Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Kolik stojí svatba? Náklady na pronájem chillout zóny na svatební večer

Ile kosztuje wesele 2024? Koszt wypożyczenia strefy chillout na weselny wieczór

Tomasz Woźniak |

Při plánování vaší vysněné svatby si jistě říkáte, kolik vás to všechno bude stát. Náklady na svatbu se mohou značně lišit a závisí na mnoha faktorech. Kolik stojí svatba? Mezi základní výdaje spojené s organizací svatby patří:

Svatební sál

Svatební síň je jedním z nejdůležitějších prvků ovlivňujících náklady na svatbu. Ceny pronájmu se pohybují od několika do několika desítek tisíc zlotých. Luxusní pokoje v prestižních lokalitách, jako jsou paláce nebo hotely, mohou stojí přes 20 000 PLN a často nabízí komplexní balíčky s cateringem, dekoracemi a službami. Levnější možnosti, jako jsou místní komunitní centra nebo hasičské stanice, začínají od několika tisíc zlotých, ale vyžadují, abyste si sami organizovali catering a výzdobu, což generuje dodatečné náklady.

Catering

Zajištění jídel a nápojů pro svatebčany je nemalým nákladem v závislosti na počtu hostů, nabídce a cateringové společnosti. Průměrné ceny stravování na osobu v Polsku se pohybují od 150 do 400 PLN. Exkluzivní menu s dražšími nápoji zvyšuje náklady, stejně jako další kulinářské atrakce, jako je bonbón nebo čokoládová fontána. Výběr renomované cateringové společnosti je zásadní, ale často je spojen s vyššími cenami, proto se vyplatí porovnat nabídky více dodavatelů.

Hudební skupina nebo DJ

Hudba na svatbu stojí několik set až několik tisíc zlotých. Živá kapela je dražší varianta, která nabízí široký repertoár a vysokou úroveň provedení. DJing je levnější alternativa, stojí několik set až několik tisíc zlotých v závislosti na zkušenostech a vybavení. Další náklady mohou vyplynout z pronájmu zvukové techniky, osvětlení nebo služeb hlasatele. Je důležité předem určit své preference a rozpočet a rezervovat služby s dostatečným předstihem, abyste se vyhnuli dodatečným nákladům na poslední chvíli.

Výzdoba

Krásná výzdoba sálu, stoly, květiny a svíčky mohou výrazně ovlivnit atmosféru svatby a její náklady, které se pohybují od několika stovek až po několik tisíc zlotých. Komplexní květinové aranžmá, zejména ty, které používají vzácné nebo sezónní květiny, mohou být dražší. Jednodušší vyrobené dekorace samostatně nebo s pomocí přátel může být levnější, ale vyžaduje větší nasazení. Je také třeba vzít v úvahu náklady na další dekorativní prvky, jako jsou svíčky a girlandy.

Svatební šaty

Svatební šaty a oblek mohou stát několik tisíc zlotých. Cena závisí na značce, kvalitě materiálů a doplňkovém příslušenství. Je důležité vyčlenit na tyto prvky přiměřenou část rozpočtu s ohledem na vaše individuální preference a styl obřadu.

Služby fotografa a kameramana

Cena kameramana a fotografa závisí především na jejich zkušenostech, rozsahu služeb a délce sezení. Je důležité přesně definovat svá očekávání a rozpočet, abyste našli profesionála, který nejlépe odráží atmosféru a emoce vaší svatby.

Svatební prsteny

Snubní prsteny jsou symbolem lásky a věrnosti, jejichž ceny se odvíjejí od materiálu, provedení a výrobce. Oblíbené jsou zlaté, stříbrné a platinové snubní prsteny, přičemž výběr závisí na osobním vkusu a rozpočtu snoubenců.

Pořádání večírků se slepicí a rozloučení se svobodou

Uspořádat slepičí a rozlučkovou párty je nákladná záležitost, záleží na vybrané atrakci a lokalitě. Možnosti zahrnují pronájem místnosti, aktivity jako kulinářské workshopy, paintball nebo víkendové výlety. Stojí za to se ujistit, že obě akce jsou přizpůsobeny preferencím budoucích manželů.

Chillout zóna – levná a funkční atrakce na vaší svatbě

Jedním z oblíbených trendů na svatbách je vytvoření chillout zóny, kde mohou hosté odpočívat, relaxovat a trávit čas v intimnější atmosféře. Taková zóna se může skládat z různých typů zahradního nábytku, jako jsou lehátka, houpací sítě, taštičky, ale i dekorativní prvky. Cena pronájmu chillout zóny na svatbu závisí na několika klíčových faktorech, jako je typ nábytku, jeho počet a doplňkové služby jako dekorace a montáž.

