Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Kdy je Den prarodičů 2024?

Kiedy jest Dzień Babci i Dziadka 2024?

Tomasz Woźniak |

Jsme nadšeni, že můžeme začít další vzrušující kalendářní rok a doufáme, že bude lepší než ten minulý. Začátek roku je jako vždy plný novoročních předsevzetí, která alespoň zpočátku úzkostlivě dodržujeme.

Leden je také časem lásky, radosti a tepla kvůli blížícímu se Dni prarodičů . Dny věnované prarodičům jsou ideální příležitostí, jak jim ukázat naši lásku, vděčnost a neustálou vzpomínku.

Dlouholetá tradice oslav Dne babičky a dědečka

Den prarodičů je zvláštní svátek, který slavíme s radostí a vděčností za naše milované prarodiče. V Polsku v roce 2024 připadne Den babiček na 21. ledna a Den dědečků na 22. ledna . Je to čas, kdy můžeme poděkovat našim babičkám a dědečkům za jejich neocenitelnou lásku, podporu a moudrost, kterou nám dávají. dárky ke dni babičky a dědečka

Myšlenka oslavit Den prarodičů se zrodila v Polsku v 60. letech minulého století. Původcem tohoto svátku byl týdeník „Kobieta i Życie“, který v roce 1964 inicioval oslavu tohoto dne. O rok později vyhlásil „Express Poznański“ 21. leden jako Babiččin den a o den později, tedy 22. leden, Den dědů . Od té doby se tyto festivaly staly populárními po celé zemi a jsou každoročně oslavovány s velkým nadšením.

Den prarodičů v Polsku a po celém světě

Den babiček a dědečků není mezinárodním svátkem, což znamená, že se na celém světě slaví v různých datech. V Polsku slavíme Den babiček a následující Den prarodičů odděleně, zatímco v některých zemích, jako jsou Spojené státy americké, Velká Británie nebo Kanada, se slaví Národní den prarodičů, který zahrnuje babičku i dědečka.

Zajímavosti o oslavách Dne babiček a dědečků po celém světě:

  • Národní den prarodičů v Americe byl oficiálně povolen v roce 1978 Kongresem a prezidentem, který připadá na první neděli po Svátku práce. Oficiálním symbolem Dne prarodičů ve Spojených státech je pomněnka a má svou oficiální hymnu.
  • Ve Španělsku se Den prarodičů slaví 26. července od roku 1998. Stejně jako v Polsku je i tento den příležitostí obdarovat a společně zhlédnout film „Abuelo Made in Spain“.
  • V Itálii byl Den prarodičů založen teprve v roce 2005 a slaví se 2. října.
  • Den prarodičů se ve Velké Británii slaví první neděli v říjnu. Podobně jako v Polsku se v této době ve školách pořádají speciální představení věnovaná prarodičům.
  • Francouzské babičky slaví svůj den první neděli v březnu, zatímco prarodiče si na oslavu svého dne musí počkat až na první neděli v říjnu. Jak na Den babičky , tak na Den dědů Francouzi berou své prarodiče do kaváren a tráví s nimi tento výjimečný čas u aromatické kávy.
  • Katolická církev, která chce v roce 2021 jedinečně zdůraznit roli starších lidí, ustanovila Světový den prarodičů a seniorů na 23. července.

Jak oslavit svátek babičky a dědečka?

Den prarodičů můžeme strávit mnoha různými způsoby, zdůrazňovat důležitost a jedinečnost našich prarodičů. Zde je několik osvědčených nápadů, jak můžeme vyjádřit naši lásku a vděčnost našim babičkám a dědečkům:

  1. Osobní setkání a rozhovor
    To nejdůležitější, co můžeme udělat, je trávit čas s našimi prarodiči. Pojďme si naplánovat schůzku, navštívit je nebo uspořádat schůzku u nás doma. Pojďme si s nimi povídat, poslouchat jejich příběhy a vzpomínky.
  2. Jedinečný dárek ke Dni babičky a dědečka
    Dejme u příležitosti blížícího se Dne prarodičů našim babičkám a dědečkům jedinečný dárek, který vyjádří naši lásku a úctu. Může to být album se společnými fotografiemi, osobní dárek, jako je hrnek , zástěra nebo polštář , nebo něco, co odráží jejich zájmy a vášně.
  3. Trávit čas společně
    Uspořádejme společnou aktivitu, která udělá radost našim prarodičům. Může to být společné vaření, procházka, výlet na oblíbené místo nebo sledování oblíbeného filmu. dárek ke dni babičky a dědečka
  4. Dopis nebo karta
    Pojďme napsat dopis nebo přání pro naše prarodiče, vyjadřující naši lásku, vděčnost a úctu. Řekněme jim, jak jsou pro nás důležití a jak moc znamenají v našem životě. Jedná se o jednoduchá gesta, díky nimž se naši prarodiče cítí obzvláště oceňováni.
  5. Květiny a dárky
    Nezapomínejme ani na tradiční dárky, jako je kytice květin. Květiny jsou symbolem lásky a krásy, kterou můžeme předat našim babičkám a dědečkům. Můžeme jim dát i něco, co jim udělá radost, například oblíbené sladkosti nebo knihu.
  6. Návštěva v pečovatelském domě
    Pokud naši prarodiče žijí v pečovatelském domě, pojďme je v tento výjimečný den navštívit. Připravme drobné dárky pro ostatní obyvatele domu s pečovatelskou službou, aby se s ostatními podělili o lásku a radost z tohoto svátku.
  7. Vzpomínky a fotky
    Den prarodičů je skvělou příležitostí, jak si připomenout společné chvíle a objevit nové příběhy. Při návštěvě u prarodičů si můžeme společně prohlédnout staré fotografie a osvěžit si krásné vzpomínky. Můžeme také uspořádat společné focení, jehož výsledky budou do budoucna skvělou památkou.

Leden je zasvěcen dědovi a babičce

Den babiček a Den dědečků jsou jedny z nejdůležitějších dnů v roce a čas, který můžeme plnohodnotně strávit s našimi prarodiči. Ať jsou to dny, na které budou naše babičky a dědečkové ještě dlouho vzpomínat. Nezapomínejme, že naše láska a respekt k nim by měly být přítomny každý den. Oslavme Den prarodičů s radostí a srdcem plným vděčnosti, nezapomínejme na přáníčka, drobné dárky a květiny pro naše blízké.

Zanechat komentář