Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Kam si jít zaplavat? Vratislav a okolí - nejlepší místa ke koupání

Gdzie nad wodę? Wrocław i okolice - najlepsze kąpieliska

Tomasz Woźniak |

Léto je v plném proudu a rtuť teploměru neúprosně stoupá vzhůru. Není divu, že už myslíme jen na ochlazení ve vodě a doháníme resty při opalování. Kam se ale na takový prázdninový odpočinek nejlépe vypravit? Vratislav a její okolí nabízí celou řadu skvěle připravených pláží ke koupání, kde si každý najde to své. Kam se vydat k vodě, Vratislav? Ať už jste příznivci zábavy na pláži, nebo dáváte přednost klidnému odpočinku v odlehlé zátoce - ať už dáváte přednost čemukoli, určitě najdete ideální místo pro letní dovolenou.

Morskie Oko - koupaliště ve Vratislavi s atmosférou přímořské pláže

Jedním z nejoblíbenějších míst k odpočinku u vody ve Vratislavi je bezesporu Morskie Oko. Jedná se o hlídané koupaliště na ulici Chopina, které zaujme svou rozlehlou 10hektarovou pláží a 5hektarovou nádrží. Areál je vybaven skluzavkami, hřišti na plážový volejbal a také brouzdalištěm a dětským hřištěm. K dispozici je také půjčovna kánoí a lehátek, takže můžete být aktivní na vodě i lenošit na souši. Pro ty, kteří si chtějí po koupání odpočinout ve stínu, jsou k dispozici bary a letní kavárny rovněž s dřevěnými lehátky a také oddělená místa pro táborák nebo grilování.

Morskie Oko je ideálním místem nejen pro rodiny s dětmi, ale také pro osoby se zdravotním postižením - koupaliště je plně přizpůsobeno jejich potřebám. Voda v nádrži je pravidelně testována hygienickou a epidemiologickou službou (Sanepid) a je považována za vhodnou ke koupání, na bezpečnost opalujících se dohlíží profesionální plavčíci. Jedinou nevýhodou je, že do areálu koupaliště není možné vodit domácí zvířata.

Glinianki - zařízení s rozsáhlou infrastrukturou

Dalším doporučovaným místem u vody je vratislavské koupaliště Glinianki na ulici Kosmonautů 2. Nabízí nejen písečnou pláž, ale také hřiště na fotbal a plážový volejbal a stoly na stolní tenis. K dispozici je také půjčovna vybavení pro milovníky vodních sportů, včetně wakeboardů.

Kromě koupaliště je v Gliniankách k dispozici také minibar, kde si můžete odpočinout na lehátku a najít horskou chatu s grilem, kde si můžete vychutnat jídlo pod širým nebem. Voda v nádrži byla schválena hygienickou inspekcí jako vhodná ke koupání a na bezpečnost opalujících se dohlíží plavčíci.

Koupaliště "Oporów - nová verze na řece Odře

Obyvatele Vratislavi, kteří se rádi koupou na řece Odře, potěší otevření nového zařízení - koupaliště "Oporów" na Harcerské ulici 25. Bylo otevřeno 25. června a nabízí pláž se sociálním zařízením, cvičebními stroji a stánkem s občerstvením. Plavčíci mají službu denně od 9 do 19 hodin, aby zajistili bezpečnost koupajících se.

V areálu koupaliště jsou vyhrazeny speciální plochy pro grilování nebo táboráky a v blízkosti jsou parkovací místa. Voda v nádrži bohužel ještě nebyla posouzena hlavním hygienikem, ale doufá se, že bude brzy schválena ke koupání. Vstup do areálu je zdarma.

Kąpielisko Królewiecka - půvabné místo na řece Odře

Dalším novým přírůstkem do portfolia vratislavských koupališť je zařízení na ulici Królewiecka/Narzędziowa, známé také jako rybník Królewiecka. Toto hlídané koupaliště bylo otevřeno 25. června a zaujme malebnou 80metrovou pláží. Na určeném úseku nádrže slouží během sezóny plavčíci, kteří zajišťují bezpečnost koupajících se.

Koupaliště Königsberg je vybaveno lékařským stanovištěm, sociálním zařízením a odděleným prostorem pro grilování. V blízkosti se nachází také parkoviště, které usnadňuje přístup motorizovaným návštěvníkům. Bohužel, stejně jako v případě "Oporowa", nebyla voda v koupališti dosud posouzena hlavním hygienikem.

