Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Je sójový vosk zdravý? Odpovídáme!

Czy wosk sojowy jest zdrowy? Odpowiadamy!

Adrian Koźlik |

Sójové svíčky jsou stále oblíbenějším doplňkem každého interiéru. Dodávají místnostem lesk a teplo.

Mnoho lidí si klade otázku, zda je sójový vosk zdravý. To vše mají na svědomí nové trendy, které podporují zdravý životní styl. Téměř každý věnuje pozornost ingrediencím používaným v produktech každodenní potřeby a sójový vosk, oblíbený při výrobě svíček, se stal předmětem diskusí a sporů.

V dnešním článku se pokusíme rozptýlit veškeré pochybnosti a odpovědět na otázku , zda je sójový vosk zdravý . Zveme vás ke čtení!

Výroba sójového vosku

Sójové boby se používají k výrobě sójového vosku . Všechno to opravdu začíná pěstováním této rostliny. Sója je luštěnina pěstovaná ve velkém v různých oblastech světa, zejména ve Spojených státech, Brazílii, Argentině a Číně.

wosk sojowy

Když rostlina dozraje, její semena se očistí a vysuší. Poté přichází proces extrakce, který zahrnuje oddělení sójového oleje od bílkovin a zbytku rostlinných částí.

Dalším krokem je hydrolýza. Během tohoto procesu se proteiny rozpustí ve vodě a poté se oddělí od zbytku látky.

Sojový olej, který se objevil při extrakci, se poté ztuhne. To zahrnuje přidání speciálních tužidel, jako je hydroxid draselný nebo hydroxid sodný, které přemění sójový olej na pevnou voskovou formu.

Nyní musíte vosk vyčistit, abyste odstranili všechny zbytky nebo kontaminaci.

V posledním kroku se sójový vosk tvaruje do různých tvarů, například kostek, vloček nebo granulí. Poté je zabaleno do vhodného obalu, připraveno k prodeji nebo dalšímu zpracování.

Srovnání sójového a parafínového vosku

Při porovnávání sojového a parafínového vosku stojí za zvážení několik důležitých aspektů.

  • Zdroj a složení - Sojový vosk se vyrábí ze sójových bobů, zatímco parafínový vosk je vedlejším produktem při rafinaci ropy.
  • Emise látek - je třeba poznamenat, že parafín může při spalování uvolňovat škodlivé látky, např. benzen a toluen. Sojový vosk tyto látky neuvolňuje a je považován za bezpečnější pro zdraví a životní prostředí.
  • Doba hoření - sójový vosk hoří mnohem déle než parafín, což znamená, že si svíčku můžete užívat déle.
  • Aroma - nelze popřít, že sójový vosk umožňuje lepší uvolňování vonných aromat, což znamená, že může být účinnější jako nosič vůně do aromatických svíček.
  • Dobro naší planety – sójový vosk je biologicky odbouratelný, ale parafín nikoliv. To znamená, že se přirozeně rozkládá a je méně škodlivý pro životní prostředí, zatímco parafín je běžný odpad.

Je sójový vosk bezpečný pro naše zdraví?

Sojový vosk je považován za bezpečný pro zdraví . V jeho prospěch hraje mnoho faktorů.

Jednak nehoří čistě, bez kouře, který by našemu tělu škodil. Neobsahuje žádné škodlivé chemikálie. Díky tomu je sójový vosk šetrnější ke kvalitě vnitřního ovzduší, zejména pro osoby s citlivostí, alergiemi nebo dýchacími problémy.

Musíte také vědět, že sójový vosk dokonale spolupracuje s esenciálními oleji a vonnými esencemi, což umožňuje vytvářet aromatické sójové svíčky s příjemnou vůní.

sojový vosk Pokud máte jemnou pokožku, je sójový vosk opravdu velmi jemný a nezpůsobuje podráždění pokožky ani alergie. Proto jej lze použít v kosmetice, jako jsou tělové krémy, balzámy a masážní svíčky.

Jak si vybrat zdravý sójový vosk?

Pokud si chcete koupit zdravý a bezpečný sójový vosk , měli byste věnovat pozornost některým informacím.

Kdykoli si koupíte sójový vosk, stojí za to si přečíst štítek s přísadami. Ujistěte se, že hlavní složkou je sójový vosk bez jakýchkoliv dalších látek nebo konzervantů.

Vybrat si můžete i organický vosk. Vše, co musíte udělat, je najít ověřeného dodavatele. Takové rostliny nejsou při pěstování ošetřovány žádnou chemií.

Pozor také na obal, ve kterém je vosk uložen. Zkuste si vybrat ten balený v papíru nebo skle. Vyhněte se plastovým obalům, které mohou obsahovat látky škodlivé zdraví a životnímu prostředí.

Pokud vás zajímá, jak vyrobit svíčku ze sójového vosku, klikněte sem a podívejte se na úplné pokyny krok za krokem!

Zanechat komentář