Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak vyrobit plakát ke Dni Země? Koukni na to!

Jak zrobić plakat na Dzień Ziemi? Sprawdź to!

Adrian Koźlik |

Den Země oslavíme 22. dubna! Právě v tento den se snažíme o naši planetu zvlášť pečovat. Pro prohloubení ekologického povědomí se pořádají různé úklidové kampaně, ekologické besedy a různé projevy.

Naše planeta má s námi, lidmi, andělskou trpělivost, a proto bychom měli každý den podnikat kroky k její ochraně. Vyplatí se začít s těmi nejjednoduššími věcmi.

Pro začátek stojí za to začít zvyšovat povědomí veřejnosti o ekologických problémech. Ptáte se, jak na to? V dnešním článku se pokusíme představit, jak vyrobit různé druhy plakátů ke Dni Země , a také si ukážeme, jak se jednoduše starat o naši planetu. Zveme vás ke čtení!

Proč slavíme Den Země?

Mnoho z vás pravděpodobně zajímá, kdo vymyslel Planet Day? To vše díky americkému senátorovi Gaylordovi Nelsonovi. V roce 1969, poté, co viděl následky ropné skvrny na kalifornském pobřeží, se Nelson rozhodl, že je třeba veřejnost poučit o ochraně životního prostředí. Proto v roce 1970 navrhl založení Dne Země, který by sloužil jako symbolický den věnovaný životnímu prostředí a udržitelnému rozvoji. Od té doby 22. dubna slavíme Světový den Země.

Proč je Den Země tak důležitý?

Tento den byl ustanoven především proto, aby upozornil na rostoucí problémy znečištění naší planety. Je také důležité, aby si naše společnost stále více uvědomovala problematiku ochrany životního prostředí.

V současné době se naše planeta potýká s mnoha problémy, jako je globální oteplování, zhoršování životního prostředí, vyčerpávání přírodních zdrojů, znečištění ovzduší a vody a také ohrožení biologické rozmanitosti.

Den Země můžeme samozřejmě slavit každý den. Letošní 22. duben je však příležitostí připomenout si, že planeta Země je naše místo k životu a pokud se o ni nebudeme starat my, nikdo jiný. Udržitelný rozvoj a větší povědomí o životním prostředí jsou klíčové pro přežití naší planety a celého lidstva.

Jak oslavit Den Země?

Den Země je skvělý způsob, jak uspořádat mnoho chladných a vědomých ekologických akcí. Tento den lze oslavit i jinak. Níže uvádíme naše návrhy.

  • Sbírejte odpadky - to je skvělý nápad pro kolektivní akci ve škole nebo školce. Můžete také shromáždit své sousedy a společně uklidit oblast.
  • Zasaď strom – je to skvělý způsob, jak oslavit Den Země. Můžete zasadit strom na své zahradě nebo se zúčastnit kampaně za sázení stromů organizované vaším místním úřadem.
  • Šetřete energii – pokud zapomenete každý den zhasnout světlo, snažte se v tento den snížit spotřebu energie. Bude to první krok k ekologickému bydlení.
  • Vyberte si bavlněnou tašku – pokud při nákupu vždy používáte igelitové tašky, vezměte si s sebou ještě ten den látkovou tašku, abyste předešli dalšímu znečištění.
  • Třídění odpadků – nezapomeňte házet veškerý odpad do vhodných kontejnerů.
  • Propagujte ekologii – šiřte mezi svými přáteli ekologický životní styl tím, že je budete povzbuzovat, aby se účastnili různých kampaní, používali opakovaně použitelné obaly a šetřili vodou a energií.

Stojí za to připomenout, že i tyto zdánlivě malé akce mohou mít velký dopad na ochranu naší planety.

Jak vyrobit plakát ke Dni Země? Pokyny krok za krokem

Skvělý způsob, jak oslavit Den Země, je vytvořit plakát, který bude svým poselstvím tento den připomínat. Níže uvádíme podrobný návod, jak vytvořit dokonalý plakát!

Krok 1. Připravte materiály

Hned na začátku si připravte všechny potřebné věci. Doporučujeme zakoupit:

  • karton nebo papír
  • barvy
  • pastelky
  • tužka
  • kartáče
  • pera
  • nůžky
  • lepidlo atd.

Krok 2. Vyberte téma

V prvních fázích je také důležité určit hlavní téma našeho plakátu. Může to být povzbuzení k některým ekologickým aktivitám nebo různým zajímavým skutečnostem. Může se jednat například o problém znečištění ovzduší, ochrany přírody, recyklace atp.

Krok 3. Vytvořte náčrt

Dzień Ziemi

Můžete si vytvořit skicu svého návrhu od ruky na papír nebo karton. Díky tomu budete mít jistotu, že váš plakát bude čitelný.

Krok 4. Začněte s projektem

Jakmile vytvoříte předběžný náčrt, je čas jej přenést do cílového formátu.

Krok 5. Čas hrát si s barvami

Nyní můžete popustit uzdu své fantazii a přidat do svého designu trochu barvy! Výběr barvy záleží jen na vás. K vybarvení plakátu použijte barvy, pastelky nebo fixy.

Krok 6. Přidejte důležité informace

Jakmile jsou všechny barevné prvky připraveny, můžete začít pracovat na podstatné stránce. Přidejte důležité informace o vašem tématu, jako jsou slogany, informace o akci atd.

Krok 7. Ukažte svůj plakát!

Váš plakát je připraven! Stačí jej pověsit na viditelné místo, aby jej každý viděl.

Nezapomeňte, aby byl plakát čitelný a poutavý. Použijte jasné barvy a jednoduchou grafiku, aby byla vaše zpráva srozumitelnější a zapamatovatelnější.

Pokud vás zajímá, jak jinak oslavit Den Země, klikněte sem !

Zanechat komentář