Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Připravte své dítě na první dny ve školce 2023!

wyprawka do przedszkola

Adrian Koźlik |

Konečně přichází tento výjimečný okamžik v životě vašeho dítěte – první dny ve školce . Je to obrovský krok k nezávislosti a rozvoji. Aby byl přechod do školky hladký, stojí za to dítě řádně připravit a uspořádat výbavičku , která ho bude v těchto zásadních chvílích doprovázet. V tomto článku se dozvíte , jak připravit své dítě na první dny ve školce a jak vytvořit dokonalou výbavičku pro předškoláka.

Jak připravit své dítě na první dny ve školce?

Příprava vašeho dítěte na první dny ve školce je klíčovým prvkem úspěšné adaptace. Zde je několik tipů, které vám v tomto procesu mohou pomoci:

1. Promluvte si s dítětem o školce

Je důležité s dítětem mluvit o tom, co ho ve školce čeká. Řekněte mu o hrách, písničkách a nových přátelích, které tam potká. Povzbuďte své dítě, aby kladlo otázky a vyjadřovalo své obavy. Buďte trpěliví a taktní, naslouchejte jeho emocím a dejte mu pocit bezpečí.

2. Zorganizujte návštěvu MŠ

Pokud je to možné, domluvte si návštěvu MŠ před začátkem vyučování. Nechte své dítě vidět třídy, hřiště a setkat se s učiteli. To mu pomůže aklimatizovat se a vybudovat sebevědomí.

3. Vytvořte si předškolní rutinu

Před nástupem do školky si stanovte rutinu, která bude zrcadlit rozvrh vaší školky. Nastavte pravidelné časy pro spánek, jídlo a hraní, aby si vaše dítě mohlo zvyknout na předvídatelný rytmus.

4. Cvičte samostatnost

Je důležité, aby se dítě cítilo jistě při samostatných činnostech, jako je jídlo, oblékání nebo používání toalety. Povzbuďte své dítě k samostatnosti a dopřejte mu čas, aby si tyto dovednosti osvojilo ještě před nástupem do školky.

Co je to výbavička pro předškoláky?

výbavička do školky Výbavička pro předškoláky je sada nezbytných věcí, které vašemu dítěti umožní pohodlné fungování ve školce. Stojí za to se ujistit, že výbavička je kompletní a dobře přizpůsobená potřebám vašeho dítěte. Výbavička pro předškoláky obsahuje následující položky:

  • Látkový batoh – vyberte si pohodlný a praktický batoh do školky, do kterého se vám vejdou všechny potřebné věci. Vybrat si můžete batoh s potiskem a jménem vašeho dítěte, díky kterému bude batoh v šatně snáze rozpoznatelný.
  • Penál - vhodný penál by měl obsahovat potřebné psací potřeby, jako jsou tužky, gumy, pastelky, nůžky a ořezávátka. Můžete vybrat penál s oblíbeným motivem vašeho dítěte, abyste mu udělali radost navíc.
  • Taška na přebalování – je dobré mít tašku na převlečení pro případ, že by se vaše dítě při hře ušpinilo. Ujistěte se, že se taška snadno otevírá a zavírá, aby ji vaše dítě mohlo používat samostatně. Podobně jako u batohu si můžete vybrat personalizované tašky se jménem dítěte .
  • Pohár na vodu - vyplatí se poskytnout dítěti vlastní pohár na vodu, který bude označen jeho jménem. Usnadníte tak identifikaci hrnku a zabráníte jeho ztrátě nebo záměně s jinými.
  • Plyšák - plyšák může být pro dítě zdrojem pohodlí a jistoty. Vyberte svému batoleti oblíbeného plyšáka, který ho bude doprovázet v jeho novém prostředí.
  • Je čas na vaše první školková dobrodružství

    Před prvními dny ve školce se vyplatí připravit dítě i vhodnou výbavičku pro předškoláka. Mluvte s dítětem, organizujte návštěvy ve školce a stanovte si režim, který odráží denní režim ve školce. Do výbavičky zvolte vhodné věci, jako je batoh, penál, přebalovací taška, kelímek na vodu a plyšák. Díky tomu bude vaše dítě ve školce připraveno na nové výzvy a dobrodružství.

    Zanechat komentář