Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jakou nádobu na dort vybrat? Dáme vám tip!

pudełko na ciasto

Adrian Koźlik |

Když připravujeme lahodné dorty, bez ohledu na příležitost, vždy chceme, aby zůstaly čerstvé a vypadaly perfektně. Správné balení dortu je zásadní pro jeho ochranu a prezentaci. V dnešním článku se podíváme na plastové obaly dortů a přemýšlíme, zda se je vyplatí používat. Podíváme se na různé typy plastových obalů, jejich výhody a nevýhody, abychom vám pomohli se správným výběrem. Připravte se na báječnou cestu světem praktických balení dortů !

Oblíbené druhy balení dortů

nádoby na dorty Když půjdeme do obchodu shánět obaly na dorty , určitě narazíme na různé druhy plastových obalů. Zde jsou některé oblíbené typy, které můžeme najít:

  1. Kulaté krabice na dorty

Kruhové dortové boxy jsou ideální pro skladování a prezentaci dortů. Díky svému tvaru dokonale přiléhají k dortu, zajišťují jeho stabilitu a ochranu před poškozením při přepravě.

  1. Čtvercové a obdélníkové krabice na dort

Pokud máme co do činění s jinými druhy dortů, jako jsou obdélníkové nebo čtvercové dorty, krabice s těmito tvary jsou perfektní volbou. Poskytují dostatečný prostor a ochranu pro toto jedinečné pečivo.

  1. Pečicí boxy ve tvaru srdce

Pokud chceme zdůraznit romantickou povahu našeho dortu, jsou krabičky ve tvaru srdce perfektní volbou. Dodají kouzlo a učiní náš dort ještě atraktivnějším.

  1. Vícepatrové boxy (výtahy)

Pokud plánujete večírek nebo speciální příležitost, kde byste chtěli prezentovat různé druhy dortů a pečiva, vícepatrové boxy, známé také jako dortové stojany, jsou perfektním řešením. Umožňují prezentovat mnoho dortů současně a vytvářejí tak působivé a poutavé aranžmá.

Výhody plastových obalů na dorty

Plastové obaly na dorty jsou velmi oblíbené a má to svůj důvod. Zde jsou některé hlavní výhody, kvůli kterým se vyplatí je používat:

  1. Ochrana proti poškození

Plastové obaly na koláče poskytují pevnou ochranu pro naše pečivo. Díky jejich pevnosti a odolnosti lze s těstem bezpečně manipulovat a přepravovat jej bez rizika poškození.

  1. Průhlednost

Jednou z největších výhod plastových obalů dortů je jejich průhlednost. To vám umožní snadno obdivovat krásné a lákavé pečivo, což může být zvláště důležité v případě zdobených dortů nebo svatebních dortů.

  1. Nízká cena

Plastové obaly na koláče jsou obvykle levnější ve srovnání s jinými typy obalů, jako je kov nebo sklo. Jedná se o ekonomické řešení, které nám šetří peníze, zejména pokud řešíme větší množství dortů na večírcích nebo při provozování vlastní cukrárny.

  1. Různé tvary a velikosti

Obaly na dorty jsou k dispozici v mnoha různých tvarech a velikostech, což nám dává velkou svobodu při výběru perfektního obalu pro naše pečivo. Můžeme je přizpůsobit konkrétní příležitosti nebo estetickým preferencím.

Nevýhody plastových obalů dortů

Jako každé jiné řešení má i plastový obal dortů některé nevýhody, které stojí za zvážení před výběrem. Zde je několik z nich:

  1. Nevhodné pro recyklaci

Ne všechny plastové obaly dortů jsou vhodné k recyklaci . Proto je důležité zkontrolovat označení na obalu a dodržovat místní pokyny pro recyklaci.

  1. Opětovná použitelnost závisí na typu plastu

Některé plastové obaly na dorty lze po vyprání použít opakovaně, jiné nemusí být vhodné pro dlouhodobé používání. Stojí za to věnovat pozornost typu plastu, ze kterého je obal vyroben, abyste se ujistili, že jej lze bezpečně znovu použít.

  1. Problém s ekologií

Plastové balení dortů není nejekologičtějším řešením. Plast je materiál, který se obtížně rozkládá a může mít negativní dopad na životní prostředí. Pokud vám tedy záleží na ekologii, vyplatí se zvážit alternativní obaly, například z biologicky rozložitelných nebo ekologických materiálů.

Balení, které vyžaduje trochu přemýšlení

Výběr správného obalu pro váš dort je důležitý pro zachování jeho čerstvosti, prezentace a ochrany. Plastové balení dortů má své výhody, jako je ochrana proti poškození, průhlednost, nízká cena a tvarová rozmanitost. Je však třeba věnovat pozornost jejich nevýhodám, jako je nedostatečná recyklovatelnost, omezená znovupoužitelnost a ekologické problémy.

Než se rozhodnete, stojí za to zvážit alternativní obaly, například z biologicky rozložitelných nebo ekologických materiálů, které mohou být více v souladu s našimi hodnotami a péčí o přírodní prostředí. Pamatujte, že výběr balení dortu by měl být přizpůsoben vašim individuálním preferencím a potřebám.

Zanechat komentář