Kopalnia Wrocław - rekreační komplex s atrakcemi pro každého

Skutečnou oázou letní rekreace je Kopalnia Wrocław, která se nachází v Paniowicích, asi 15 km od centra města. Jedná se o komplex rozdělený do několika tematických zón, kde si každý najde něco pro sebe. Najdete zde mimo jiné rodinnou Pláž, zábavní Beach Club, atmosférickou Zátoku, Zónu vodních sportů a Ostrov - zónu svobody pro domácí mazlíčky.

Kromě koupací zóny jsou zde k dispozici plážová hřiště, dětská hřiště, ale také půjčovna rekreačního vybavení (lehátka, slunečníky), vodních a sportovních potřeb. Pro motorizované návštěvníky je k dispozici bezplatné parkoviště, kde můžete nechat svůj automobil, motorku nebo kolo.

Modrá laguna v Siechnici - ideální místo pro rodinný výlet

Milovníci koupání v čisté vodě jistě ocení Modrou lagunu v Siechnici, která se nachází pouhých 15 km od Vratislavi. Toto koupaliště je rozděleno na dvě zóny - pro neplavce a pro plavce, což zaručuje bezpečnost všech návštěvníků. Na pláži jsou k dispozici hřiště na plážový volejbal a stánek s občerstvením, pro aktivní je tu půjčovna kánoí a šlapadel. Ti, kdo hledají odpočinek, zde najdou dřevěná lehátka a slunečníky, které jim zpříjemní chvíle u vody.

Voda v nádrži byla testována okresní hygienickou inspekcí a shledána vhodnou ke koupání. Na bezpečnost návštěvníků pláže dohlíží plavčíci a vstup na koupaliště je zdarma. Jediným poplatkem je parkovné, které stojí 10 zlotých ve všední dny a 30 zlotých o víkendu (pro obyvatele obce zdarma).

Laguna Mietkowski - dokonalý únik z ruchu velkoměsta

Pro ty, kteří hledají trochu klidu a přírody, je ideálním místem Mietkowská nádrž, která se nachází asi 37 km od centra Vratislavi. Jedná se o rozsáhlou vodní plochu obklopenou lesy, kde se můžete nejen vykoupat, ale také si odpočinout v kempu se sociálním zařízením.

K dispozici je také volejbalové hřiště a půjčovna vybavení pro vodní sporty. K dispozici jsou také stravovací zařízení s dobrým jídlem a lehátky, která uspokojí potřeby hladových a odpočívajících návštěvníků pláže. Vstup na koupaliště je zdarma, parkování je zpoplatněno částkou 3 PLN za hodinu nebo 10 PLN za den.

Kąpielisko w Jelczu-Laskowicach - hlídaná pláž s dřevěnými lehátky na řece Odře

Dalším hlídaným koupalištěm v blízkosti Vratislavi je koupaliště v Jelczi-Laskowicích, které se nachází asi 27 km od centra města. Velká písečná pláž, oddělená plavecká část a rekreační centrum s občerstvením a půjčovnou vodních potřeb - to vše čeká na návštěvníky tohoto místa.

Koupaliště je v sezóně otevřeno denně od 10:00 do 18:00 a na bezpečnost návštěvníků pláže dohlíží plavčíci. Voda v nádrži zatím nemá posudek od hlavního hygienika, ale doufá se, že jej brzy získá. Vstup do areálu koupaliště je zdarma, parkování je o víkendech zpoplatněno částkou 5 zlotých.

Koupání ve Vratislavi, kam za vodou? Shrnutí

Výše uvedená koupaliště jsou jen částí nabídky volnočasových aktivit v oblasti Vratislavi. Pro ty, kteří chtějí uniknout ruchu města, ale nechtějí podnikat dlouhé cesty, je skvělou volbou také Mietkowská přehrada nebo Modrá laguna v Siechnici. Milovníci vodních sportů zase jistě ocení Kopalnia Wrocław, kde si kromě koupání mohou půjčit kánoe, šlapadla nebo vyzkoušet wakeboarding.



Ať už se rozhodnete pro kterékoli koupaliště, můžete si být jisti, že zde najdete vše, co potřebujete pro pohodlnou a bezpečnou dovolenou - od hlídaných pláží přes sociální zařízení až po stravovací zařízení. Stačí si jen vybrat místo, které vám nejlépe vyhovuje, a přibalit si opalovací krém!

Zanechat komentář