Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Zahradní krb – proč se ho vyplatí mít?

palenisko w ogrodzie duży płomień

Tomasz Woźniak |

Zahradní krb není nic jiného než předem připravené místo pro zapálení ohně. Při hledání nového způsobu relaxace na naší zahradě vás možná napadne myšlenka postavit si vlastní krb . V tomto článku se pokusíme odpovědět, zda se to opravdu vyplatí a provedeme vás procesem stavby.

Nejen atmosférický způsob trávení času

Zahradní ohniště se v posledních letech těší velké oblibě. To není nic překvapivého, protože poskytují přátelskou atmosféru, teplo a možnost přizpůsobit a zkrášlit zahradu. Existuje mnoho typů krbů , což dává mnoho možností při vytváření naší vysněné zahrady a usnadňuje dosažení požadovaného stylového efektu.

Zahradní krb je levnější alternativou domácího krbu, takže stavba vlastního krbu výrazně sníží váš rozpočet.

Středisko pro společenská setkání

Společenská setkání s přáteli jsou nedílnou součástí táboráku. Krb nám umožňuje pořádat párty na zahradě i za chladných večerů. Integrace s přáteli u ohně, pojídání klobás a marshmallow je velmi příjemný způsob, jak strávit večer. Přátelé budou na příjemné společné chvíle u ohně vzpomínat ještě dlouho.

Jaký typ krbu zvolit?

Než usedneme k ohni, musíme zvážit, jaký typ krbu bude pro naše potřeby vhodný. Nejbezpečnější a vyžadující nejméně práce je krb v kovové misce nebo koši. Po zavěšení na stojan jej můžeme umístit na většinu míst na zahradě, a dokonce i na terasu nebo balkon. Nic vám nebrání přemístit závěsný krb , je totiž mobilní.

Závěsný zahradní krb neovlivňuje negativně kořeny rostlin rostoucích poblíž a jen je potřeba pamatovat na to, abyste mu připravili dostatek prostoru. Nechceme rozdělat oheň na naší zahradě.

Klasičtějším přístupem k zahradnímu ohništi je postavit si ho svépomocí. Vyžaduje to od nás více času, ale poskytuje to elegantní a přirozenější zahradní design a také nám dává větší možnosti personalizace a svobody.

Vlastní krb si můžeme vyrobit z jakéhokoliv druhu kamene různých tvarů a velikostí. Pamatujte však na předpisy a umístěte oheň na místo, které:

  1. Nachází se minimálně 4 metry od plotů.
  2. Má minimální vzdálenost 3 metry od stromů.
  3. Je to minimálně 100 metrů od lesa.
  4. Je umístěn v bezpečné vzdálenosti od předmětů, které mohou být poškozeny při kontaktu s ohněm (domy, stavební místnosti, vedení vysokého napětí).

Jak si postavit vlastní ohniště ?

Připravili jsme akční plán, který vám umožní bezpečně postavit zahradní krb.

  1. Výběr místa – najděte si rovné a stabilní místo daleko od stromů, budov a jiných předmětů, které by mohly vzplanout.
  2. Výběr materiálů – vyberte si ohnivzdorné materiály, které odpovídají našim preferencím. Lze použít cihly, kameny a betonové bloky.
  3. Příprava půdy - odstraňte trávu z oblasti, kterou chcete vyhradit pro táborák. Dno by mělo být zapuštěné a vyložené štěrkem.
  4. Stavba základny - první řadu vyrobte z materiálu dle našeho výběru. Aby bylo zahradní ohniště odolnější, můžete konstrukci svázat cementem.
  5. Výstavba dalších řad - pokračujte ve výstavbě, nezapomeňte ponechat prostor pro přístup k ohni.
  6. Dekorace - stylizujte krb podle své představy.
  7. Testování – zkontrolujte, zda je konstrukce bezpečná a nehrozí nebezpečí požáru
  8. Použití – nezapomeňte krb pravidelně vyprazdňovat a používat jej k určenému účelu.

Zanechat komentář