Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Minecraft Movie: vzrušující film založený na kultovní hře - známe datum vydání!

Minecraft Movie: ekscytujący film oparty na kultowej grze - znamy datę premiery!

Adrian Koźlik |

Fanoušci Minecraftu po celém světě netrpělivě očekávají nadcházející film, který přenese tuto digitální zemi milovanou miliony hráčů na velké plátno. Přestože cesta k této inscenaci nebyla obsypaná růžemi, je nakonec vyhlášena jako jedna z nejočekávanějších filmových událostí posledních let. Od prvních oznámení v roce 2014 prošel projekt mnoha změnami, ale nyní, když víme, že film vyjde v roce 2025, můžeme netrpělivě sledovat další novinky o něm.

Počátky projektu filmu minecraft

První zmínka o filmu na motivy hry Minecraft se objevila v roce 2014, kdy tvůrce hry Markus „Notch“ Persson na Twitteru oznámil navázání spolupráce mezi Moja Gra a Warner Bros. za účelem vytvoření filmové adaptace. Od této chvíle byly informace o projektu po dlouhou dobu velmi omezené a jeho realizace narážela na četné překážky.

Začátek práce na scénáři

Je známo, že práce na scénáři filmu začaly v březnu 2014. Zpočátku měl režírovat Shawn Levy, scénáristy měli Kieran a Michele Mulroney. Kvůli konfliktům v plánování však tito tvůrci projekt opustili.

Minecraft Movie: vzrušující film založený na kultovní hře – známe premiéru!

Změny v tvůrčím týmu

V následujících letech jsme pozorovali četné změny v týmu pracujícím na filmu. V roce 2015 režíroval Rob McElhenney a scénář napsal Jason Fuchs. Bohužel o dva roky později oba tvůrci od projektu odstoupili. Nahradili je Aaron a Adam Nee, kteří měli režírovat a napsat scénář.

Další narušení a zpoždění

Bohužel problémy s obsazením a scénářem přetrvávaly. V roce 2018 při práci na filmu tragicky zemřela producentka Jill Messick. Datum vydání bylo navíc mnohokrát odloženo – z původního data v květnu 2019, nejprve na březen 2022 a nakonec na 4. dubna 2025.

Současný tvůrčí tým a děj filmu

Teprve v roce 2019 se podařilo sestavit stabilní tým pracující na projektu. Film režíroval Peter Sollett a scénář napsali Allison Schroeder a Peter Sollett. Podle zveřejněné synopse bude film vyprávět příběh skupiny dobrodruhů, kteří musí zachránit svůj blokový svět před zničením zlověstným drakem Enderem.

Obsazení

Přestože stále neexistují žádná oficiální potvrzení, existují neoficiální informace, že hlavní role ztvární Jason Momoa a Jack Black. Dříve se na projektu podílel i Steve Carell, ale nakonec se musel stáhnout.

Minecraft Movie: vzrušující film založený na kultovní hře – známe premiéru!

Technické aspekty výroby

Tvůrci oznamují, že film bude vyroben technologií IMAX, což mu jistě dodá další impuls a poskytne divákům nezapomenutelný vizuální zážitek. Na práci na speciálních efektech bude dohlížet zkušený specialista Jim Berney.

Rozpočet a rozsah projektu

Přestože přesná výše rozpočtu není známa, tento projekt již byl označen jako „velkorozpočtová produkce“. S přihlédnutím k rozsahu hry Minecraft a ambicím tvůrců se dá předpokládat, že do filmové adaptace této ikonické značky byly alokovány nemalé finanční prostředky.

Reakce a očekávání fanoušků od filmu

Informace o filmu Minecraft vzbuzují mezi fanoušky hry po celém světě velké emoce. Hráči netrpělivě čekají, zda se tvůrcům podaří přenést jedinečnou atmosféru a estetiku Minecraftu na velké plátno. Mnozí z nich vyjadřují obavy, že se tak náročný úkol může ukázat jako příliš ambiciózní, ale zároveň doufají, že konečný výsledek předčí jejich nejdivočejší očekávání.

Komerční potenciál výroby

Vzhledem k obrovské popularitě Minecraftu, která se odhaduje na více než 238 milionů prodaných kopií, má film založený na této značce obrovský komerční potenciál. Tvůrci doufají, že inscenace přiláká do kin nejen stávající fanoušky hry, ale zaujme i nové diváky a stane se skutečnou filmovou událostí.

Premiéra filmu a distribuce

Podle aktuálních oznámení je premiéra filmu „Minecraft“ naplánována na 4. dubna 2025. Produkci bude distribuovat Warner Bros Pictures, která se na tomto projektu podílí od začátku.

Podívejte se na tento příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Warner Bros. Obrázky (@wbpictures)

Publikační a marketingové plány

Kromě samotného filmu tvůrci zřejmě připraví i řadu doprovodných produktů, jako jsou figurky, hry, knihy a gadgety. Celý tento ekosystém je zaměřen na maximalizaci komerčního potenciálu značky Minecraft.

Shrnutí

Přestože cesta k natočení „Minecraftu“ byla hrbolatá a plná nečekaných zvratů, tvůrcům se nakonec podařilo vytvořit stabilní tým a dotáhnout projekt do konce. Premiéra je plánována na rok 2025 a fanoušci hry netrpělivě čekají, zda se tvůrcům podaří přenést jedinečnou atmosféru a estetiku Minecraftu na velké plátno. Vzhledem k obrovské popularitě značky má film obrovský komerční potenciál a může se stát skutečnou událostí kina.

Viz také:

Zanechat komentář