Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak ochránit dřevěné zahradní lehátko po sezóně? Podívejte se na to hned

Jak zabezpieczyć drewniany leżak ogrodowy po sezonie? Sprawdź już teraz

Adrian Koźlik |

V létě často využíváme lehátka , používáme je na zahradě, na terase, na pláži, u bazénů, v kavárnách a na různých místech. Potřebujeme je k odpočinku a relaxaci hlavně v létě. Co s nimi tedy dělat, když přijde deštivý podzim a pak tuhá zima?

Zajistěte dřevěný rám.

Dřevo je velmi pevné a často se z něj vyrábí zahradní nábytek a dřevěná lehátka . Péče o dřevo je velmi důležitá, pokud se chceme dlouho těšit z jeho dobrého vzhledu bez poškození. Takže před podzimem a zimou, kdy už lehátka nepotřebujeme, postarejme se o ně. Před uskladněním se vyplatí zkontrolovat, zda nejsou poškozeny, dotáhnout všechny šrouby, zlomené vyměnit, zkontrolovat, zda neskřípou, poté naolejovat. Poté očistěte hadříkem s teplou vodou a jemným čisticím prostředkem. Po zaschnutí impregnujte. Takto připravené rámy by měly být ukryty v zastřešené místnosti. Místo by mělo mít přiměřenou vlhkost vzduchu, například garáž, leżak drewniany kůlna, zahradní domek.

Potahy chránící lehátko

Pokud nemáte výše zmíněný prostor, vyplatí se pořídit kryty. Ale jak to zakrýt? K tomuto účelu se nejlépe hodí potahy na zahradní nábytek z voděodolných látek. Důležité je vybrat potahy odpovídající velikosti dřevěného lehátka . Kryt pak zůstane na svém místě a poskytne větší ochranu. Dobře chráněná lehátka vydrží mnoho sezón nedotčená. Pak je dobré prostěradlo z lehátka sundat a uložit v interiéru, například doma, v kanceláři nebo v interiéru.

Jak zajistit kryt lehátka?

Látka na lehátku bývá nepromokavá, ale to neznamená, že ji můžeme nechávat venku celou zimu a podzim. Pak se poškodí, odbarví a ztratí barvu. Nejlepší je sundat hadřík z lehátka a poté vyčistit, pokud má nějaké skvrny nebo nečistoty. Dá se pěkně složit a uskladnit na tmavém, nevlhkém místě, např. zásuvka, garáž, sklep. Pokud je prostěradlo poškozené, roztrhané nebo nejdou vyčistit skvrny, můžeme koupit nové s novým vzorem a barvou a nosit na další sezónu. Náklady na samotné prostěradlo jsou mnohem nižší než náklady na celé lehátko.

Starejte se o své věci, nevyhazujte je a nenechávejte je ničit, starejte se o ně a budou vám sloužit roky.

Zanechat komentář