Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Obyčejný strom? Nebo snad důležitý symbol tradice? Zjistěte více o vánočním stromečku!

Zwykłe drzewko? A może ważny symbol tradycji? Dowiedz się więcej na temat choinki świątecznej!

Adrian Koźlik |

Věděli jste, že... Nejdražší vánoční stromek je vysoký 2,4 m, váží 40 kg a je celý ze zlata! Vyrobili ho japonští klenotníci a stála přes 4 miliony dolarů!

Vánoční stromeček je mnohými považován za nejdůležitější vánoční ozdobu a jak je vidět, najdou se i lidé, kteří jsou ochotni za oslavu této tradice utratit velké sumy peněz. Kromě toho je podle lidové víry vánoční stromek symbolem života a znovuzrození. Krásně zdobené vytváří kouzelnou a jedinečnou vánoční atmosféru.

Příběh malého stromu

choinka První vánoční stromky se objevily na konci 15. století. V roce 1492 se jimi zdobily kostely ve Francii a poté se tento zvyk rozšířil po celé Evropě.V Polsku se k výzdobě domů používaly větve jedle, borovice, smrku a dokonce i jmelí. Věřilo se, že "zálivka" (tak se jmenovaly větve předcházející vánočnímu stromku ) chrání dům před zlými silami a kouzly.

Vánoční stromeček jako vánoční stromeček se v Polsku objevil až při předělech. Nejprve se zdobily jablíčky, perníčky a oříšky, postupem času to začaly zdobit ručně vyráběnými dekoracemi, barevnými peříčky a svíčkami.

Podívejte se na náš blogový příspěvek a zjistěte více o ekologických vánočních ozdobách, klikněte sem

Výtvor pro váš vánoční stromeček! Tedy jaké dekorace zvolit.

V každém domě má vánoční stromek svůj jedinečný a originální vzhled. Zdobíme je podle svých preferencí, honosně nebo střídmě. Bez ohledu na to, jakou estetiku zvolíte, pouhá přítomnost vánočního stromku s dárky zaručí hřejivou a příjemnou atmosféru. Přesto je zdobení vánočního stromku radostným procesem, kterého se ochotně účastní všichni členové domácnosti.

Přemýšlíte, jakým stylem letos ozdobit vánoční stromeček ? Zde je několik inspirací, které vám mohou pomoci při rozhodování.

  • Eco vánoční stromeček.

Záleží vám na naší planetě a nesnášíte plastové dekorace, které se po nějaké době rozpadají? Styl eko vánočního stromku je stvořen pro vás, použijte staré papírové sáčky k vytvoření ozdob nebo dřeva, které vašemu vánočnímu stromku dodají jedinečnou rustikální atmosféru!

  • Barevně sladěný vánoční stromeček.

Máte rádi červenou barvu? Proč neozdobit svůj vánoční stromek v monochromatickém stylu? Kombinujte různé odstíny své oblíbené barvy se zelení stromu a užijte si výsledný efekt.

  • DIY vánoční stromeček

Pokud je vaším koníčkem výroba vlastních ozdob, vyberte si styl vánočního stromečku DIY, tedy ozdobený výhradně pouze ozdobami, které jste sami vytvořili! Barevné papírové řetězy nebo možná složitě zdobené cetky? Využijte svou kreativitu a vytvořte originální vánoční ozdoby na váš vánoční stromeček!

Využijte potenciál svého vánočního stromku naplno – i po svátcích!

choinka świąteczna Letos jste se rozhodli mít opravdový vánoční stromeček v květináči, ale chtěli byste si ho nechat na příští rok? Dejte si to na zahradu!

Po odstranění ozdob umístěte vánoční stromek do co nejsvětlejší a chladnější místnosti. Až do jara ji pravidelně zalévejte a po rozmrznutí půdy vykopejte jamku dvakrát tak hlubokou, jakou má květináč, tak hlubokou, než je její výška, poté ji důkladně zahrabte a utlačte zeminu.

Nakonec stromek zalijte Nyní víte vše o zdobení vánočního stromku a jeho zajímavé historii. Je to důležitý prvek, který ladí s ostatními vánočními dekoracemi.

Zanechat komentář