Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Ekologická móda - recyklované bavlněné a papírové tašky!

Moda na ekologię – bawełniane i papierowe torby z recyklingu!

Adrian Koźlik |

Zájem o přirozené dobro a stav naší planety stále více ovlivňuje výběr spotřebitelů. Před rozhodnutím o koupi si je naprostá většina kupujících vědoma důsledků, které tato volba bude mít na přírodní prostředí. Zákazníci již nechtějí kupovat produkty/služby, které jsou vyrobeny za použití škodlivých přísad, jejichž použití je spojeno s emisemi toxických látek nebo které jsou baleny ve značném množství umělé suroviny, která po splnění své role obalu jednoduše být obyčejný odpad, který se dlouho rozkládá. .

Orientace na ochranu životního prostředí způsobuje určitou módu šetrnosti k životnímu prostředí. To je mezi spotřebiteli velmi dobrý trend. Stále častěji volí nápoje ve skle než v plastových lahvích, vzdávají se igelitových tašek ve prospěch bavlněných či papírových tašek, dbají na složení materiálů v oblečení, které kupují, vybírají produkty balené v tom nejjednodušším, nejčastěji papírové obaly, v restauracích odmítají používat plastová brčka, nakupují pomocí opakovaně použitelných sáčků, aby minimalizovali používání plastových sáčků.

Biologicky rozložitelné sáčky

Výhody ekologických tašek lze násobit a násobit. Jejich hlavní výhodou oproti repasovaným jednorázovým taškám je fakt, že se přirozeně rozloží za mnohem kratší dobu než dříve oblíbené igelitové tašky. Umožňují také jejich opětovné použití - bavlněné ekologické tašky se vyznačují vysokou odolností, takže je lze s úspěchem používat několik let. I když se bavlněný sáček poškodí, jeho životnost nemusí skončit. Podle myšlenky "Zero Waste" můžete změnit účel poškozené tašky a použít přírodní materiál, ze kterého je vyroben, například jako prachovku nebo hadřík na čištění oken - tímto způsobem výrobek zcela využijeme, tedy omezení používání jiných produktů.

Biologicky rozložitelné, nebo jak dlouho trvá, než se rozloží?

Nemusíme se také bát, že by se použitý materiál po vyhození dlouho rozkládal, bavlna, tedy materiál, ze kterého jsou vyrobeny ekologické látkové tašky, se rozloží zhruba po 1-4 měsících. Papírové sáčky se rozkládají až šest měsíců. Jak si stojí plastové tašky v tomto srovnání? No, to není dobré, foliový sáček se rozloží 100 až 1000 let. Je vhodné zdůraznit, že igelitové sáčky používáme nejkratší dobu – asi 30 minut, protože většinou hned po návratu z obchodu a vyložení nákupu končí v koši. Ekologické tašky mají delší životnost – výzkumy ukazují, že papírové tašky používám párkrát až desetkrát, zatímco bavlněné tašky až několik let.

Zelená taška, nebo zelená taška?

Název může být zavádějící, protože vlajkový model oblíbené zelené tašky není zelený, ale ... ecru, tedy má barvu přírodní bavlněné suroviny. Bavlna, ze které je taška vyrobena, není barvená, jedná se tedy o zcela ekologický výrobek. Svůj název získala ne podle barvy, ale podle dopadu, který má na naši planetu – jak víme, zelená je dobrá, stejně jako dopad eko tašky na matku Zemi.

Používejte co nejdéle!

Móda nás nutí neustále měnit své návyky, oblečení, obuv, vybavení atd. Pokud však chceme být eco-friendly, měli bychom kupované věci využívat co nejdéle. Nakupovat ekologicky šetrné produkty, dokonce i oblíbené ekologické tašky , nebude k ničemu, pokud je budeme vyměňovat stejně často jako igelitové tašky. Pokud tak učiníte, nesníží se znečištění a skleníkový efekt. Pokud chcete vyměnit eko tašku za novou (což samozřejmě chápeme, protože množství dostupných modelů je obrovské a modely jsou tak skvělé, že byste chtěli mít každý z nich), dejte svou tašku příteli, matce, bratrovi nebo to dejte na vinted! Takové jednání bude zcela proekologické.

Zanechat komentář