Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Obrazy tištěné na dřevo - jak je začlenit do různých interiérů?

obrazy na drewnie

Adrian Koźlik |

Zařizování interiéru je umění, které nám umožňuje dát našemu domovu jedinečný charakter. Jedním ze zajímavých řešení jsou obrazy tištěné na dřevo . Díky nim můžeme vytvořit originální a působivé dekorace, které dokonale zapadnou do různých stylů interiéru. V tomto článku vám prozradíme, jak takové obrázky integrovat do různých typů interiérů, jaké typy obrázků tištěných na dřevo jsou na trhu dostupné a jaké styly interiéru stojí za zvážení v kontextu takových dekorací.

Obrazy tištěné na dřevo - jaké jsou jejich vlastnosti?

Obrazy tištěné na dřevě jsou dekorace, které kombinují přírodní materiál dřeva s jedinečným designem. Mohou být vyrobeny z různých druhů dřeva, jako je jedle, dub, borovice nebo bříza. Charakteristickým znakem těchto obrazů je skutečnost, že na dřevě je potisk, který může znázorňovat různé motivy – od krajiny a abstrakce až po plakáty, zvířata a rostliny. Obrázky tištěné na dřevě Mohou mít různé velikosti a tvary, takže se snadno vejdou do konkrétního prostoru.

Jak začlenit obrazy vytištěné na dřevo do různých interiérů?

Každý styl interiérového designu se vyznačuje jedinečným charakterem, který vyžaduje jedinečné doplňky, které ladí s designem interiéru a doplňují tak jedinečnou atmosféru prostoru. Mezi nejoblíbenější styly interiérového designu patří:

  1. skandinávský styl

Skandinávský styl se vyznačuje minimalistickým přístupem k interiérovému designu. V případě obrázků tištěných na dřevo se vyplatí volit jednoduché, geometrické vzory nebo jemné pastelové barvy. Takový obraz bude dokonale ladit s bílými stěnami a přírodními materiály, jako je dřevo a len. Příkladem obrázku, který se hodí ke skandinávskému stylu, může být potisk zobrazující abstraktní tvary v tlumených odstínech šedé a bílé.

  1. Moderní styl

Obrazy tištěné na dřevo mohou být zajímavými akcenty v moderních interiérech. Vyplatí se zvolit abstraktní vzory nebo kontrastní barvy, které přitáhnou pozornost. Obraz s dynamickou kompozicí nebo geometrií ve výrazných barvách skvěle doplní moderní interiér. Příkladem takového obrázku může být tisk zobrazující abstraktní kompozici v černé, bílé a červené.

  1. Klasický styl

V případě klasického stylu mohou být obrázky tištěné na dřevo jemnější a elegantnější. Vyplatí se zvolit jemné vzory, jako jsou květiny nebo rostlinné motivy. Do klasického aranžmá skvěle zapadne romantický obraz, zobrazující krajinu nebo zátiší. Příkladem takového obrázku může být potisk s kyticí růží na dřevěném podkladu.

  1. Průmyslový styl

Interiéry v industriálním stylu se vyznačují surovými neopracovanými povrchy a použitím kovu. Obrázky vytištěné na dřevo v tomto stylu mohou poskytnout zajímavý kontrast. Vyplatí se volit obrazy syrového charakteru, například zobrazující městskou krajinu nebo abstraktní kompozice s industriálními motivy. Příkladem takového obrázku může být potisk znázorňující rezavou ocelovou konstrukci nebo klasická auta.

Příklady obrazů tištěných na dřevo v různých stylech interiérového designu

Pro lepší ilustraci toho, jak mohou obrázky vytištěné na dřevě vypadat v různých stylech interiéru, uvádíme několik příkladů:

  1. skandinávský styl

Ve skandinávském stylu mohou obrazy vytištěné na dřevě zobrazovat jemné rostlinné vzory, abstraktní kompozice v pastelových barvách nebo geometrické motivy v tlumených odstínech. Takový obraz dokonale zapadne do minimalistického aranžmá a dodá mu trochu útulnosti.

  1. Moderní styl

V moderním interiéru může být obraz vytištěný na dřevě výrazným akcentem. Může to být abstraktní kompozice s dynamickou formou a intenzivními barvami nebo obraz znázorňující moderní město. Takový obraz dodá interiéru energii a moderní charakter.

  1. Klasický styl

V klasickém stylu mohou malby vytištěné na dřevě zobrazovat romantické krajiny, květinové motivy nebo elegantní portréty. Obraz jemných tvarů a tlumených barev skvěle doplní klasické aranžmá, dodá mu noblesu a eleganci.

  1. Průmyslový styl

V industriálním stylu může obrázek vytištěný na dřevě znázorňovat syrové a nezřejmé motivy, jako je rezavá ocelová konstrukce nebo průmyslové krajiny. Taková malba bude dokonale ladit se syrovým charakterem interiéru a dodá mu určitou originalitu a charakter.

Typy obrázků tištěných na dřevo

Na trhu jsou k dostání různé druhy obrazů tištěných na dřevo , které se liší jak technikou, tak efektem. Zde jsou některé oblíbené typy tisku obrázků na dřevo:

  1. UV tisk na dřevo

UV tisk na dřevo je technika, při které se tisk nanáší na povrch dřeva pomocí speciálních UV vytvrzovaných inkoustů. Díky tomu jsou obrazy odolné vůči UV záření a vlhkosti, lze je tedy umístit do interiéru i exteriéru.

  1. Přenos obrazu na dřevo

Přenos obrazu na dřevo je technika, při které se tisk na speciální papír přenáší na povrch dřeva pomocí žehličky nebo tepelného lisu. Tento typ obrázků vytištěných na dřevě má ​​charakteristický, lehce zestárlý vzhled, který jim dodává jedinečné kouzlo.

  1. Sublimační tisk na dřevo

Sublimační tisk na dřevo je technika, při které se inkoust nanáší na speciální povrchy potažené polymerem, které se následně zahřátím přenesou na dřevo. Tento typ obrázků tištěných na dřevo se vyznačuje vysokou kvalitou a barevnou stálostí.

Působivá dekorace v jakémkoli stylu

Obrazy tištěné na dřevo jsou zajímavým řešením, které vám umožní vnést do interiéru originální a působivé dekorace. Díky rozmanitosti vzorů a stylů lze takové obrazy skvěle zakomponovat do různých typů interiérů, od minimalistických až po klasické a moderní. Při výběru obrazů tištěných na dřevo se vyplatí věnovat pozornost technice a druhu dřeva, aby byla zajištěna vysoká kvalita a trvanlivost dekorace. Bez ohledu na styl interiéru dodají obrazy tištěné na dřevě charakter a jedinečné kouzlo.

Zanechat komentář