Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak brousit zahradní nůžky? Koukni na to!

sekator

Adrian Koźlik |

Zahradnické nůžky , známé také jako zahradní nůžky , jsou nepostradatelnou pomůckou každého zahradníka. Používají se na stříhání větví, trávy nebo živých plotů, proto je důležité, aby jejich nože byly správně nabroušené. Ostrý prořezávač nejen usnadňuje práci, ale také zajišťuje přesné a čisté řezání a minimalizuje poškození rostlin.

Proč by měl být zahradní nůžky ostrý?

zahradní nůžky Ostré zahradnické nůžky jsou základem pro efektivní stříhání na zahradě. Existuje několik důvodů, proč byste měli udržovat své zahradní nůžky ostré:

  • Přesný řez: Ostrý prořezávač zajišťuje čistý řez a minimalizuje riziko poškození rostlin. Díky tomu se rostliny rychleji regenerují a lépe rostou.
  • Pohodlná práce: Ostré nástroje vyžadují méně úsilí při řezání, což znamená, že můžete udělat více práce za kratší dobu. Neunaví se tak rychle a vyhnete se bolesti rukou a zápěstí.
  • Bezpečnost: Ostré zahradní nůžky jsou bezpečnější, protože minimalizují riziko uvolnění větví při stříhání. To vám pomůže vyhnout se náhodným řezům.

Jak správně brousit zahradní nůžky?

Proces ostření zahradních nůžek je jednoduchý, ale vyžaduje určitou přesnost. Následující průvodce krok za krokem vám ukáže, jak dokonale nabrousit vaše zahradní nůžky :

Krok 1: Čištění nůžek

Před naostřením zahradních nůžek je důležité je důkladně vyčistit. Odstraňte z nožů veškeré nečistoty, jako je půda, pryskyřice nebo zbytky rostlin. K tomu můžete použít běžné zahradnické mýdlo nebo šedé mýdlo. Po důkladném vyčištění nůžek dezinfikujte čepele alkoholem, abyste zabránili šíření choroboplodných zárodků na jiné rostliny.

Krok 2: Nastavení nůžek

Po vyčištění zahradních nůžek se vyplatí zkontrolovat a seřídit seřízení ostří. Dbejte na to, aby čepele při řezání k sobě těsně přiléhaly, ale zároveň neměly příliš velký odpor. Pokud zahradní nůžky mít seřizovací šroub, použijte k seřízení napnutí čepele příslušný klíč. Pamatujte, že dobře nastavený prořezávač zajistí nejlepší výsledky střihu.

Krok 3: Nabroušení nůžek

Nejdůležitějším krokem v procesu broušení zahradních nůžek je samozřejmě samotný proces broušení. Můžete to udělat několika způsoby:

  • Kamenný brousek: Přiložte brousek k vnější hraně čepele pod úhlem přibližně 45 stupňů. Posouvejte brousek podél čepele, pohybujte jím od kořene ke špičce. Tento postup několikrát opakujte, dokud nezískáte ostrou a hladkou čepel.
  • Kovový pilník: Pokud nemáte brousek, můžete použít kovový pilník s jemnou zrnitostí. Stejně jako u brousku přiložte pilník k vnější hraně čepele a pohybujte se podél čepele.
  • Brousek na kuchyňské nože: Pokud nemáte brousek nebo pilník, můžete použít brousek na kuchyňské nože. Postupujte stejně jako u brousku nebo pilníku, pohybujte brousek po čepeli.

zahradní nůžky Je důležité pohybovat se pouze jedním směrem, aby nedošlo k poškození čepele. Pamatujte, že ostření se týká pouze vnější hrany čepele, vnitřní stranu udržujte neporušenou.

Krok 4: Údržba nůžek

Po správném nabroušení zahradních nůžek se vyplatí je řádně udržovat. Naneste na nože malé množství strojního oleje nebo speciálního oleje pro údržbu zahradního nářadí. Olej pomáhá chránit čepele před korozí a udržovat je v dobrém stavu. Po nanesení oleje otřete čepele suchým hadříkem, abyste odstranili přebytečný olej.

Přesné stříhání s ostrými nůžkami

Ostré zahradní nůžky jsou klíčovým nástrojem zahradníka. Správně nabroušené nůžky zajišťují přesné a čisté střihy a minimalizují poškození rostlin. Nezapomeňte své nůžky pravidelně čistit a udržovat, aby byly v dobrém stavu.

Postupujte podle výše uvedeného návodu a užijte si efektivní zahradničení s ostře nabroušenými zahradními nůžkami .

Zanechat komentář