Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Má používání papírových sáčků na oběd pozitivní dopad na životní prostředí? Dáme vám nápovědu

Czy używanie papierowych torebek śniadaniowych ma korzystny wpływ na środowisko? Podpowiadamy

Adrian Koźlik |

Snídaňové sáčky jsou oblíbeným způsobem uchování jídel pro pozdější konzumaci. Používají je lidé všech věkových kategorií, od školních dětí až po dospělé pracovníky. Po léta byly hlavní formou balení plastové sáčky. V posledních letech se tento neekologický trend začíná obracet. Spotřebitelé si stále více uvědomují svou odpovědnost za planetu. Ekologické papírové tašky volí stále více lidí. Výběr tohoto produktu je také dán cenou. Papírové sáčky na oběd nepodléhají recyklačnímu poplatku. To znamená, že cena za ně je pro obchod i zákazníky nižší.

Proč papír poráží plast?

Na výrobu a prodej jedné igelitové tašky na vyrovnání ekologické zátěže by musela sloužit několik let. Doba rozkladu fólie může být až stovky let, což je opravdu hodně! Méně než 100 let výroby tohoto typu produktů způsobilo ničení přírody v děsivém měřítku. Mluvíme o Pacific Garbage Patch, sbírce odpadků o rozloze 1,6 milionu km². Pro srovnání, rozloha Polska je 322 575 km². Papírové sáčky na obědy pomáhají životnímu prostředí. Výrobky z tohoto materiálu jsou dokonale biologicky odbouratelné, což vyžaduje průměrně 6 měsíců.

Na internetu se často objevují názory, že výroba papíru škodí životnímu prostředí. Důvodem je kácení stromů, ale tyto závěry nejsou správné. Aby lesy rostly zdravě, je třeba porosty stromů proředit. To umožňuje růst korun stromů a poskytuje mladým rostlinám přístup ke světlu. Podle vědeckých výzkumů staré stromy nejenže nezpracovávají dostatek CO², ale také absorbují kyslík. Optimálním způsobem, jak zajistit rovnováhu absorpce oxidu uhličitého, je kácení starých stromů a výsadba mladých smíšených lesů. Při rozumném řízení jsou náklady na životní prostředí zanedbatelné. torby papierowe szare, kawa

Vyplatí se vybírat firmy, které se zaměřují na ekologii. Typ obalu, který zvolíme, je rozhodující pro směr, kterým se jako svět ubereme. O budoucnost budoucích generací se vyplatí pečovat již dnes.

Jaký typ snídaňových sáčků si vybrat?

Na trhu je několik typů papírových tašek: tašky bez ucha: blokové, skládané a tašky s provázkem, kroucenými a plochými uchy. Co se barev týče, dominují šedé a bílé papírové tašky. Malé skládané papírové snídaňové sáčky jsou ideální pro všechny druhy buchet, sendvičů a různých druhů cukroví a pečiva. Pohodlně vám umožňují skladovat potraviny, aniž by došlo k nasycení jídla mikroplasty.

Papírové sáčky s okénkem jsou výbornou formou reklamy pro pekárny. Tašky dokonale prezentují obsah a zadní strana je pokryta potiskem a může zobrazovat logo společnosti. Poutavá grafika buduje povědomí o značce mezi zákazníky, kteří si logo spojí s potěšením. Tento typ marketingu nejčastěji volí firmy, které si jsou vědomy nejúčinnějších forem sebepropagace. Jednou z nejdůležitějších vlastností, které vybízejí k nákupu, je obal. Dobrý vzhled produktu mění vnímání zákazníků a zvláště dobře je vnímána bílá barva. Podle psychologie barev symbolizuje svěžest, čistotu a mládí. V kombinaci s černou barvou působí dojmem, že jde o luxusní výrobek. Volba hnědé barvy vytváří image společnosti jako šetrné k životnímu prostředí, hnědá a zelená jsou barvami přírody. Pamatujte, že vizuální aspekt je jedním z nejdůležitějších aspektů, které ovlivňují zákaznickou zkušenost.

Zanechat komentář