Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak navrhnout logo společnosti? Dáme vám tip!

Jak zaprojektować logo firmy? Podpowiadamy!

Tomasz Woźniak |

Logo je výkladní skříní vaší společnosti , je to první, čeho si zákazníci všimnou a která jim zůstane v paměti. Proto je návrh loga tak důležitý. Chcete, aby vaše logo bylo nejen vizuálně atraktivní, ale také vyjadřovalo správné hodnoty a ovlivňovalo emoce příjemce. V tomto článku vám poskytneme praktické tipy, které vám pomohou navrhnout dokonalé logo pro vaši společnost.

1. Znáte dobře svou společnost

Než začnete navrhovat logo , je důležité dobře znát svou společnost. Zamyslete se nad jeho hodnotami, posláním a cílem a také nad tím, jaké emoce chcete, aby vaše logo v příjemcích vyvolalo. Proveďte důkladnou analýzu vaší společnosti, jejích služeb, konkurence a cílové skupiny. To vám pomůže pochopit, jaké prvky by měly být přítomny ve vašem logu.

2. Jednoduchost je klíčem

Dobré logo by mělo být jednoduché a čitelné. Vyvarujte se přílišné složitosti, zbytečných detailů a příliš mnoha barev. Zaměřte se na jeden hlavní prvek, díky kterému vaše logo vynikne. Díky jednoduchosti je logo snadno zapamatovatelné a rozpoznatelné.

3. Jedinečnost a originalita

V davu konkurenčních firem je důležité, aby vaše logo vyniklo a bylo originální. Vyhněte se používání hotových šablon a inspirujte se, ale nekopírujte jiná loga. Vytvořte něco jedinečného, ​​co bude odrážet charakter vaší společnosti.

4. Vhodné pro průmysl

Logo by mělo být vhodné pro odvětví, ve kterém vaše společnost působí. Zvažte, jaké jsou běžné symboly a barvy ve vašem odvětví a jak je můžete použít ve svém logu. To vám pomůže vytvořit logo, které bude snadno spojitelné s vaším oborem.

5. Výběr správných barev a písem

Při návrhu loga jsou důležité barvy a fonty. Vybírejte barvy, které budou odrážet charakter vaší společnosti a budou se navzájem dobře kombinovat. Pamatujte, že barvy mají moc ovlivnit emoce, proto je vybírejte moudře. Stejně jako barvy by i písma měla být dobře sladěna s povahou vaší společnosti. Vyberte písma, která jsou čitelná a snadno čitelná.

6. Testujte a přizpůsobujte se

Jakmile své logo navrhnete, vyzkoušejte ho na různých médiích a velikostech. Ujistěte se, že je čitelný a vypadá dobře jak na velkých billboardech, tak na malých vizitkách. Pokud si všimnete nějakých nedokonalostí, upravte logo tak, aby bylo dokonalé.

7. Poraďte se s odborníkem

Pokud nemáte s návrhem loga žádné zkušenosti, je dobré se poradit s odborníkem. Grafik nebo reklamní agentura vám může pomoci vytvořit dokonalé logo, které bude odrážet povahu vaší společnosti a přitáhne pozornost zákazníků.

8. Ujistěte se, že je váš obrázek konzistentní

Logo je pouze jedním prvkem image vaší společnosti. Je důležité, aby všechny ostatní prvky, jako jsou vaše webové stránky, marketingové materiály a obaly produktů, byly v souladu s vaším logem. To pomůže vybudovat silnou a rozpoznatelnou značku.

9. Pamatujte na škálovatelnost

Logo by mělo být škálovatelné, což znamená, že by mělo vypadat dobře v různých velikostech. Ujistěte se, že vaše logo bude čitelné a bude vypadat dobře jak na velkých médiích, tak na malých gadgetech.

10. Buďte důslední

Jakmile vytvoříte své logo, buďte v jeho používání důslední. Použijte jej ve všech svých marketingových materiálech a médiích k budování povědomí o značce.

Zanechat komentář