Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak namalovat bavlněnou tašku? Pokyny krok za krokem

Jak pomalować torbę bawełnianą? Instrukcja krok po kroku

Adrian Koźlik |

V dnešní době ovládly trh bavlněné tašky . Mnoho lidí ani nepomyslí na to, že by šli nakupovat s plastovými náhražkami.

Ekologické povědomí je tak velké, že výrobci naplňují očekávání zákazníků a snaží se rozšiřovat svůj sortiment o nové verze, barvy a vzory látkových tašek.

Stacionární prodejny a především internetové obchody nabízejí širokou škálu produktů a vše závisí na vašich preferencích.

Pokud jste však kreativní a chcete si vytvořit personalizovanou tašku, náš článek je pro vás! Naučíte se, jak působivě a hlavně efektně namalovat bavlněnou tašku!

Proč jsou bavlněné tašky tak oblíbené?

Na oblíbenost látkových tašek má vliv mnoho faktorů. Níže uvádíme ty, o kterých si myslíme, že stojí za vaši pozornost.

  • Ekologické - bavlněné sáčky nijak nezatěžují životní prostředí. Jsou biologicky rozložitelné a na rozdíl od plastových tašek neznečišťují v masovém měřítku životní prostředí.
  • Praktické - nelze jim upřít, že jsou extrémně praktické. Obvykle mají dlouhá ucha, která usnadňují nošení na rameni nebo v ruce, což je pohodlné při nakupování nebo při každodenních činnostech.
  • Odolné - bavlněné tašky jsou vyrobeny z odolného materiálu, díky kterému jsou odolné proti poškození. Snadno v něm přenesete i těžší věci.
  • Opakovaně použitelné - bavlna je materiál, který lze prát a použít mnohokrát. Což z nich dělá z dlouhodobého hlediska ekonomičtější volbu.
  • Široká škála použití - látkové tašky lze použít prakticky v každé situaci. Mohou pojmout knihy, hračky a těžké nákupy.

Už víte, proč jsou látkové tašky tak oblíbené. Jsou nejen pohodlné a šikovné, ale také ukazují, že vám záleží na osudu naší planety.

torba bawełniana Jak namalovat bavlněnou tašku? Pokyny krok za krokem

Pokud chcete dát své látkové tašce více charakteru, zde je návod, jak ji namalovat krok za krokem.

Krok 1. Vyberte si správnou bavlněnou tašku

Hned na začátku je potřeba vybrat tašku správné velikosti, která bude vyhovovat vašim potřebám. Vyplatí se také zkontrolovat, zda je ze 100% bavlny, protože barvy na látky nejlépe drží na přírodních materiálech.

Krok 2. Připravte materiály

Je důležité si hned na začátku připravit všechny potřebné materiály a nástroje, abyste je měli vždy po ruce. K malování tašky budete potřebovat:

  • barvy na textil
  • kartáče v různých velikostech
  • miska na míchání barev (může být papírová)
  • šablony s různými vzory
  • papírový ručník
  • voda

Krok 3: Připravte sáček

Před zahájením procesu lakování se ujistěte, že je bavlněný sáček čistý a suchý. Před lakováním také doporučujeme vyžehlit. Do tašky také vložte podložku (může to být karton nebo ručník), aby barvy neprosvítaly na druhou stranu.

Krok 4. Vyberte si vzor nebo motiv

Toto je volitelný krok. Pokud se chystáte použít vzor nebo motiv, je nejvyšší čas si jej vybrat. Vždy jej můžete nakreslit ručně nebo použít pouze hotovou šablonu.

Krok 5. Smíchejte barvy

Pokud chcete získat konkrétní barvu, smíchejte konkrétní barvy na tácku. Pokud chcete umělecký chaos, můžete barvy nanést přímo na tašku.

Krok 6. Začněte malovat

Konečně je čas začít kreativně! Popadněte štětce a začněte zdobit látkovou tašku, jak si přejete. Vytvářejte zajímavé vzory, motivy nebo nápisy. Můžete použít jednobarevné barvy, vytvářet přechody nebo textury.

Krok 7. Přidejte další prvky

Jakmile jsou vaše vzory hotové, můžete přidat další dekorace, jako jsou knoflíky, korálky nebo saténové stuhy.

Krok 8. Sušení barev

Dejte svým novým bavlněným sáčkům čas a odložte je, dokud barvy úplně nezaschnou.

Jak osvěžit bavlněnou tašku kreativní malbou?

Jak víte, látkové tašky jsou mimořádně praktickým prvkem, který lze používat každý den. Časem mohou obyčejné tašky ztratit své kouzlo nebo se prostě stát nudnými. V takové situaci se vyplatí zkusit osvěžit tašku kreativním malováním.

torba bawełniana Níže uvádíme několik nápadů na kreativní změny vaší tašky.

  • Vodové barvy – jejich použití je velmi snadné, takže jsou ideální pro začátečníky. Na sáček stačí nanést barvu štětcem nebo houbičkou.
  • Barvy na látky – takové barvy jsou odolné a jejich nejdůležitější výhodou je, že neblednou!
  • Látkové fixy - díky nim vymalujete každý detail. Můžete je kreslit na tašku a vytvářet tak zajímavé vzory a nápisy.
  • Razítka - razítkování je rychlý a snadný způsob, jak osvěžit každý bavlněný sáček. Můžete použít již hotová razítka nebo si vytvořit vlastní.
  • Šablony - to je velmi kreativní způsob, jak ozdobit tašku.

Jak vidíte, malování tašky je skvělý způsob, jak vrátit život staré a zanedbané tašce. Jediné, co musíte udělat, je popustit uzdu fantazii!

Malování bavlněné tašky jako ekologický způsob

Malování bavlněné tašky je nejen skvělý způsob, jak jí dát jedinečný charakter, ale také způsob, jak zavést do svého života ekologičtější přístup.

Podle statistik v Polsku používáme asi 1,5 miliardy jednorázových plastových tašek. Jak víme, mnoho z nich pak končí v mořích a oceánech, což představuje hrozbu pro faunu a flóru. Nezapomínejme, že jednorázové plastové sáčky se mohou rozložit až několik set let!

Za prvé, látkové sáčky jsou opakovaně použitelné, což znamená, že je můžete používat po dlouhou dobu. Bavlněný sáček se navíc snadno pere a udržuje v čistotě, což znamená, že jej můžete použít mnohokrát bez obav z bakterií a nečistot.

Namalovat si bavlněnou tašku svépomocí je dalším krokem k ekologii. Vaše taška získává nový vzhled a charakter, ale vstupujete na vědomější a ekologičtější cestu.

Pokud se však chcete do všeho pustit sami, můžete si také zkusit ušít bavlněnou tašku od začátku. Koukni na to !

Zanechat komentář