Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Kde koupit papír do kopírek? Dáme vám nápovědu

Gdzie kupić papier ksero? Podpowiadamy

Adrian Koźlik |

Kopírovací papír A4 je v dnešní době nedílnou součástí každé práce. Všude, kam se podíváme, se setkáváme s nejrůznějšími dokumenty, letáky a brožury. K jejich přípravě potřebujete kopírovací papír.

Dá se sehnat v mnoha obchodech, protože ho spousta lidí potřebuje ke každodenní práci. Má také velmi široké možnosti použití a navíc jeho cena je velmi přijatelná. Sluší se dodat, že jeho výrobní proces není složitý. Jak vidíme, vše svědčí ve prospěch kopírovacího papíru .

V dnešním článku se vám pokusíme přiblížit historii kopírovacího papíru A4 , jeho použití a vlastnosti. Dozvíte se také, jaký typ si vybrat a kde jej můžete zakoupit. Zveme vás ke čtení!

Krátce o historii kopírovacího papíru

papier ksero Pokud jde o předměty, se kterými se denně setkáváme, asi nikoho z nás nikdy nenapadlo, jak se vyrábějí.
Říká se, že prakticky nic nevzniká náhodou. To však byl případ papíru do tiskárny .

Všechno to začalo v Číně. Vznikl jako zbytek po praní hedvábné vaty. Toto praní bylo prováděno na hedvábných podložkách. Vata se nejprve navlhčila a poté se tloukla dřevěnou tyčí. Po celé této proceduře zůstal na hedvábné podložce velmi tenký povlak, který byl po zaschnutí vhodný pro psaní. Jak však víme, hedvábí bylo velmi drahým materiálem, a tak bylo postupem času nahrazováno různými rostlinnými vlákny nebo lněnými látkami.

Veškerá zásluha za vynález kopírovacího papíru je připisována Tsai Lunovi (kolem roku 107 našeho letopočtu). Postupem času se vše zdokonalovalo a vylepšovalo, abychom si mohli užívat kopírovací papír v dnešní podobě.Je zajímavé, že kopírovací papír se do Polska dostal až v 15. století.

Co je to vlastně kopírovací papír?

Pokud se zaměříme na to, jakou strukturu má papír do kopírek , nejde o nic jiného než o vlákna na bázi celulózy. K jeho získání se provádí mnoho činností, jako je broušení a broušení stromů.

Za zmínku stojí, že jako suroviny pro výrobu kopírovacího papíru lze použít i slámu a len Kopírkový papír není jen celulóza, ale také různá plniva, díky kterým je hladší nebo odolnější. Patří mezi ně bramborový škrob, křída nebo barviva.

Jak se vyrábí kopírovací papír?

Výroba kopírovacího papíru A4 není tak složitá, jak se může zdát. Jak víme, bez dřeva není les, proto je dnes těžba dřeva na denním pořádku, protože poptávka po papíru je opravdu vysoká. Dřevo je ihned po pořezání převezeno do příslušných zpracovatelských závodů, kde probíhá proces drcení a mletí. místo. O to se postarají příslušné stroje.

V další fázi se do vzniklé hmoty přidává například lepidlo, voda, křída nebo různá barviva, výsledná hmota je lisována speciálním válečkem, který jí dává odpovídající velikost a tvar. Ihned poté se hmota nechala zaschnout. Navzdory tomu je voda stále vytlačována.

Nejdůležitější je hmotu dobře vysušit, protože to určuje, kolik papíru se nakonec vyrobilo A je to! Výroba kopírovacího papíru dokončena!

Jaké velikosti papíru do kopírek jsou dostupné na trhu?

papier ksero Jak asi většina z nás ví, nejoblíbenějším typem je papír do kopírek A4 , který se používá na mnoha místech. Za zmínku však stojí, že na trhu jsou dostupné i jiné, méně oblíbené formáty.

Na pultech obchodů se můžete setkat s formáty a, b, c a číslováním od 0 do 10. Formát b se běžně používá v tiskárnách. Formát c je zase vyhrazen pro obálky.

Kde koupit kopírovací papír A4?

Ve skutečnosti se v dnešní poptávce po papíru většina prodejců snaží mít ve svém sortimentu papír do kopírek formátu A4 .

Papír do kopírek najdete v:

  • průmyslové prodejny
  • papírnictví
  • knihkupectví
  • prodejny elektroniky/spotřebičů
  • v internetových obchodech

Samozřejmě to nejsou jediná místa, kde papír do tiskárny najdete. V době jeho rostoucí obliby ho můžete koupit kdekoli.

Zanechat komentář