Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak vyrobit umělý sníh pomocí spreje? Sněhová zábava pro každého!

Jak zrobić sztuczny śnieg w sprayu? Śnieżna zabawa dla każdego!

Zima je roční období, které v nás vzbuzuje mnoho emocí – od radostného vzrušení při pohledu na první sněhové vločky až po nostalgické vzpomínky na dětství. Bohužel ne vždy si můžeme užít opravdové deště, zvláště když si s námi počasí pohrává nebo jsme změnili bydliště. Naštěstí existuje jednoduchý způsob, jak pocítit kouzlo zimy kdekoli – můžeme si vytvořit vlastní umělý sníh ve spreji !

Domácí umělý sníh – proč se vyplatí vyrábět?

Umělý sníh je skvělý způsob, jak vnést do našeho domova zimní atmosféru, zvláště když je venku úplně jiné počasí. Můžeme ho použít k dekoraci, smyslové hře s dětmi nebo si jednoduše užít jeho dotek a vůni. A co víc, vyrobit si to sami je extrémně jednoduché a levné a efekt je opravdu působivý!

Jak vyrobit umělý sníh pomocí spreje ?

Postřik umělým sněhem je skvělý způsob, jak vytvořit zimní scénu kdekoli. Zde je krok za krokem, jak na to:

Krok 1: Shromážděte ingredience, které potřebujete

  • bramborová mouka - asi 1 kg,
  • rostlinný nebo kokosový olej - asi 1/2 šálku,
  • jedlá soda - 8 balení po 80 g,
  • pěna na holení - 1 nádoba.
Jak vyrobit umělý sníh pomocí spreje? Sněhová zábava pro každého!

Krok 2: Připravte sněhový základ

Ve velké míse smíchejte bramborovou mouku a rostlinný nebo kokosový olej. Míchejte, dokud se hmota neuvolní a nebude připomínat skutečný sníh. Pokud je příliš suché, můžete přidat ještě trochu oleje.

Krok 3: Přidejte studený efekt

V samostatné misce smíchejte jedlou sodu a pěnu na holení. Důkladně promíchejte, dokud nevznikne jednotná, nadýchaná hmota.

Krok 4: Smíchejte ingredience

Teď už jen stačí jemně spojit obě připravené hmoty – sněhový základ a studený efekt. Opatrně promícháme, abychom nezničili nadýchanou strukturu.

Krok 5: opravte efekt

Připravený sprej na umělý sníh vložte do vzduchotěsné nádoby a dejte na cca 30 minut do lednice. Díky tomu si udrží chladnou teplotu a následně i realistický efekt.

A je to! Nyní můžete ručně vyrobený umělý sníh použít k dekoraci, smyslové hře nebo si jen užívat jeho studený dotek.
Jak vyrobit umělý sníh pomocí spreje? Sněhová zábava pro každého!

Nápady na využití domácího umělého sněhu

Vánoční a zimní dekorace

Umělý sníh ve spreji je perfektní materiál pro vytváření působivých zimních dekorací. Můžeme jím posypat vánoční stromky, větvičky, věnce nebo ozdoby a vytvořit i celé zasněžené scenérie.

Senzorické hry pro děti

Děti milují hraní si na sněhu, stavění sněhuláků a házení sněhových koulí. Domácí umělý sníh je pro tento typ smyslové hry jako stvořený, stimuluje dětskou představivost a hmat.

Jedinečné svatební dekorace

Pro páry, které plánují zimní svatbu, může být velmi užitečný sprej s umělým sněhem . Můžeme jím ozdobit stoly, židle, svatební vrata nebo třeba šaty nevěsty, čímž celá akce získá kouzelnou, zasněženou atmosféru.

Jak vyrobit umělý sníh pomocí spreje? Sněhová zábava pro každého!

Relaxační smyslový zážitek

Samotný akt hnětení, hnětení a tvarování umělého sněhu může být nesmírně uvolňující. Můžeme se do něj ponořit rukama a dokonce i nohama a užívat si chladivý dotek a hluk, který pod našimi prsty vydává.

Odolnost a skladnost domácího sněhu

Dobrou zprávou je, že umělý sníh , který si sami vytvoříme, vydrží až několik týdnů! Stačí ho uložit ve vzduchotěsné nádobě do lednice, aby zůstal chladný a nadýchaný.

Pokud směs časem trochu vyschne, můžeme ji znovu oživit přidáním pár kapek vody a mírným mícháním. Náš domácí sníh nám tak bude sloužit dlouhou dobu a poskytne zimní kouzlo, kdykoli to budeme potřebovat.

Jak vyrobit umělý sníh pomocí spreje? Sněhová zábava pro každého!

Barevný umělý sníh - přidejte trochu fantazie!

Pokud chceme dodat našemu umělému sněhu ještě pohádkovější charakter, můžeme ho obarvit. Stačí do směsi přidat pár kapek potravinářského barviva nebo přírodních rostlinných barviv, jako je šťáva z červené řepy nebo spirulina. Takto vytvoříme sníh v jakékoliv barvě, o které sníme.

Díky této úpravě můžeme připravit sníh v odstínech modré, zelené, ale i růžové nebo fialové. Barevný umělý sníh se bude skvěle hodit na dekorace a bude také skvělým materiálem pro kreativní hru pro děti.

Bezpečné varianty umělého sněhu pro děti

Pokud máme malé děti, které by mohlo lákat vyzkoušet náš domácí sníh, vyplatí se připravit verzi, která je zcela bezpečná ke konzumaci. Zde je několik návrhů:

Sníh z bramborové mouky a vody

Smíchejte bramborovou mouku s malým množstvím vody, dokud nezískáte sypkou konzistenci podobnou sněhu. Tato jednoduchá hmota je zcela bezpečná a vhodná na hraní.

Sníh z bramborové mouky a jogurtu

Smíchejte bramborovou mouku s přírodním jogurtem a poté přidejte pár kapek aromatického extraktu, např. mandle nebo smetany. Efekt bude senzoricky podobný skutečnému sněhu.

Jak vyrobit umělý sníh pomocí spreje? Sněhová zábava pro každého!

Kokosový sníh

Smíchejte bramborovou mouku s kokosovým olejem a případně strouhaným kokosem. Taková hmota bude nejen bezpečná, ale bude také exoticky a zajímavě vonět.

Pamatujme na to, abychom na děti hrající si s domácím sněhem vždy dohlíželi bez ohledu na jeho složení. Bezpečnost a radost našich dětí je nejdůležitější!

Shrnutí

Umělý sníh je skvělý způsob, jak přinést kouzlo zimy k nám domů, bez ohledu na počasí venku. Díky jednoduchým, domácím receptům si můžeme vytvořit vlastní verzi tohoto zimního zázraku – sypkou, nadýchanou a chladivou na dotek. Nejlepší na tom je, že ho můžeme využít mnoha způsoby – pro dekoraci, smyslovou hru nebo prostě pro relaxační dotek.

Nezapomínejme také, že umělý sníh je skvělou alternativou pro děti, které by chtěly pocítit zimní kouzlo, ale nemohou ven. Stačí připravit bezpečnou, jedlou verzi a nechat je užít si smyslový zážitek v bezpečí jejich domácího prostředí.

Tak nemeškajme – dopřejme si zimní radovánky vytvořením vlastního domácího umělého sněhu ve spreji! Efekt vás jistě překvapí a vykouzlí úsměv na tvářích vašich blízkých.

Viz také:

Zanechat komentář