Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Vánoční povlaky na polštáře - inspirace pro aranžování vánočního akcentu v ložnici

Poszewki świąteczne - inspiracje na aranżacje świątecznego akcentu w sypialni

Jak se blíží tento kouzelný vánoční čas, mnozí z nás začínají přemýšlet o osvěžení výzdoby našich domácích prostor. Jedním z nejjednodušších a nejúčinnějších způsobů, jak navodit vánoční atmosféru, je použití okouzlujících povlaků na polštáře s vánočním motivem . Bez ohledu na styl, ve kterém je vaše ložnice zařízena, vánoční povlaky na polštáře jí dodají jedinečný hřejivý charakter, vhodný pro toto zvláštní období. V tomto článku se blíže podíváme na různé inspirace na aranžování vánočních povlaků na polštáře v ložnici a řekneme si, jak dosáhnout toho nejlepšího efektu.

Role vánočních povlaků na polštáře ve výzdobě ložnice

Vánoční povlaky na polštáře jsou mimořádně univerzálním a všestranným doplňkem, který snadno zapadne do každého stylu uspořádání ložnice. Bez ohledu na to, zda má vaše ložnice rustikální, skandinávský nebo anglický styl, správně vybrané povlaky na polštáře jí dodají jedinečný, slavnostní charakter. Tyto povlaky na polštáře jsou navíc vysoce flexibilní - můžete je nahradit měnícími se trendy nebo přizpůsobit aktuálnímu designu interiéru.

Vánoční povlaky na polštáře - inspirace pro aranžování vánočního akcentu v ložnici

Vánoční povlaky na polštáře v rustikálním stylu

Pokud je vaše ložnice zařízena v rustikálním stylu, měly by vánoční povlaky na polštář odkazovat na tuto postavu. Skvěle se zde uplatní motivy inspirované přírodou, jako je betlémský betlém, betlémská hvězda, vánoční smrk nebo jmelí. Povlaky na polštáře z bavlny nebo lnu budou krásným doplňkem této útulné, venkovské atmosféry.

Příklady motivů povlaků na polštáře v rustikálním stylu:

  • aplikace s vánočními motivy (betlém, betlémská hvězda, jmelí),
  • potisky inspirované přírodou (větvičky, šišky, listy),
  • kostkované látky nebo v tlumených barvách (hnědá, béžová, zelená).

Vánoční povlaky na polštáře ve skandinávském stylu

Ložnice zařízená ve skandinávském stylu dokonale ladí s minimalistickou, ale zároveň útulnou vánoční výzdobou. V tomto případě se vyplatí volit světlé, tlumené barvy a přírodní materiály, jako je bavlna nebo len. Jedinečnou ozdobou budou vyšívané motivy jako zasněžené větve nebo nášivky se šiškami.

Příklady motivů povlaků na polštáře ve skandinávském stylu:

  • vyšívané větvičky, šišky, sněhové vločky,
  • tiskne v tlumených barvách (bílá, šedá, modrá),
  • tkaniny z přírodních vláken (bavlna, len).

Vánoční povlaky na polštáře - inspirace pro aranžování vánočního akcentu v ložnici

Vánoční povlaky na polštáře v anglickém stylu

Ložnice zařízená v anglickém stylu dokonale ladí s vánoční výzdobou tradičního elegantního charakteru. V tomto případě se vyplatí zvolit rostlinné motivy, jako jsou červené květy nebo smrkové dekorace. Stejně dobře poslouží kostkované nebo obyčejné červené povlaky na polštáře.

Příklady motivů povlaků na polštáře v anglickém stylu:

  • aplikace s rostlinnými motivy (květiny, větvičky, dekorace),
  • mřížka ve vánočních barvách (červená, zelená, bílá),
  • hladké červené povlaky na polštáře.

