Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

12 nápadů na oslavu Dne Země ve škole. Šek!

dzieci na dzień ziemi 22 kwietnia

Tomasz Woźniak |

Den Země, který se každoročně slaví 22. dubna , je vynikající příležitostí k uskutečnění vzdělávacích aktivit a podpoře ekologického povědomí mezi studenty. Uspořádání oslav Dne Země ve škole může být inspirativní zkušeností pro děti, které budou mít příležitost dozvědět se o důležitosti ochrany životního prostředí a pomoci naší planetě. V tomto článku představujeme 12 nápadů, které vám mohou pomoci zorganizovat oslavu Dne Země ve škole .

1. Umělecká díla související se Dnem Země

Umělecká díla jsou skvělým způsobem, jak zapojit studenty do oslav Dne Země. Lze navrhnout různá témata a techniky, jako je malba, kresba, koláže nebo tvorba uměleckých instalací. Příklady uměleckých nápadů ke Dni Země zahrnují:

  • Výroba modelu Země z recyklovaných materiálů.
  • Malování obrázků zobrazujících krásu přírody a její ochranu.
  • Vytváření koláží z recyklovaných materiálů, jako jsou noviny nebo plastové lahve.

2. Vzdělávací workshopy k ochraně životního prostředí

Pořádání vzdělávacích workshopů o ochraně životního prostředí může být cenným prvkem oslav Dne Země ve škole. Studenti se mohou dozvědět více o problémech znečištění ovzduší, vody a půdy a jak je minimalizovat. Workshopy mohou zahrnovat multimediální prezentace, skupinové diskuse, simulace a deskové hry.

děti chodí po pláži s plakáty ke Dni země

3. Výsadba stromů a rostlin

Sázení stromů a rostlin je skvělý způsob, jak aktivně zapojit studenty do aktivit ochrany životního prostředí. Na školní zahradě nebo v blízkém parku můžete uspořádat kampaň na výsadbu stromů. Studenti mohou také obdržet sazenice rostlin, které si mohou zasadit do svých domovů. To nejen podporuje ekologické povědomí, ale také pomáhá zlepšovat kvalitu ovzduší a chránit biologickou rozmanitost.

4. Výtvarné a literární soutěže

Výtvarné a spisovatelské soutěže jsou skvělým způsobem, jak rozvíjet kreativitu studentů a povzbuzovat je, aby vyjádřili své myšlenky na ochranu životního prostředí. Na téma Den Země můžete pořádat soutěže v malování, poezii nebo psaní příběhů. Ceny se mohou týkat ekologických témat, například knih o přírodě nebo ekologických vychytávek.

5. Filmové projekce

Promítání filmů o ochraně životního prostředí může být cenným doplňkem oslav Dne Země ve škole. Můžete si vybrat dokumenty, které pokrývají témata související s ekologií a ochranou přírody. Po promítání můžete uspořádat diskuzi o filmu a diskutovat o různých aspektech ochrany životního prostředí.

holčičky držící se za ruce na den země

6. Multimediální prezentace

Pořádání multimediálních prezentací o ochraně životního prostředí může být cenným vzdělávacím nástrojem při oslavách Dne Země. Učitelé si mohou připravit prezentace, které prezentují různá témata související s ekologií, jako je změna klimatu, nakládání s odpady nebo ochrana ohrožených druhů. Prezentace mohou obsahovat fotografie, videa, grafy a statistiky, které studentům pomohou lépe porozumět diskutovaným tématům.

7. Výlety do přírodních parků

Pořádání exkurzí do okolních přírodních parků může být skvělým způsobem, jak spojit oslavy Dne Země s praktickým učením o přírodě. Studenti budou mít možnost pozorovat rozmanitost fauny a flóry, poznávat jedinečné ekosystémy a dozvědět se více o významu ochrany přírody. Během výletů lze organizovat různé atrakce, jako jsou procházky po naučných stezkách, přírodní dílny nebo setkání s lesníky.

8. Úklidová činnost v areálu školy a okolí

Úklidové aktivity na školním pozemku a okolí jsou vynikajícím způsobem, jak zapojit studenty do činností, které udržují školu v čistotě a pořádku. Můžete uspořádat úklidovou akci na školním dvoře, v nedalekém parku nebo na pláži. Studenti budou mít příležitost vyzkoušet si, jak důležité je udržovat životní prostředí čisté a jaké důsledky může mít znečištění.

9. Přednášky a projevy odborníků

Pozvání odborníků z oblasti ochrany životního prostředí na přednášky a přednášky ve škole může být pro studenty inspirativní zkušeností. Odborník se může podělit o své znalosti o různých aspektech ochrany životního prostředí, jako jsou obnovitelné zdroje energie, nakládání s odpady nebo ochrana biodiverzity. Taková přednáška může být výbornou příležitostí k otázkám a rozšíření znalostí studentů o ekologii.

10. Účast na charitativních akcích

Účast na ekologických charitativních akcích může být cenným prvkem oslav Dne Země ve škole. Studenti mohou vybírat peníze pro ekologické organizace, zapojit se do kampaní na sázení stromů nebo sbírat použité baterie. To nejen pomáhá vzdělávat studenty o ochraně životního prostředí, ale také je učí hodnotě spolupráce a solidarity.

11. Praktická cvičení o recyklaci

Organizování praktických hodin o recyklaci může studentům pomoci pochopit, jak důležité je třídit odpad a znovu jej používat. Během výuky se studenti mohou naučit, jak připravovat materiály k recyklaci, jaká jsou nejdůležitější pravidla třídění a jak vytvářet předměty z recyklovaných materiálů. Tyto typy aktivit ovlivňují nejen ekologické povědomí, ale také rozvíjejí manuální dovednosti žáků.

12. Fotografické soutěže

Fotografické soutěže ke Dni Země jsou skvělým způsobem, jak rozvíjet zájmy studentů a kreativně vyjádřit jejich citlivost k problémům životního prostředí. Studenti mohou pořizovat fotografie zobrazující krásy přírody, její hrozby nebo aktivity na ochranu životního prostředí. Soutěže lze rozdělit do různých věkových a tematických kategorií, ceny se mohou týkat fotografie nebo ekologie.

1 komentář

SIGMOWSKE

Domink peda,

Zanechat komentář