Pronájem zahradních lehátek na svatbu – kolik to stojí?

Zahradní lehátka jsou oblíbeným nábytkem, který se stále častěji objevuje v chill-out zónách na svatbách. Pronájem 10 zahradních lehátek na svatbu může stát od 550 PLN až po 1 250 PLN v závislosti na zvolených možnostech. Vyplatí se předem stanovit rozpočet a porovnat nabídky různých půjčoven.


Dřevěné lehátko nebo látkové lehátko – co je výhodnější?

Při výběru lehátek do chillout zóny na svatbě si můžete vybrat dva základní typy: dřevěná lehátka nebo lehátka z materiálu (např. látka, ratan).

Dřevěná lehátka:

  • Vyznačují se pevnou a odolnou konstrukcí,
  • Mají nadčasový, elegantní vzhled,
  • Cena pronájmu se pohybuje od 50 PLN do 100 PLN za kus,
  • K založení vyžadují větší plochu.

Látková lehátka :

  • Jsou lehčí a mobilnější,
  • Mohou mít různé vzory a barvy,
  • Cena pronájmu je obvykle 30-70 PLN za kus,
  • V prostoru zabírají méně místa.

Látková lehátka jsou s ohledem na náklady na pronájem o něco levnější než dřevěná. Dřevěné modely však mají elegantnější a stylovější vzhled, který může lépe ladit se svatební výzdobou. Konečná volba závisí na vašich estetických preferencích, dostupném prostoru a plánovaném rozpočtu na chillout zónu. Je také na zvážení, zda budou hosté lehátka používat dlouhodobě – pak se mohou ukázat jako praktičtější masivní dřevěné modely.

Alternativní řešení - pronájem houpací sítě na svatební večer

Kromě tradičních lehátek lze na svatbě jako prvek chill-out zóny využít i houpací sítě . Houpací sítě jsou stále oblíbenější alternativou, která dodává aranžmá další, relaxační charakter.

Náklady na pronájem houpací sítě na svatbu se pohybují od 50 PLN až po 150 PLN za kus, v závislosti na:

  • Výrobní materiál - bavlněné houpací sítě jsou levnější než lněné nebo provázkové,
  • Velikosti - větší modely určené pro 2 osoby jsou dražší,
  • Doplňkové služby - dodávka, montáž, dekorace.

Výhodou houpací sítě je, že zabere méně místa než tradiční lehátko a zároveň hostům poskytne pohodlné místo k odpočinku. Může být zajímavou alternativou nebo doplňkem chill-out zóny.

Za zvážení stojí zapůjčení několika houpacích sítí , aby se vaši hosté mohli během svatby houpat a relaxovat.

Jak snížit náklady na pronájem chillout zóny na svatební večer?

Chcete-li minimalizovat náklady spojené s pronájmem chillout zóny na svatbě, můžete zvážit několik způsobů:

Ceny vyjednávat s půjčovnami

Vyžádejte si nabídky od několika společností a porovnejte je. Často můžete získat lepší ceny vyjednáváním o ceně nebo žádostí o balíčky.

Omezte počet položek

Místo pronájmu celé sady nábytku se omezte na naprosté minimum, např. 6-8 lehátek nebo 3-4 houpací sítě.

Vybírejte levnější materiály

Lehátka z látky nebo ratanu jsou většinou levnější než dřevěné modely.

Odhlásit se z doplňkových služeb

Vlastním uspořádáním nábytku ušetříte náklady na dodání a montáž.

Požádejte o slevu nebo akci

Půjčovny často nabízejí slevy, pokud si službu zarezervujete s dostatečným předstihem nebo jako součást balíčku.

Omezte dekorace

Vzdejte se drahých dekorativních prvků, jako jsou girlandy nebo lampy Vyberte si méně oblíbený termín: Svatby pořádané mimo letní sezónu bývají levnější.

Vyplatí se investovat do pronájmu chillout zóny na svatební večer?

Chillout zóna na svatbě je hosty stále oblíbenější a očekávanější. Jeho přítomnost může výrazně ovlivnit pohodlí a relaxaci účastníků večírku.

Mezi výhody pronájmu chillout zóny patří:

  • Vytvoření dalšího, intimního prostoru pro odpočinek,
  • Poskytnout hostům pohodlný nábytek, jako jsou lehátka nebo houpací sítě ,
  • Zatraktivnit svatební uspořádání a výzdobu,
  • Zvýšení atraktivity nabídky pro hosty.

Ať už zvolíte chillout zónu nebo jiné atrakce, pamatujte, že svatba je váš výjimečný den a měla by být splněním vašich snů. Udělejte proto rozhodnutí, která budou pro vás i vaše hosty nejuspokojivější.

Zanechat komentář