Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak ozdobit vánoční stromeček. Seznamte se se zajímavými nápady

Jak ozdobić bombki choinkowe. Poznaj kilka ciekawych pomysłów

Adrian Koźlik |

Věděli jste, že... Nejdražší cetka na vánoční stromeček byla vyrobena ve Velké Británii a je ozdobena 188 rubíny a 500 malými diamanty zasazenými do bílého zlata! Tato "skromná" ozdoba na vánoční stromeček může být vaše za přibližně 400 000 PLN.Vánoční stromeček si neumíme představit bez vánočních ozdob, jsou nepostradatelným prvkem zdobení našeho stromku. Nejprve byla na vánočním stromečku místo cetek jablka, vlašské ořechy a pečená vajíčka! Kdy se tedy objevila první cetka?

Příběh malé cetky, která dobyla svět.

bombki choinkowe Píše se rok 1840. Hans Greiner, zarmoucený, že si nemůže dovolit cukroví, jablka nebo ořechy na ozdobu svého vánočního stromku, odešel pracovat do skláren Lausch. Při práci náhodou vytvořil malou prázdnou skleněnou kouli a přišel s geniálním nápadem ozdobit svůj vánoční stromek těmito koulemi! Podle legendy tak vznikly první skleněné ozdoby na vánoční stromeček V polovině 19. století vzniklo mnoho malých rostlinek zdobících ozdoby. Sklo tradičně foukali muži a ženy a děti měly na starosti jeho zdobení a pečlivé balení.

V polovině 20. století byla založena první továrna na cetky v Polsku! Továrna fungovala až do roku 2008 a každý den vyráběla přes milion různých cetek. Postupem času se způsoby výroby vánočních cetek začaly zdokonalovat. Změnily se i materiály, ze kterých byly vyrobeny. V roce 2013 byla pomocí 3D tisku vytvořena první vánoční cetka Čínský trh vánočních ozdob definitivně ovládl svět v oblasti ozdob na vánoční stromeček. Jsou v bezpečí? Podle výzkumu provedeného v rámci celoevropského projektu AskREACH obsahují umělé vánoční stromky, ozdoby a světýlka spoustu toxických látek!

Vyhněte se toxickým látkám a vyrobte si vlastní vánoční ozdoby!

  • Háčkované ozdoby na vánoční stromeček Háčkování je časově náročná metoda, ale vyplatí se věnovat čas efektu, kterého lze dosáhnout pomocí příze a háčkování. Podívejte se na video a inspirujte se k tvorbě.
  • Navlékací vánoční ozdoby Nejpůsobivější dekorace obvykle nevyžadují mnoho úsilí. To je i případ strunových cetek . K jeho výrobě potřebujete pouze: provázek, lepidlo na dřevo, balónek. Nafouknutý balónek omotejte suchým provázkem, poté jej pevně omotejte a potřete lepidlem a vodou. Jemně osušte ručníkem a nechte přes noc na radiátoru. Ráno propíchněte balónek jehlou.
  • Dřevěné vánoční ozdoby Budete potřebovat: barvy, dřevěné ploché ozdoby a fixy Nechte svou kreativitu plynout a namalujte si vánoční ozdobu!
  • Ozdoby na vánoční stromeček z žárovek Použijte použité žárovky, namalujte je dle libosti a navrch připevněte provázek, kterým je zavěsíte na vánoční stromeček.

Jak skladovat cetky, aby vám sloužily dlouhá léta?

Chcete, aby vám vaše vzácné cetky, které jste zdědili nebo sami vyrobili, vydržely desítky let? Zde je několik informací, které by se vám mohly hodit: K uložení cetek můžeme použít jakoukoli krabici, např. krabice od bot. Ozdoby na vánoční stromeček, aby se uvnitř nekutálely, zajistěte vatou, malými ubrousky nebo použitými papírovými sáčky. bombki choinkowe

Místo ochrany výplně můžete také použít kartonové přihrádky. Pokud jsou ozdoby zdobené třpytkami, krystaly nebo krajkou, chraňte je tenkým hedvábným papírem.Na internetu navíc můžete najít plastové krabičky určené speciálně pro vánoční ozdoby. Díky těsnému víku chrání dekorace před usazováním prachu. Při balení je lze otřít bavlněným hadříkem. Na vánoční ozdoby s flitry můžete použít starý štětec na make-up.

Zanechat komentář