Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Pytlíky - jak o ně pečovat, aby nám dlouho sloužily?

Pufy workowe — jak je pielęgnować, by służyły nam długo?

Adrian Koźlik |

Pravděpodobně mnoho z nás sní o tom, že se pohodlně zaboříme do velkého a útulného sedacího vaku. Tato nenápadná sedátka umocňují pocit relaxace a dají zapomenout na všechny starosti a oddávat se blaženému lenošení.Jsou tak pohodlná, že v nich vydržíte sedět hodiny, přenášet je z místnosti do místnosti nebo je využívat pro hosty na večírcích. Navíc jsou velmi oblíbené u dětí.

Abyste si však sedací pytel naplno užili, pamatujte, že je potřeba se o něj náležitě starat. Správná péče vám umožní těšit se z ní po mnoho let Zjistěte ještě dnes, co dělat, aby vám taška sloužila co nejdéle!

Z jakých materiálů je taška vyrobena?

pufa sako Pokud jde o materiály, ze kterých se sako pouffy vyrábí, je jich hodně. Jejich výběr závisí pouze na vašem vkusu a preferencích.

Představujeme vám nejoblíbenější materiály používané k výrobě sedacích vaků:

  • Kožené - brašny vyrobené z přírodní nebo syntetické kůže jsou odolné a odolné a zároveň elegantní. Obvykle jsou však dražší než modely z jiných materiálů.
  • Látkové - Látkové sedací vaky jsou oblíbenou volbou díky rozmanitosti dostupných vzorů a barev. Mohou být vyrobeny z různých druhů tkanin, včetně bavlny, polyesteru a dokonce i voděodolných materiálů.
  • Vlněné - sako pouffy vyrobené z vlny jsou měkké a příjemné na dotek. Jsou také velmi teplé, takže jsou ideální pro použití v zimních dnech.
  • Mikrovlákno - sáčky z mikrovlákna jsou odolné a snadno se čistí. Jsou také měkké a pohodlné.
  • Ekokůže - pufy z ekokůže jsou levnější alternativou k modelům z pravé kůže, ale vypadají podobně.

Pouffe bag — který materiál je nejjednodušší na údržbu?

Výše jsme si představili nejoblíbenější materiály, ze kterých se sedací vaky vyrábí, ale také stojí za zvážení, který materiál je nejlepší na čištění a péči.

Za pozornost rozhodně stojí pufové tašky z ekokůže, protože jejich povrch je hladký, bez žmolků a výstupků, špína tak zůstává pouze na jejich povrchu. Tento materiál je tak voděodolný, takže se nemusíte bát, že na taštičku omylem polijete pitím nebo jinou tekutinou.Dalším materiálem, který vám nebude dělat velké potíže při čištění, je polyester. Vzhledem k tomu, že jeho struktura je také hladká, můžete svůj sáček snadno vyčistit pomocí základních čisticích prostředků.

Jak pečovat o taštičku?

Pytlové pufy vyžadují stejnou údržbu jako jakýkoli čalouněný nábytek. Pokud vás zajímá, jak často byste měli čistit sako pufy. To závisí na tom, jak a kdy jej používáte a zda jej používají děti nebo domácí mazlíčci.

Přesto můžeme rozlišit dvě hlavní pravidla pro péči o sedací vaky:

  • Pokud si všimnete skvrny, snažte se jí co nejdříve zbavit, aby se nevsákla do látky.
  • Pokuste se vysávat kapsu alespoň jednou týdně pomocí speciální podložky.

Pokud jde o plnění sako pouffe, jsou to obvykle hypoalergenní polystyrenové kuličky, které neshromažďují prach ani neabsorbují vlhkost. Samozřejmě, pokud je váš sáček starý několik let a je často používán, můžete snadno doplnit náplň, která se mohla odlaminovat nebo se zmenšit, což je naprosto normální.

Co budete k čištění sako pouffe potřebovat?

pufa worek Níže uvádíme seznam věcí, které se jistě budou hodit při čištění taštičky:

  • kartáč s měkkými štětinami
  • hadřík z mikrovlákna
  • lahvičku s rozprašovačem
  • vysavač se speciálním úzkým nástavcem
  • čisticí prostředek
  • odstraňovač skvrn
  • saponát na nádobí
  • vlhké ubrousky
  • hřeben se širokými zuby
  • pytle na odpad
  • příprava na kožené výrobky
  • *volitelný kondicionér na vlasy

Jak pečovat o tašku se snímatelným potahem?

Stačí sejmout kryt a zkontrolovat, zda není poškozen vnitřek. Udělejte to opatrně, jinak se náplň může rozšířit po místnosti. Pokud si všimnete díry ve vnitřním krytu, okamžitě vložte pouf do pytle na odpadky. Výplň tak zůstane na svém místě a vy budete mít čas zašít natrženou část.

Pokud je obal sáčku znečištěný, použijte odstraňovač skvrn. Může se stát, že to nestačí, pak použijte kapku silného mycího prostředku. Zkuste znečištěnou oblast jemně vydrhnout kartáčem s měkkými štětinami, aby se prací prostředek vsákl, a poté jej nechte asi 15 minut působit.

Jak vyčistit koženou tašku?

Kožené materiály by se neměly prát, proto je třeba použít jiný způsob. Je vhodný jak na pravou kůži, tak i na imitaci kůže.

Přidejte do vody trochu čističe kůže. Pokud ho nemáte, použijte jemné mýdlo. Navlhčete hadřík z mikrovlákna, vymačkejte přebytečný roztok a otřete kapsu sáčkem. Nakonec sáček otřete hadříkem navlhčeným ve vodě. Otřete potah do sucha a v případě potřeby naneste kondicionér na kůži.

Jak vyčistit pouf z umělé kožešiny?

pufa worek do siedzenia V takovém případě má taška obvykle snímatelný obal. To znamená, že jej můžete snadno vyprat v pračce. Musíte si však zapamatovat několik důležitých věcí.

Zkuste potah prát při nízkých teplotách a zvolte nízkou rychlost odstřeďování. Zabráníte tak zacuchání umělé kožešiny. Po vyprání nechte materiál zcela vyschnout. Rozhodně to nezkoušejte sušit fénem, ​​protože se plast může jednoduše roztavit.

Pokud se i přes výše uvedené metody srst stále zacuchává, zkuste použít běžný vlasový kondicionér. Rozetřete jej rovnoměrně po materiálu pomocí hřebenu se širokými zuby.

Jak vyčistit semišový pytel?

Pokud je materiál umělý, např. samet, mikrovlákno, manšestr, můžete jej jednoduše vyprat v pračce. Pro každý případ se podívejte na štítek vašeho sako pouffe.Pokud je taška na tašku vyrobena z přírodního semiše, při čištění stojí za to pamatovat na několik věcí.

Potah můžete vysát nebo vykartáčovat měkkým štětinovým kartáčem.Pokud se na vaší tašce objeví skvrny, použijte jemný odstraňovač skvrn a saponát. Pokud je skvrna mastná, posypte ji škrobem nebo mastkem a nechte působit alespoň čtyři hodiny, aby se mastnota vsákla. Poté oblast vysajte a v případě potřeby proces opakujte.

Nyní víte vše o péči o tašku. Zkuste se o své sedací vaky starat tak, aby vám a vaší rodině sloužily roky!

Pokud však stojíte před výběrem svého prvního taburetu, klikněte sem a zjistěte, kde najdete nejlevnější sedadla!

Zanechat komentář