Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Nástroje a vybavení pro přežití – co stojí za to vzít si s sebou?

survival

Adrian Koźlik |

Když se vydáváme na výpravu za přežitím nebo se připravujeme na neustále ohlašované kataklyzma nebo dokonce konec světa, musíme být náležitě připraveni přežít v jakýchkoli, i extrémních podmínkách.

Přežití – jak ho přežít?

přežití Každé dobrodružství, bez ohledu na jeho délku a místo, pro nás bude mnohem snazší, když si s sebou vezmeme ty správné předměty, které zvyšují náš komfort, bezpečnost a šanci na přežití.

Všechny příručky o přežití jednomyslně opakují, že mezi základy úspěšného přežití patří voda, oheň, přístřeší a jídlo. K přežití je nutné najít a vyčistit vodu a získat potravu.

Když se vydáte na dobrodružství o přežití, vyplatí se vzít si s sebou několik velmi praktických věcí:

  • Nůž je základní nástroj, který by měl být v naší výbavě pro přežití. Umožní nám zpracovávat dřevo, připravovat jídlo, stavět provizorní přístřešky a dá se využít k mnoha dalším činnostem.
  • Šikovná malá svítilna nebo čelovka , prodloužená výdrž baterie, vysoká odolnost proti nárazům a voděodolnost jsou vlastnosti, díky kterým je turistická svítilna při přežití nenahraditelná. Zajistí nám potřebné osvětlení ve tmě, usnadní pohyb a vykonávání různých činností.
  • Kompas a mapa jsou naprostým základem každé expedice za přežitím.
  • Lékárnička by měla obsahovat obvazy, náplasti, dezinfekční prostředky a další potřebné předměty pro okamžitou pomoc.
  • Turistické příbory Příprava jídel venku je mnohem snazší, pokud máte s sebou praktickou sadu turistických příborů. Zabírají málo místa a umožňují nám pohodlně jíst i v náročných podmínkách.
  • Vhodné oblečení a obuv jsou klíčovými prvky našeho vybavení pro přežití. Vybírejme oblečení a obuv, které nám zajistí tepelný komfort, ochranu před povětrnostními vlivy a odolnost.
  • Prostředky na čištění vody bez přístupu k čisté vodě, tablety na čištění vody nebo přenosné filtry se mohou ukázat jako nenahraditelné. Poskytnou nám bezpečný zdroj pití, minimalizují riziko otravy a dehydratace.
  • Lopata , která možná není tou nejsamozřejmější volbou, ale rychle oceníme rozmanitost a praktičnost jejích aplikací.

Proč je lopata nezbytným nástrojem pro přežití?

Lopata je extrémně všestranný nástroj, který může být neocenitelný v různých situacích přežití v divočině. Jeho univerzálnost a funkčnost z něj činí jednu ze základních položek, které by v našem batohu neměly chybět. Zde je několik důvodů, proč lopata přežití je tak důležité pro přežití:

Stavba přístřešku: Pokud potřebujeme rychle postavit přístřešek, pevná lopata nám umožní vykopat jámu, postavit větrný štít nebo dokonce udělat provizorní jámu.

Příprava ohniště: Vhodné ohniště je nezbytné pro vaření jídla, udržování tepla a oznamování vaší přítomnosti. Lopata vám pomůže vykopat díru, která ochrání oheň před šířením a pomůže zabránit nekontrolovatelnému šíření ohně.

Sběr vody: V situaci, kdy nemáme přístup k pitné vodě, nám lopatka umožní vyhloubit malou díru, která může sloužit jako přirozený filtr pro zachycování vody z deště nebo vodních zdrojů.

Shánění potravy: Při hledání potravy může být užitečná lopata. Můžeme jej použít k vykopávání při hledání jedlých kořenů, hlíz nebo cenných červů, kteří mohou být v obtížných podmínkách zdrojem bílkovin.

Obrana a signalizace: Lopata Může být také použit jako obranný nástroj v případě napadení zvěří nebo nebezpečných situací. Jeho lesklý povrch lze navíc využít jako záchranný signál pro ostatní lidi v okolí.

Vítejte v džungli!

V přežití je příprava klíčem k přežití. Každý sofistikovaný cestovatelský batoh by měl obsahovat potřebné nářadí a doplňky, které nám pomohou zvládnout náročné podmínky. Lopata , jakožto všestranný nástroj, by měla být jednou z prvních věcí, které si zabalíme do našeho vybavení. Kromě toho se také vyplatí vzít si nůž na přežití, turistickou svítilnu, kompas, lékárničku, turistické příbory, vhodné oblečení a mnoho dalších věcí, které se mohou při přežití ukázat jako nenahraditelné. Pamatujte však, že kromě dobrého vybavení je nutné mít i patřičné znalosti a dovednosti, proto se vyplatí seznámit se s technikami přežití a získat potřebné znalosti. Jen tak se budeme moci efektivně vypořádat s extrémními situacemi a užít si nezapomenutelná dobrodružství v divočině .

Zanechat komentář