DIY vánoční povlaky na polštáře - nápady na ručně vyráběné dekorace

Chcete-li dát své ložnici jedinečný, osobitý charakter, můžete si zkusit vyrobit vlastní vánoční povlaky na polštáře . Je to skvělá příležitost dát průchod své kreativitě a vytvořit skutečně jedinečné dekorace. Zde je několik inspirativních nápadů:

Povlak na polštář s motivem vánočního stromečku

Vánoční povlaky na polštáře - inspirace pro aranžování vánočního akcentu v ložnici

Ze zelené látky vystřihněte několik trojúhelníků různých velikostí a poté je přišijte k povlaku na polštář tak, aby je překrývaly. Pro efekt kmenů vánočních stromků můžete použít hnědé nebo černé obdélníky.

Povlak na polštář s motivem cetky

Připravte si povlak na polštář nebo hladkou látku a poté na ně našijte aplikaci ve tvaru cetky. Můžete jej ozdobit stuhou, barevnými knoflíky nebo dokonce malým zvonkem.

Povlak na polštář ve tvaru dárku

Použijte červený povlak na polštář nebo povlak z červené látky a pak k němu přišijte proužky jiné barvy, čímž vytvoříte efekt stuhy. Doplňte vzhled mašlí.

Bez ohledu na to, zda zvolíte hotové povlaky na polštáře nebo ručně vyrobené, vaše ložnice získá jedinečný, slavnostní charakter, který jí jistě dodá jedinečnou atmosféru.

Jak vybrat vánoční povlaky na polštáře do ložnice?

Při výběru vánočních povlaků na polštáře do ložnice se vyplatí dodržovat několik pravidel, abyste dosáhli co nejkoherentnějšího a nejharmoničtějšího uspořádání. Jednak si můžete vybrat jeden dominantní motiv nebo barvu, která se bude objevovat v celé ložnici. Alternativně můžete také zvolit mix různých vzorů a barev a vytvořit tak eklektičtější, ale stejně působivou kompozici.

Vánoční povlaky na polštáře - inspirace pro aranžování vánočního akcentu v ložnici

Jak zařídit vánoční povlaky na polštáře v ložnici?

Při aranžování vánočních povlaků na polštáře v ložnici je můžete využít mnoha různými způsoby. Klasickým řešením je umístit je na postel jako doplněk k vánoční sadě povlečení. Můžete je také rozložit na křeslo nebo lavici a vytvořit tak útulná, vánoční zákoutí.

Dalším nápadem je vytvořit vánoční "ostrov" na posteli, kde povlaky na polštáře budou ústředním bodem kompozice, obklopené dalšími dekoracemi, jako jsou girlandy, svíčky nebo figurky. Povlaky můžete také umístit na dekorativní polštáře umístěné v různých částech ložnice.

Vánoční povlaky na polštáře a další dekorace do ložnice

Vánoční povlaky na polštáře jsou jen jedním z prvků, které můžete použít k vytvoření jedinečného, ​​slavnostního uspořádání ložnice. Pro dosažení co nejkonzistentnějšího efektu je vhodné je kombinovat s dalšími dekoracemi, jako jsou:

  • Vánoční povlečení (sada povlaků na polštáře, prostěradla, přehozy)
  • Vánoční deky a koberce
  • Girlandy, věnce, svíčky
  • Figurky, vánoční ozdoby
  • Vánoční osvětlení (světla, lucerny)

Díky šikovné kombinaci povlaků na polštáře s dalšími dekoracemi získá vaše ložnice jedinečný, ucelený charakter, díky kterému budete kouzlo Vánoc cítit hned od prahu.

Shrnutí

Vánoční povlaky na polštáře jsou mimořádně univerzálním a všestranným doplňkem, který snadno zapadne do každého stylu uspořádání ložnice. Bez ohledu na to, zda má vaše ložnice rustikální, skandinávský nebo anglický styl, správně vybrané povlaky na polštáře jí dodají jedinečný, slavnostní charakter.

Při výběru povlaků na polštáře stojí za zvážení nejen jejich estetika, ale také praktické výhody, jako je snadná péče a možnost opakovaného použití. Slaďte je s dalšími dekorativními prvky a vytvořte koherentní, harmonickou kompozici.

Viz také:

Zanechat komentář