Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Co ke dni babičky a dědečka? Seznamte se se zajímavými nápady

Co na dzień babci i dziadka? Poznaj ciekawe pomysły

Adrian Koźlik |

Víš, že…

V Japonsku se ke starším lidem denně přistupuje s velkou úctou, a tak není divu, že i babičky a dědečkové mají svůj svátek, který je pro Japonce velmi důležitý. Slaví se od roku 1966 a nese název Den úcty k věku. Den babičky a dědečka je krásný čas, kdy můžeme poděkovat našim blízkým za útrapy spojené s jejich výchovou. Tento svátek se slaví 21. a 22. ledna, během kterých vnoučata a vnučky po celém Polsku obdarovávají své babičky a dědečky, poznejte historii tohoto svátku a jedinečné nápady na jedinečné dárky.

Příběh ke Dni babičky a dědečka

prezenty na dzień babci i dziadka V roce 1964 zahájil týdeník „Kobieta i Życie“ iniciativu ke Dni babičky a dědečka. V lednu 1965 vystoupila Mieczysława Ćwiklińska v Poznani, hrála babičky ve hře „Stromy umírají ve stoje“. Alejandro Cason. Navíc v tento den oslavila své 85. narozeniny. Na oslavu této události byl objednán velký dort s nápisem „Pro babičku“. Z tohoto důvodu se Den babičky slaví 21. ledna.

Den dědů naopak vstoupil v platnost až v 70. letech 20. století, původně se měl slavit 30. května, ale toto datum nebylo akceptováno. Polská televize pak vyhlásila soutěž o určení vhodného termínu tohoto nádherného svátku a v důsledku toho se hned po Babičce začal slavit Dědeček.

Babiččin a dědečkův den po celém světě.

V závislosti na regionu se Den babičky a dědečka slaví svým jedinečným způsobem. V USA a Kanadě se slaví „Národní den prarodičů“. V roce 1978 tento den oficiálně schválil Kongres a prezident J. Carter. Babičky a babičky mají svou hymnu a symbol, kterým je pomněnka. Ve školách, kostelech a domovech důchodců se pořádají speciální setkání, aby si děti uvědomily, jak moc dluží svým prarodičům. Nejmladší se tak také učí respektovat své starší.

Ve Francii se Den prarodičů slaví s vůní lahodné kávy "Café Grand Mere" - speciální kávy vytvořené pro tento svátek.

Přestože Den babiček a Den dědečků mohou v různých zemích vypadat trochu jinak, vždy přinášejí vyjádření vděku a přání všeho nejlepšího každé babičce a dědečkovi.

Co dát ke Dni babičky a dědečka?

Ať už hledáte dárky pro babičku nebo dárky pro dědečka , nejlepší dárky pro prarodiče jsou dárky, které vycházejí od srdce, na které budou vždy vzpomínat a které budou milovat, bez ohledu na příležitost. Podívejte se na některé z těchto jedinečných dárků.

1. Masážní přístroj na nohy

Co je lepšího než masáž chodidel po dlouhém dni s vnoučaty? Masér nohou je jako mít po ruce osobní masérku, se kterou zmizí všechny starosti dne.

prezenty na dzień babci i dziadka 2. Prkénko s recepty

Vezměte nejlepší recept své babičky (víme, že bude těžké vybrat) a opište ho na krásné prkénko. Tento promyšlený dárek vám jistě vžene slzy do očí.

3. Schránka vděčnosti

Krabičku naplňte drobnými dárky k babičce a dědečkovi, mohou to být sušenky, med nebo cokoli, co vám připomene vaše blízké.

4. Taška přes rameno.

Pokud máte dědečka, který rád nakupuje, darujte mu tašku na opakované použití! Udělejte si to tak, že sešijete jeden ze starých oděvů, které máte kolem domu, nebo místo toho ozdobte obyčejné plátno fixy na látky a akrylovou barvou.

5. Kuchařská zástěra

Vaří vaši prarodiče rádi? Recyklujte staré košile nebo šaty na knoflíky doma tím, že z nich uděláte zástěry.

Chcete se dozvědět více? Klikněte zde.

Dárky pro babičku a dědečka nemusí být drahé. Ale čas, který s nimi strávíte, pro ně bude hodně znamenat. Řemesla jsou skvělou činností pro seniory i děti a prarodiče ocení vše, co dostanou.

Zanechat komentář