Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Grilované občerstvení – objevte zajímavé a chutné recepty

Przekąski na grilla- poznaj ciekawe i pyszne przepisy

Adrian Koźlik |

Blíží se čas dovolených, krásné počasí a slunce jsou tím, co přeje setkání venku. Častým nápadem pro trávení volného času je setkání na grilování s přáteli nebo rodinou. Často si ji spojujeme s masitými pokrmy, dlouze marinovanou krkovičkou, kuřecími prsy nebo samozřejmě klobásami. Vyplatí se také zajistit, aby gril obsahoval zeleninu, saláty plné aditiv, chutný chléb a občerstvení. Své hosty jistě překvapíte přípravou jiného než obvyklého masového občerstvení. Zde je několik nápadů na zdravé a rychlé grilovací menu.

Rychlé grilované občerstvení

1. Pečené nové brambory

Ingredience:
- nové brambory
-česnek
-bylinky a koření
-máslo

Postup přípravy : Brambory důkladně omyjte, neloupejte slupku. Nakrájejte na čtvrtky, nebo pokud jsou brambory malé, nechte je vcelku. Brambory položte na alobal, přidejte lžičku másla, nasekaný česnek a posypte bylinkami a kořením. Alobal zabalte tak, aby zakrýval brambory, položte je na gril a občas je otočte, aby se propekly rovnoměrně.

przekaski na grilla

2. Toasty s česnekovým máslem

grzanki z masłem czosnkowym

Ingredience:
-bageta
-máslo
-česnek
-sůl a pepř
-sladká paprika a provensálské bylinky

Způsob přípravy:
Bagetu nakrájíme šikmo na plátky, položíme na čistý gril nebo hliníkový plech a upečeme. Mezitím do měkkého másla přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř, bylinky a papriku. Chleba vyjmeme, položíme na papírový talíř (na grilování se skvěle hodí papírové talíře, po tučných jídlech nemusíš mýt nádobí) a rozehřáté máslo potřeme připraveným máslem.

3.Kuřecí špízy

Ingredience:
-kuřecí fileta
- koření (sladká paprika, kari, sůl, pepř)
-olej
- špejle

Způsob přípravy:
Kuřecí prsní řízek nakrájíme na dlouhé nudličky, dáme do mísy a přidáme všechno koření a olej, vše důkladně promícháme, dáme do lednice nejlépe na pár hodin. Poté proužky srolujte do tvaru šneka a propíchněte je dlouhou tyčinkou. Položte na gril a grilujte asi 10 minut z každé strany.

ślimak z kurczaka

4. Salát s rajčaty a mozzarellou

sałatka z mozzarellą

Ingredience:
-salátová směs
- Cherry rajčata
- malé kuličky mozzarelly
-olivy
-olej
-hořčice
-Miláček
- pepř, sůl
-Červená cibule
- pražená slunečnicová semínka

Způsob přípravy:
Hlávkový salát dáme do mísy, přidáme omytá rajčata, okapanou mozzarellu a olivy a nakrájenou cibuli. V malé misce smícháme olivový olej, hořčici a malou lžičku medu, přidáme koření. Zeleninu přelijeme připravenou omáčkou a posypeme opraženými slunečnicovými semínky. Lehce promícháme lžící.

5.Grilovaná cuketa s česnekovou omáčkou

Ingredience:
-cuketa
-Řecký jogurt
-česnek
-sůl
-pepř

Způsob přípravy:
Cuketu důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Posypte solí a nechte 30 minut stát. Poté pečeme na grilu nebo hliníkových plechách z každé strany do měkka. Mezitím si připravíme omáčku, do misky přidáme řecký jogurt, prolisujeme česnek, osolíme a opepříme. Připravenou cuketu nebo nožem nakrájené kousky namáčíme do omáčky.

cukinia grillowana

6. Zeleninové špízy

saszłyki grillowane

Ingredience:
- žlutá nebo červená cibule
-cuketa
- červené, žluté nebo zelené papriky
-žampiony
- dlouhé dřevěné tyče

Způsob přípravy:
Papriku nakrájíme na větší kostky. Cibuli a houby rozčtvrtíme. Cuketa na silné plátky. Zeleninu střídavě navlékejte na tyčinky. Posypte solí a pepřem. Pečte na grilu nebo hliníkových plechách, dokud zelenina nezměkne. Pokud chcete udělat masové špízy, přidejte kousky klobásy, slaninu nebo kuřecí prsa.

7. Tzatziki omáčka

Ingredience:
-Řecký jogurt
-2-3 polní okurky
-stroužek česneku
- lžíce olivového oleje
-sůl
-čerstvý kopr

Způsob přípravy:
Řecký jogurt dejte do misky, přidejte olivový olej, sůl, prolisovaný česnek a nadrobno nasekaný kopr. Okurky důkladně omyjeme a nastrouháme i se slupkou na velkém struhadle. Přidejte do mísy a vše důkladně promíchejte.

sos tzatzyki

8.Bramborový salát

sałatka ziemniaczana

Ingredience:
- vařené brambory
- nakládané okurky
-Červená cibule
- čerstvý kopr a petržel
- přírodní jogurt
-hořčice
-pepř
-sůl

Způsob přípravy:
Uvařené brambory nakrájíme na větší kostky, přidáme nakrájené nakládané okurky a drobnou cibulku. Jogurt dejte do misky, přidejte sušený nebo čerstvý česnek, hořčici, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a nalijeme na předem připravenou zeleninu. Posypeme čerstvým koprem a petrželkou, nemícháme, při nanášení jemně nabíráme.

9.Kukuřice s máslem

Ingredience:
-kukuřice
-máslo
-sůl

Způsob přípravy:
Kukuřici rozkrojte napůl. Nalepte je na dlouhé dřevěné tyčky nebo je položte na hliníkový tác. Pečeme do měkka. Po upečení dáme na talíř, dáme na něj malý kousek másla a lehce posypeme solí.

kukurydza grillowana

10. Pstruh s girllou

pstrąg z grilla

Ingredience:
-pstruh
- svazek kopru
-citron -pepř
-sůl
-máslo

Způsob přípravy:
Pstruha omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Rybu otevřete a vložte do ní plátky citronu, kousek másla a velké množství kopru. Zevnitř i zvenku posypte solí a pepřem. Připravenou rybu dejte nejlépe na 2 hodiny do lednice. Grilujte 18-20 minut.

Na grilu můžete připravovat i mořské plody, sýry a ovoce. Bagety, rohlíky, chléb, tortilly a lavash budou chutnat jako příloha.

Při grilování si kupte alobal – poslouží k zapékání jídla, ale také k jeho ochraně, pokud se po grilování nesní. Dřevěné příbory jsou pevné, ekologické, na takové akce jako stvořené, nemusíte je pak trávit mytím a drhnutím. Totéž s papírovým nádobím, jako jsou papírové talíře a kraftové kelímky . Aby se hosté cítili čistě a pohodlně, vyplatí se mít na stole ubrousky a párátka.

#barbecuetime #grilseasonstart

Zanechat komentář