Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak si vyrobit vlastní nádoby na koření? Dáme vám tip!

słoiki na przyprawy

Adrian Koźlik |

Koření hraje klíčovou roli v každé kuchyni. Našim pokrmům dodávají nejen chuť a vůni, ale dodávají jim i charakter a jedinečnou atmosféru. Proto je důležité koření správně skladovat, aby si co nejdéle zachovalo svou kvalitu a čerstvost.

Vítejte ve světě nádob na koření , které si můžete snadno vytvořit doma přidáním svých oblíbených aromat.

Připravte se na organizační revoluci, kterou si vaše kuchyně a spíže zamilují.

Proč a jak vyrobit atraktivní nádoby na koření?

kořenky Skladování koření v originálním balení často vede k chaosu v kuchyni. Sáčky a kapsičky s kořením jsou nepohodlné na používání, snadno se trhají a obsah často vyteče. Mnohé originální obaly nejsou vzduchotěsné a nechrání koření před vlhkostí, světlem a ztrátou aroma. Proto se vyplatí hledat alternativy a nejlepší z nich jsou praktické a estetické nádoby na koření.

  1. Nádoby na koření ze sklenic

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak si vytvořit vlastnínádoby na koření, je použití sklenic. Jsou snadno dostupné a lze je nalézt v různých velikostech a tvarech. Chcete-li vytvořit nádoby na koření ze sklenic , postupujte takto:

KROK 1. Ujistěte se, že sklenice jsou čisté a suché. Můžete je umýt v horké vodě a důkladně osušit.

KROK 2. Připravte si štítky s kořením. Můžete je napsat ručně nebo vytisknout na speciální samolepky. Na štítky napište názvy koření a nalepte je na sklenice.

KROK 3. Pokud chcete sklenice dodatečně ozdobit, můžete jejich víčka natřít barvou ve zvolené barvě nebo ozdobit ozdobnou páskou.

KROK 4. Naplňte sklenice oblíbeným kořením a ujistěte se, že jsou pevně uzavřené. Do sklenic můžete přidat i sušené bylinky pro dekorativní nádech.

  1. Nádoby na koření vyrobené ze dřeva a kovových košíčků

Pokud hledáte originálnější způsob skladování koření, můžete zkusit vytvořit nádoby ze dřeva a kovových košíčků. Budou nejen praktické, ale dodají vaší kuchyni i kouzlo.

kořenky KROK 1. Začněte přípravou dlouhých desek stejné tloušťky. Můžete je oříznout na správnou velikost nebo nechat okraje nerovné pro umělecký efekt.

KROK 2. Připojte desky pomocí plochých konektorů a šroubů. Ujistěte se, že jsou dobře upevněny, aby byla nádoba stabilní.

KROK 3. Připevněte kovové koše k základně nádoby pomocí šroubů. Můžete si vybrat různé velikosti košíků nebo zvolit stejné velikosti a rovnoměrně je uspořádat.

KROK 4. Umístětesklenice s kořením do košíčků. Můžete je seřadit podle kategorií, například pálivé koření, bylinky nebo směs koření.

KROK 5. Nádobu můžete dodatečně ozdobit natřením nebo nalakováním dřevěné části nebo přidáním ozdobných prvků, jako jsou stuhy nebo štítky s názvy koření.

  1. Decoupage nádoby na koření

Decoupage je technika zdobení předmětů pomocí papírových výřezů a lepidla. Je to skvělý způsob, jak vytvořit originální nádoby na koření. Vše, co potřebujete, je trpělivost a kreativita.

KROK 1 . Připravte si nádoby, které chcete ozdobit. Mohou to být sklenice, krabice nebo jiné vhodné nádoby.

KROK 2. Nádoby natřete akrylovou barvou, abyste získali základní barvu. K vytvoření rovného povrchu můžete použít i sprej.

KROK 3 . Z papíru vystřihněte dekorativní prvky, jako jsou vzory, květiny nebo abstraktní tvary. Můžete také použít speciální decoupage ubrousky, které mají hotové vzory.

KROK 4. Naneste lepidlo na decoupage na povrch nádoby a přilepte vyříznuté prvky. Jemně na ně zatlačte, abyste odstranili případné vzduchové bubliny.

KROK 5. Když jsou všechny prvky přilepené, zakryjte to celé lakem na decoupage, abyste ochránili povrch a dodali nádobám s kořením elegantní lesk.

Jaké značky koření byste si měli vybrat?

Etikety na koření jsou nejen praktickým způsobem označení obsahu nádob, ale také dekorativním prvkem. Můžete si vybrat různé typy štítků, které se hodí ke stylu vaší kuchyně. Zde jsou některé oblíbené možnosti:

  • Samolepící etikety: toto je nejjednodušší způsob označení koření. Názvy koření můžete psát ručně, tisknout etikety pomocí tiskárny nebo použít hotové nálepky s kořením dostupné na trhu.
  • Magnetické štítky: Pokud máte kovové nádoby na koření, magnetické štítky mohou být skvělým řešením. Můžete je snadno připevnit a změnit podle potřeby.
  • Křídové štítky: Pokud rádi přejmenováváte koření, křídové štítky jsou skvělým řešením. Můžete je snadno otřít a změnit jejich obsah.

Vytvoření vlastních nádob na koření je skvělý způsob, jak uchovávat koření praktickým a estetickým způsobem. Můžete použít různé materiály a techniky, jako jsou zavařovací sklenice, dřevo, kov nebo decoupage. Vyberte si ty správné nádoby pro sebe a užijte si uspořádanou kuchyni a čerstvé a aromatické koření. Nezapomeňte si také koření označit, abyste snadno našli, co potřebujete.

Připravte se na kulinářské dobrodružství a lahodné pokrmy s dobře uspořádanou sbírkou koření!

Zanechat komentář