Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Přepravní obaly, které se vyplatí mít po ruce

Opakowania wysyłkowe, które warto mieć u siebie

Adrian Koźlik |

Něco z historie…

Posílání zásilek vlastně sahá až do starověku. Tehdy existovala instituce posla, který přenášel dokumenty, zboží a nejdůležitější informace. Philippides se zapsal do historie, když cestoval asi čtyřicet kilometrů, aby požádal o pomoc pro Atény. Po překonání této vzdálenosti padl mrtvý. Nejčastěji však k přepravě balíků sloužila přeprava koňmi a na dlouhých trasách dokonce námořní přeprava. Čekací doba na odeslání byla mnohem delší než dnes.

opakowania wysyłkowe V Polsku byla první institucí, která zasílala balíky, tzv. Královská pošta. Tato služba však nebyla dostupná pro běžné občany. Teprve kolem 19. století se doručování balíků stalo běžným, protože trhu dominovala Poczta Polska.

Druhy přepravních obalů

Vzhledem k tomu, že odesílání balíků je tak časté, stojí za to vybavit se nástroji, které vám umožní rychle a efektivně přenášet zboží. Tyto zahrnují:

  • Foliopacky , tedy foliové kurýrní obálky . Jejich výhodou je, že nepotřebujeme žádné pásky ani jinou ochranu. Obálky bývají opatřeny uzávěrem, jsou odolné i povětrnostním vlivům a jejich plastový tvar umožňuje jejich umístění např. do balíkové schránky,
  • Přepravní krabice – užitečné při přepravě choulostivých materiálů, jako je sklo. Silné stěny chrání před poškozením a prázdná místa lze vyplnit kartonem nebo houbou pro ochranu přepravy,
  • Bublinové obálky také dokonale chrání křehké předměty, zvláště když jsou malé,
  • Kartonové obálky se budou hodit při odesílání dokumentů, jejich tuhost ochrání papír před ohybem.

Jak vybrat ten správný obal?

Volba vhodného obalu závisí především na velikosti zásilky a jejím typu. Požadavky ohledně zasílaných zásilek se vyplatí zkontrolovat na stránkách jednotlivých doručovatelů. Obvykle se uvádějí nejen konkrétní rozměry, ale i váha zásilky.

Pokud nechceme mít další náklady, přijde nám vhod metr a šikovná váha.

Jak přesměrovat zásilku?

opakowania wysyłkowe Někdy se i přes dobré zabalení a splnění všech kurýrních standardů ukáže, že musíme změnit doručovací adresu nebo čas doručení zásilky bez ohledu na to, zda jsme příjemce nebo odesílatel.

Zde jsou kroky, které byste měli podniknout:

  • Nejprve musíte znát číslo zásilky, kterou chcete přesměrovat.
  • Pak se vyplatí navštívit webovou stránku dopravce odpovědného za přepravu zásilky.
  • Změny lze často provádět také prostřednictvím horké linky speciálně určené zákazníkům.
  • Obvykle je tento typ služby zdarma. Je však důležité provést změnu v určitém časovém období. Jakmile kurýr vyrazí, nebude možné zvolit jinou adresu.

Aktuálně odesílám balíky

V současné době, po pandemii Covid, zažívá zasílání balíků svůj rozkvět. Produkty nejen nakupujeme online, ale také často posíláme dárky svým blízkým jak do Polska, tak do zahraničí. Tento druh činnosti se u nás stal běžným a stále více lidí si pořizuje různé druhy přepravních obalů .

Jsou běžné a snadno se koupí a investice do tohoto typu produktů se vyplatí při výrobě dárků pro blízké, kteří jsou daleko. Překvapení zásilky určitě ocení, zvláště pokud je správně zabalená a bezpečně doručena na místo určení.

Zanechat komentář