Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Přenosný zahradní nábytek – jaký vybrat?

przenośne meble ogrodowe

Tomasz Woźniak |

Plánování a uspořádání zahrady je úkol, který vyžaduje pozornost a náležitou přípravu. Mezi mnoha prvky, které ovlivňují vzhled a funkčnost zahrady, hraje prim zahradní nábytek . Výběr správného nábytku může vytvořit jedinečné místo pro odpočinek a relaxaci venku. V tomto článku vám prozradíme, na co si dát při výběru zahradního nábytku pozor, jaké jsou oblíbené typy nábytku a jaké materiály jsou pro použití na zahradě nejvhodnější.

Hledejte nábytek, který odpovídá stylu vaší zahrady

přenosný zahradní nábytek Prvním krokem při výběru zahradního nábytku je sladit jeho styl s charakterem zahrady. Existuje mnoho různých stylů, které lze použít ve vaší zahradě, jako je moderní, rustikální, skandinávský a klasický. Důležité je, aby nábytek ladil se zbytkem okolí a vytvářel ucelený celek. Máme-li například zahradní terasu v moderním stylu, vyplatí se zvolit nábytek s jednoduchými, geometrickými tvary a minimalistickým designem. Dřevěný nábytek však do rustikální zahrady skvěle zapadne a dodá jí teplo a přírodní kouzlo.

Odolnost vůči povětrnostním vlivům

Zahradní nábytek používáme především v exteriéru, proto je důležité, aby byl odolný vůči povětrnostním vlivům. Nábytek vystavený slunci, dešti, větru nebo sněhu by měl být vyroben z materiálů, které se rychle nezničí. Dřevo, hliník a technorattan jsou oblíbené materiály, které jsou odolné vůči měnícím se povětrnostním podmínkám. Dřevo může vyžadovat pravidelnou údržbu, ale správně chráněný nábytek vydrží mnoho let.

Pohodlí a stabilita

Při výběru zahradního nábytku pamatujte na to, že má sloužit především našemu pohodlí. Pohodlná sedadla, ergonomické područky a stabilní konstrukce jsou vlastnosti, které stojí za pozornost. Před nákupem se vyplatí nábytek vyzkoušet, zda je stabilní a sedačky pohodlné. Za pozornost stojí také možnost nastavení výšky opěradla a sedáku, která vám umožní přizpůsobit nábytek vašim individuálním preferencím.

Oblíbené typy zahradního nábytku

Na trhu jsou k dispozici různé druhy zahradního nábytku, které lze přizpůsobit vašim potřebám a preferencím. Zde jsou některé oblíbené typy zahradního nábytku:

1. Zahradní stoly a židle

Zahradní stoly a židle jsou nenahraditelným prvkem zahradního vybavení. Umožňují vám pohodlně jíst venku a organizovat setkání a večírky na zahradě. Zahradní stoly a židle se dodávají v různých velikostech a tvarech, takže je lze přizpůsobit dostupnému prostoru.

2. Zahradní lehátka

zahradní lehátko Zahradní lehátka jsou nábytek, který nám umožňuje relaxovat a užívat si čerstvý vzduch. Díky nastavitelné zádové opěrce si ji můžeme přizpůsobit svému pohodlí. Zahradní lehátka jsou skvělou volbou pro opalování, čtení knihy nebo jen tak lenošení venku. Navíc si můžete vytvořit lehátko s vlastním potiskem , které vám zpříjemní volný čas

3. Zahradní houpačky

Zahradní houpačky jsou romantickým a příjemným způsobem relaxace na zahradě. Houpačky mohou být jednoduché nebo dvojité, s nebo bez polštářů. Zahradní houpačky jsou ideální pro chvíle o samotě nebo s milovanou osobou.

4. Zahradní křesla a pohovky

Zahradní křesla a pohovky jsou nábytek, který poskytuje pohodlné místo k sezení a relaxaci venku. Mohou být vyrobeny z různých materiálů, jako je dřevo, technorattan nebo hliník. Zahradní křesla a pohovky jsou výbornou volbou pro vytvoření odpočinkových zón na zahradě.

5. Zahradní stoly a taburety

Zahradní stolky a taburety jsou praktickými a funkčními doplňky, které lze použít k doplnění zahradního nábytku. Zahradní stoly jsou ideální pro umístění kávy, čaje nebo občerstvení při relaxaci venku. Zahradní pufy mohou fungovat jako doplňkové sedátko nebo podnožka.

Materiály pro výrobu zahradního nábytku

Výběr správných materiálů má velký význam pro odolnost a životnost zahradního nábytku. Zde jsou některé oblíbené materiály používané k výrobě zahradního nábytku:

1. Dřevo

Dřevo je jedním z nejoblíbenějších materiálů pro výrobu zahradního nábytku. Je přírodní, odolný a estetický. Dřevěný zahradní nábytek dodává zahradě hřejivý a útulný charakter. Dřevo však vyžaduje pravidelnou údržbu a ochranu před povětrnostními vlivy.

2. Hliník

Hliníkový zahradní nábytek je lehký, přesto odolný a odolný proti korozi. Hliník nevyžaduje údržbu a snadno se čistí. Hliníkový nábytek je často vybírán kvůli jeho modernosti a jednoduchosti.

3. Technorattan

Technorattan je syntetický materiál, který napodobuje přírodní ratan. Je odolný vůči povětrnostním vlivům, snadno se čistí a má dlouhou životnost. Technorattanový nábytek je často vybírán pro svou eleganci a stylový vzhled.

4. Plasty

K výrobě levnějšího zahradního nábytku se používají plasty jako polypropylen nebo polyratan. Jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a snadno se čistí. Plastový nábytek je lehký a snadno se přemisťuje.

Zanechat komentář