Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak vyrobit cukrářský sáček? Koukni na to!

rękaw cukierniczy

Adrian Koźlik |

Zdobení dortů, cupcaků a dalšího pečiva je opravdovým uměním, které dokáže upoutat pozornost a naše pečivo bude vypadat ještě chutněji. Cukrářský sáček je v tomto výtvarném procesu nenahraditelnou pomůckou umožňující precizní zdobení. Co ale dělat, když ho zrovna nemáme po ruce? Nebojte se, existuje mnoho alternativ, které vám umožní objevit nové způsoby zdobení a vaše pečivo bude vypadat jako umělecká díla. V tomto článku přinášíme praktický návod, jak si vyrobit cukrářský sáček krok za krokem, a 10 skvělých alternativ, které můžete použít místo tradičního cukrářského sáčku.

Jak vyrobit cukrářský sáček - krok za krokem

KROK 1: Připravte si materiály

cukrářský sáček K výrobě cukrářského sáčku potřebujete pečicí papír a nůžky. Připravte si čtvercový papír, který následně přehnete napůl.

KROK 2 : Složte papír

Papír přeložte na polovinu přeložením po stranách. Poté nakreslete nůžky podél linie ohybu.

KROK 3: Vystřihněte trojúhelník

Pokud chcete udělat větší cukrářský sáček, další řez vynechejte. Pokud však dáváte přednost menším velikostem, přeložte jeden ze vzniklých trojúhelníků napůl a linii přehybu projeďte nůžkami.

KROK 4: Přeložte okraje

Nyní shromážděte všechny okraje trojúhelníku na jednom místě a přibližte delší okraje ke kratšímu. Ujistěte se, že kluzká strana papíru je uvnitř.

KROK 5: Zabezpečte připojení

Když jsou všechny okraje nařasené na jednom místě, přehněte nařasené okraje dvakrát směrem ven. Spoj můžete také rozříznout a znovu ohnout, abyste zajistili trvalejší spojení.

KROK 6: Naplňte rukáv krémem

Nyní stačí vložit návlek s připevněným hrotem do vysoké sklenice, přebytečný papír obtočit okraje sklenice a návlek naplnit krémem.

Nejlepší alternativa k cukrářskému sáčku

Chceme-li však naše pečivo atraktivně ozdobit, nemusíme používat cukrářský sáček. Existuje mnoho účinných metod, které vám pomohou zkrášlit vámi připravené pochoutky:

  • Plastová láhev – Pokud nemáte po ruce cukrářský sáček , můžete použít prázdnou láhev od sody. Odšroubujte uzávěr, naplňte lahvičku krémem nebo polevou a poté vyřízněte malý otvor v jednom z rohů.
  • Lžíce - Pokud nemáte cukrářský sáček nebo plastovou láhev, můžete zkusit ozdobit své pečivo pomocí běžné lžíce. Naneste krém na lžičku a jemně jej rozetřete po povrchu dortu nebo cupcaku. Efekt může být opravdu překvapivý!
  • Vidlička – Dalším nápadem na zdobení pečiva bez použití cukrářského sáčku je vidlička. Můžete s ním vytvořit zajímavé vzory na povrchu dortu, například tažením vidličkou po krému v různých směrech.
  • Špachtle – špachtle na dort je další pomůckou, která může nahradit cukrářský sáček. Můžete s ním nanést krém na pečivo a poté jej jemně rozetřít a vytvořit tak zajímavé vzory a textury.
  • Kuchyňský kartáč – Pokud máte doma kuchyňský kartáč, můžete jej použít na ozdobení vašeho pečiva. Namáčejte ho v polevě nebo krému a poté jemně natřete na povrch dortu. Je to skvělý způsob, jak vytvořit tenké linie a jemné vzory.
  • Stříkačka – Stříkačka je dalším nástrojem, který může nahradit cukrářský sáček . Naplňte ji krémem nebo polevou a poté ji vymačkejte na upečené, čímž vytvoříte různé vzory a tvary.
  • Jednorázové rukavice - Pokud máte doma jednorázové rukavice, můžete je použít jako cukrářský sáček . Jednu z rukavic naplňte krémem, na konci ji zavažte a poté do jednoho z prstů vyřízněte malou dírku. Nyní můžete své pečivo s jistotou zdobit a efekt bude stejně dobrý jako při použití cukrářského sáčku.
  • Pergamenový papír - Pokud máte doma pergamenový papír, můžete z něj vyrobit cukrářský sáček . Vytvarujte ho do kornoutu, naplňte krémem a na konci vyřízněte malý důlek. Nyní můžete s jistotou zdobit své pečivo a efekt bude stejně dobrý jako při použití cukrářského sáčku .
  • Vykrajovátka na cukroví – pokud máte doma vykrajovátka na cukroví, můžete je použít k ozdobení vašeho pečiva. Krém naneseme na dort a formičkou jemně přitlačíme, vytvoříme zajímavé vzory a tvary.
  • Vlastní prsty – Pokud nemáte po ruce žádné nářadí, můžete si upečené pečivo vyzkoušet ozdobit vlastními prsty. Krém naneste na dort a jemně rozetřete, čímž vytvoříte zajímavé vzory a textury. Před zdobením si ale nezapomeňte důkladně umýt ruce!
Doufáme, že tento praktický průvodce krok za krokem a 10 nejlepších alternativ k cukrářskému sáčku vám umožní objevit nové způsoby zdobení a vaše pečivo bude vypadat jako skutečná umělecká díla. Nebojte se experimentovat a dovolte si v kuchyni trochu šílenství!

Zanechat komentář