendů v interiérovém designu. Na oblibě si získává především v menších bytech, kde umožňuje efektivně využít dostupný prostor. Spojení těchto dvou klíčových místností však může být někdy oříšek – jak zachovat jejich funkční oddělenost a zároveň dosáhnout uceleného, ​​estetického vzhledu celé zóny? V tomto článku představíme inspirativní způsoby, jak oddělit kuchyň od obývacího pokoje , které vám pomohou vytvořit moderní, otevřené a harmonické uspořádání. Jak oddělit kuchyň od obývacího pokoje? Inspirace a motivy.

Hra barev a materiálů

Jedním z nejjednodušších a zároveň účinných způsobů, jak oddělit kuchyň od obývacího pokoje, je dovedně využít rozdílů v barvách a texturách použitých povrchových úprav. Můžete si například vybrat bílé dlaždice nebo pracovní desku v kuchyni a v obývací části použít teplé dřevěné parkety. Zajímavým řešením bude také zavedení dekorativních akcentů, jako je cihla, dřevo, beton nebo kámen, které jasně vymezují hranice mezi místnostmi.

Mobilní hranice: dveře a stěny

Pokud si chcete zachovat větší soukromí a mít možnost v případě potřeby oddělit kuchyň od obývacího pokoje, budou posuvné, skládací nebo harmonikové dveře perfektním řešením. Mobilní prvky umožňují plynulý pohyb mezi zónami a zároveň umožňují jejich dočasné oddělení. Alternativou může být i mezistěna z různých materiálů – od lehkého sádrokartonu až po plné cihly nebo prosklení, které zachová optické propojení místností.

Jak oddělit kuchyň od obývacího pokoje, inspirace: prolamované dělení

Dalším nápadem , jak oddělit kuchyň od obývacího pokoje při zachování otevřenosti interiéru, jsou prolamované panely nebo lamely. Ze dřeva, překližky nebo nábytkové desky vytvoří jasnou, ale jemnou hranici mezi zónami, propustí světlo a zachovají dojem prostornosti. Tato forma členění dokonale zapadá do moderního, minimalistického stylu aranžmá.

Funkční kuchyňský ostrůvek

Pro ty, kteří preferují otevřený, ale uspořádaný obývací prostor, může být kuchyňský ostrůvek perfektním řešením. Tento multifunkční kus nábytku vytyčuje nejen hranici mezi kuchyní a obývacím pokojem, ale poskytuje i další pracovní plochu, místo k jídlu a praktický úložný prostor. Ostrůvek je dokonalým rozšířením kuchyňského nábytku a zároveň vytváří útulný jídelní kout. Jak oddělit kuchyň od obývacího pokoje bez ztráty místa? Kuchyňský ostrůvek!

Jak oddělit kuchyň od obývacího pokoje: inspirace a řešení pro otevřený obývací prostor

Barový pult jako alternativa

Pokud váš rozpočet nebo uspořádání místnosti neumožňuje prostor pro ostrov plné velikosti, zvažte barový pult. Tento moderní kus nábytku, umístěný na hranici mezi kuchyní a obývacím pokojem, plní podobné funkce jako ostrůvek a zároveň označuje rozdělení do zón. Barový pult doplněný pohodlnými taburety se stane ústředním bodem vašeho otevřeného obytného prostoru.

Jak oddělit kuchyň od obývacího pokoje: inspirace a řešení pro otevřený obývací prostor

Tabulka jako vymezovací prvek

Další možností , jak oddělit kuchyň od obývacího pokoje , aniž byste museli zasahovat do dispozice stěn, je umístit na hranici místností stůl se židlemi. Tento praktický kus nábytku nejen vyznačuje rozdělení do zón, ale také vytváří pohodlný prostor pro konzumaci jídel. V malých bytech, kde není prostor pro samostatnou jídelnu, toto kompromisní řešení funguje perfektně.

Role obývacího nábytku

Neméně účinným způsobem, jak oddělit kuchyň od obývacího pokoje, je šikovné uspořádání obývacího nábytku. Pohovka nebo rohová sedací souprava umístěná zády ke kuchyňskému koutu jasně vymezuje hranici mezi zónami a vytváří funkční uspořádání interiéru. Navíc můžete za pohovku umístit úzkou konzolu nebo stolek, čímž se prohloubí efekt dělení.

Police jako vymezující prvek

Alternativou k obývacímu nábytku je velká dřevěná nebo dřevo-kovová police, která skvěle poslouží jako prvek vymezující kuchyň a obývací pokoj. Kromě jasného vyznačení hranic mezi místnostmi nabízí police také další prostor pro skladování a organizaci interiéru.

 

Jak oddělit kuchyň od obývacího pokoje: inspirace a řešení pro otevřený obývací prostor

Zasklení zdůrazňující hranice

Pokud chcete zachovat světlo a vizuální propojení kuchyně s obývacím pokojem, může být řešením prosklená stěna. Transparentní sklo, používané jako stěny i jako posuvné dveře, vám umožní jasně označit hranice, aniž by vytvářelo dojem uzavřenosti nebo omezování prostoru.

Shrnutí

Jak oddělit kuchyň od obývacího pokoje? Otevřený obývací prostor, propojující kuchyň a obývací pokoj, je mimořádně atraktivním a žádaným aranžérským řešením. Pro dosažení harmonického efektu stojí za to pamatovat na jasné označení hranic mezi těmito místnostmi. Způsoby uvedené v článku o tom, jak oddělit kuchyň od obývacího pokoje, inspirace jako hra barev a materiálů, mobilní stěny, prolamované dělení a funkční nábytek vám pomohou vytvořit moderní, ucelené a zároveň praktické bydlení oblasti, dokonale přizpůsobené vašim potřebám.

Viz také:

Zanechat komentář