Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Je čelovka dobrá na běhání? Koukni na to!

latarka czołowa

Adrian Koźlik |

Běh je sport, který je mezi Poláky mimořádně oblíbený. Bez ohledu na denní nebo roční dobu mnoho běžců trénuje pravidelně i po setmění. Slábnoucí sluneční paprsky však vyžadují odpovídající vybavení, které zajistí viditelnost a bezpečnost při večerním tréninku. Mezi základní doplňky pro noční běžce patří čelovka .

V tomto článku se dozvíte, jakou čelovku zvolit na běh, abyste si užili pohodlí a bezpečí při tréninku.

Proč používat při běhu čelovku?

Běh po setmění, zvláště na neosvětlených místech, může být nebezpečný. Omezená viditelnost ztěžuje rozpoznání překážek na silnici, nerovného terénu nebo jiných běžců. Proto je čelovka nepostradatelnou pomůckou pro noční běžce.

čelovka Jednou z nejdůležitějších vlastností čelovky je její rozsah svícení. Této vlastnosti se vyplatí věnovat pozornost při výběru správné svítilny na běhání. Čím větší dojezd, tím lépe uvidíme cestu před sebou. Díky tomu se vyhneme nebezpečným situacím a zvýšíme svou bezpečnost.

Čelovka je svítilna, která se připevňuje na hlavu. Proto je důležité vybrat model, který poskytne pohodlné a stabilní upevnění. Elastický popruh nebo nastavitelné popruhy vám umožní dokonale přiléhat čelovku k hlavě. Zabráníte tak pohybu nebo pádu svítilny při běhu.

Další důležitou vlastností čelovky je rovnoměrné osvětlení. Je dobré zvolit model, který vydává světlo s širokým úhlem záblesku. Díky tomu budeme mít úplný obraz o okolí a nebudeme mít problémy s osvětlením cesty. Vyhneme se překvapením na naší trase a zvýšíme komfort běhu.

Co byste měli zvážit při výběru čelovky na běhání?

Před nákupem čelovky je vhodné zvážit několik důležitých faktorů. Mezi pravidla, která stojí za to dodržovat při výběru správné čelovky pro běh, patří:

  • Svítivost - jedním z nejdůležitějších parametrů čelovky je její světelná svítivost, vyjádřená v lumenech. Čím vyšší je hodnota lumenů, tím jasnější bude světlo vydávané svítilnou. Pro běžce, kteří běhají ve špatně osvětlených oblastech, je dobré zvolit vysoce výkonnou baterku, aby jasně viděli cestu před sebou. Větší výkon však není vždy nutný. Pokud běháme po více osvětlených trasách, může být stejně účinná i čelovka s nižším výkonem.
  • Zdroj energie - v případě běžící čelovky máme na výběr různé zdroje energie. Nejoblíbenější jsou AAA baterie nebo dobíjecí baterie. Baterie jsou snadno přístupné a v případě potřeby je lze vyměnit. Baterie jsou na druhou stranu ekologičtější a lze je nabíjet mnohokrát. Výběr zdroje energie závisí na našich preferencích a očekáváních.
  • Vodotěsnost – běh je aktivita, která se často odehrává za různých povětrnostních podmínek. Proto se vyplatí věnovat pozornost voděodolnosti čelovky . Svítilna by měla být odolná proti dešti, vlhkosti a prachu, aby byla zajištěna spolehlivost při běhu v náročných podmínkách.
  • Odolná konstrukce – běh je dynamická aktivita, která vystavuje naše vybavení otřesům a pádům. Proto je důležité, aby byla čelovka solidně vyrobená a odolná proti poškození. Odolná konstrukce zajistí dlouhodobé používání svítilny bez nutnosti častých oprav nebo výměny zařízení.
  • Pohodlí při nošení - při běhu je nesmírně důležité pohodlí. Proto se vyplatí dbát na pohodlí nošení čelovky. Flexibilní a nastavitelné popruhy umožňují dokonalé přizpůsobení svítilny vaší hlavě. Lehký design svítilny navíc zabrání tomu, abyste při běhu cítili nepohodlí.

Čelovka je perfektní vychytávka pro běžce

Čelovka je pro noční běžce nepostradatelnou pomůckou. Díky němu zvýšíme naši bezpečnost a pohodlí při tréninku. Při výběru té správné čelovky na běhání se vyplatí věnovat pozornost svítivosti světla, zdroji energie, voděodolnosti, konstrukční pevnosti a pohodlí při nošení. Díky tomu budeme mít jistotu, že naše baterka splní naše očekávání a umožní nám běhat kdykoliv a kdekoliv. Bez ohledu na počasí nebo světelné podmínky budeme na naší trase v bezpečí a dobře viditelní.

Vyberte si tu správnou čelovku a užijte si běh ve tmě!

Zanechat komentář