Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Kdy vzít květiny z balkonu? Praktické rady pro zahrádkáře!

kiedy zabrać kwiaty z balkonu

Adrian Koźlik |

Mít květiny na balkoně je skvělý způsob, jak ozdobit naše okolí a vytvořit útulný koutek. Aby však naše rostliny přečkaly zimu a krásně se vyvíjely, musíme vědět, kdy je z balkonu vyndat a jak je účinně chránit před nízkými teplotami. V tomto článku představíme praktické tipy pro zahradníky, které nám umožní pečovat o naše květiny na balkoně.

Jak ochránit květiny na balkoně před zimou?

kdy vzít květiny z balkonu Aby naše květiny na balkoně přečkaly zimu a krásně se vyvíjely, musíme zajistit náležitou ochranu před nízkými teplotami a nepříznivými povětrnostními vlivy. Zde je několik praktických tipů:

  1. Příprava rostlin před zimou

    Před příchodem zimy se vyplatí zajistit, aby byly rostliny řádně připraveny. Nejprve odstraňte všechny sušené listy a květy. Poté zkontrolujte, zda rostliny nenapadají škůdci a případně použijte vhodné přípravky na ochranu rostlin.
  2. Ochrana proti mrazu

Když venkovní teplota klesne pod nulu, je důležité, aby byly naše květiny řádně chráněny před mrazem. Existuje několik účinných metod, které můžeme použít:

  • Izolace kořenů - Pokud mají naše rostliny citlivé kořeny, můžeme je dodatečně chránit před mrazem, například přikrytím kořenů vrstvou slámy nebo kůry.
  • Ochrana květináčů - Květináče s rostlinami by měly být umístěny na rámech nebo speciálních stojanech, aby se zabránilo přímému kontaktu s chladnou zemí.
  • Agrotextilie - Naše rostliny můžeme pokrýt agrotextilií, která jim poskytne dodatečnou izolaci proti mrazu. Stojí za to připomenout, že agrotextilie by měla být na rostlinách umístěna volně, aby neomezovala jejich růst.
  • Sklo nebo fólie - Pokud je to možné, můžeme naše rostliny chránit před mrazem přikrytím sklem nebo fólií. Je však důležité zajistit dostatečné větrání, aby rostliny neuhnívaly.
  1. Pravidelné zavlažování

Přestože rostliny potřebují v zimě méně vody, nezapomínejme pravidelně zalévat naše květiny na balkoně . Je však důležité je nezalévat příliš hojně, protože přebytečná voda může vést k hnilobě kořenů.

  1. Prořezávání a hnojení

kdy vzít květiny z balkonu Prořezávání rostlin před zimou jim může pomoci zdravě růst a chránit je před nemocemi. Odstraňte suché a poškozené větve, abyste zajistili lepší větrání a zabránili šíření chorob. Navíc můžete použít ochranná hnojiva, která vaše rostliny posílí a pomohou jim přežít náročné zimní podmínky.

  1. Střih do místnosti

Pokud máme balkónové rostliny, které jsou obzvlášť citlivé na nízké teploty, stojí za zvážení jejich přemístění na zimu do interiéru. Může to být například světlá místnost, kde je udržována teplota kolem 10-15 stupňů Celsia. Před přemístěním rostlin se vyplatí pečlivě zkontrolovat, zda je nenapadají škůdci, aby je nezanesli do našich interiérů.

Než květiny znovu rozkvetou

Znalosti o účinných metodách ochrany rostlin před zimou jsou zásadní pro úspěch naší balkonové zahrady. Pamatujte, že každá rostlina má své individuální potřeby, proto je důležité znát požadavky našich květin a přizpůsobit naše aktivity jejich potřebám. Příprava rostlin před zimou, správná izolace, pravidelná zálivka, řez a hnojení jsou klíčové faktory, které našim květinám pomohou přežít náročné povětrnostní podmínky a těšit se z krásného kvetení v další sezóně.

Zanechat komentář