Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Nápady na valentýnskou večeři. Překvapte svou polovičku!

kolacja walentynkowa pomysły

Tomasz Woźniak |

Valentýn je výjimečný den, který slavíme se svými blízkými. To je ideální příležitost, jak překvapit svou drahou polovičku romantickou večeří u vás doma. Jak ale navodit tu správnou atmosféru a připravit jedinečné pokrmy na Valentýna? V tomto článku se s vámi podělíme o nápady, které vám pomohou vytvořit nezapomenutelnou valentýnskou večeři pro vaši drahou polovičku.

Jak vytvořit romantickou atmosféru na Valentýna?

Valentýnská večeře Abyste na Valentýna navodili tu správnou atmosféru, musíte zajistit vhodnou výzdobu a hudbu. Začněte přípravou romantického stolu. Vyberte si bílý nebo červený ubrousek, ozdobné talíře a svícny. Přidejte také nějaké květiny do středu stolu, abyste dodali romantickou atmosféru.

Dalším krokem je výběr správné hudby. Vybírejte klidné, romantické písničky, které navodí příjemnou atmosféru. Můžete si také připravit seznam oblíbených písní své druhé polovičky, abyste ji během večeře navíc překvapili.

Vyzdobte interiér na Valentýna!

Kromě dekorace stolu se vyplatí postarat se i o výzdobu interiéru. Na stěny můžete zavěsit girlandy z červeného světla, dát malý vánoční stromeček se srdíčky nebo ozdobit okno červenými balónky. Je důležité, aby byl interiér útulný a romantický. Na pohovku můžete položit i měkké polštáře a přikrývky a vytvořit tak příjemné místo k odpočinku a povídání.

Nápady na valentýnskou večeři

Je čas na to nejdůležitější – nápady na valentýnskou večeři. Níže uvádíme několik návrhů jídel, která můžete připravit pro svou druhou polovičku.

Snadné a chutné recepty na valentýnské předkrmy

Předkrmy jsou perfektním způsobem, jak začít romantickou večeři. Zde je několik jednoduchých a chutných receptů na valentýnské předkrmy:

  1. Bruschetta s rajčaty a bazalkou - Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme olivovým olejem a upečeme v troubě. Poté každý plátek potřete rajčatovým protlakem, posypte strouhanou mozzarellou a ozdobte lístky bazalky.

  2. Salát s krevetami a avokádem – Avokádo a rajčata nakrájejte na kousky, přidejte uvařené krevety a promíchejte. Salát pokapeme vinaigrette a ozdobíme čerstvými bylinkami.

  3. Rohlíky se šunkou a sýrem - Na plátky šunky položíme plátek žlutého sýra a poté je zabalíme do závitků. Rohlíky přichytíme párátky a podáváme s křenovou omáčkou.

Hlavní jídla pro speciální valentýnskou večeři

Po předkrmech přichází na řadu hlavní chody. Zde je několik návrhů, které vaši druhou polovičku jistě potěší:

  1. Kuřecí řízek v houbové omáčce – Kuřecí řízek orestujte do zlatova. Poté si připravte houbovou omáčku orestováním cibule, česneku a hub. Přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Kuřecí řízek podáváme politý houbovou omáčkou a ozdobený čerstvými bylinkami.

  2. Krevety v rajčatové omáčce s těstovinami - Krevety orestujte na pánvi s olivovým olejem. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata, česnek a koření. Omáčku vařte na mírném ohni, dokud rajčata nezměknou. Krevety podávejte s omáčkou přes uvařené těstoviny a posypte strouhaným parmazánem.

  3. Pečený losos se zeleninou – Lososa připravíme tak, že ho dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Mrkev, cuketu a cibuli nakrájíme na plátky. Zeleninu dejte na pekáč a na ni dejte filet z lososa. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Podáváme s rukolou a rajčatovým salátem.

Dezerty od srdce!

Dezert na Valentýna Na závěr valentýnské večeře nesmí chybět sladký dezert. Zde je několik nápadů na dezerty od srdce:

  1. Čokoládové fondue s čerstvým ovocem - Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Čerstvé ovoce (např. jahody, banány, hrozny) nakrájejte na kousky. Ovoce namáčejte v rozpuštěné čokoládě a s chutí jezte.

  2. Tiramisu – Na dno sklenice nebo formy položte vrstvy kávy, sušenek a krému z mascarpone. Vrstvy opakujte, dokud není miska plná. Vršek posypte kakaem a dejte na pár hodin do lednice.

  3. Creme brulee – Smetanu zahřejte v hrnci, dokud se nezačne vařit. V míse prošlehejte žloutky a cukr, poté pomalu za stálého míchání přilévejte horkou smetanu. Směs nalijte do malých formiček a pečte ve vodní lázni asi 40 minut. Po vychladnutí posypeme vršek cukrem a spálíme kuchyňským hořákem, dokud nebude křupavý.

Recepty na valentýnské koktejly

Na závěr vaší valentýnské večeře si můžete připravit originální koktejly. Zde je několik receptů na valentýnské koktejly:

  1. Jahodové Mojito - V šejkru smíchejte jahody, mátu, limetkovou šťávu, třtinový cukr a rum. Přidejte kostky ledu a důkladně protřepejte. Nalijeme do sklenice a ozdobíme lístky máty.

  2. Malinové Bellini – V mixéru rozmixujte maliny, citronovou šťávu a cukr. Nalijte do sklenice a jemně přidejte prosecco. Ozdobte malinami.

  3. Love Potion – Smíchejte maliny, jahody, řecký jogurt, mandlové mléko a med ve vysoké sklenici. Přidejte kostky ledu a jemně promíchejte. Okraj sklenice ozdobíme jahodou.

1 komentář

Nie wiem, czy czosnek powinien być składnikiem dań na walentynki. Raczej nie będzie to gwarancją udanego finału tego dnia. Chyba, że deserem zostanie guma do żucia.

Krzysiek,

Zanechat komentář