Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak uspořádat kempování pro děti na zahradě? Šek!

biwak w ogródku

Tomasz Woźniak |

Léto je obdobím, kdy většina z nás sní o prázdninových výletech a vzrušujících dobrodružstvích. Ne vždy jsme však schopni zorganizovat dlouhé výlety. Znamená to, že se musíme smířit s koncem léta a návratem do každodenní rutiny? Rozhodně ne! Jednou z možností jak prodloužit prázdninovou atmosféru a poskytnout dětem nezapomenutelné zážitky je uspořádat tábor na vlastní zahradě . Zní to lákavě? Přečtěte si, jak to uspořádat!

Kdy je nejlepší uspořádat tábor na zahradě?

Prvním krokem je vybrat ten správný termín pro toto neobvyklé dobrodružství. Ukazuje se, že letní prázdniny nejsou vždy tím nejlepším obdobím. Mnoho rodin plánuje výlety a je těžké sladit termín, který by vyhovoval všem účastníkům. Proto stojí za to zvážit další možnosti:

  • Červen je skvělý čas, kdy jsou noci ještě krátké a teplé a děti jsou stále ve škole. Je to ideální příležitost uspořádat tábor těsně před koncem školního roku a prodloužit si tak radostnou atmosféru prázdnin.
  • Srpen – ač by se mohlo zdát, že srpen je obdobím, kdy se většina rodin vrací domů, ukazuje se, že je to docela dobrý čas na kempování. Mnoho lidí již vyrazilo na prázdninové výlety, takže je snazší najít termín vyhovující všem. Je to ideální příležitost rozloučit se s létem v radostné atmosféře a připravit se na návrat do školy.
  • Září - i v září lze uspořádat tábor na zahradě. I když jsou noci o něco chladnější a tma padá rychleji, stále je to období, kdy si můžete užít krásné teplé počasí. Navíc je to skvělý způsob, jak si prodloužit vzpomínky na dovolenou.

Bez ohledu na termín, který si vyberete, pamatujte, že kempování na zahradě vám poskytuje komfort rychlého návratu domů v případě nepříznivého počasí nebo jiných nepředvídaných situací. Díky tomu je výbornou volbou pro rodiny s malými dětmi, které se teprve učí o radosti ze strávení noci mimo domov.

Co potřebujete k uspořádání tábora na zahradě?

Příprava kempu na zahradě nevyžaduje mnoho. Nejdůležitější věci jsou:

  • Prostor – Základem je samozřejmě mít vlastní nebo přístup na zahradu, dvůr či jinou zeleň, kde si můžete postavit stany. Stojí za to se předem ujistit, že vaši sousedé nemají proti této iniciativě žádné námitky.
  • Stany – Stany jsou základním prvkem kempování. Pokud je sami nemáte, můžete si je půjčit od rodiny nebo přátel. Nezapomeňte je rozmístit, aby nikdo nespal sám.
  • Vybavení – Kromě stanů se budou hodit i deky, stolky, baterky a dokonce i nafukovací matrace nebo podložky na spaní. Každé dítě by mělo mít svůj spací pytel, polštářek, toaletní potřeby a oblíbeného plyšáka.
  • Jídlo - Kemp je skvělou příležitostí pro uspořádání táboráku a opékání klobás nebo brambor. Vyplatí se také vzít si svačiny, sladkosti a pití, aby si děti udělaly opravdovou „noční hostinu“.
  • Bezpečnost – Nezapomínejme na repelenty proti komárům a klíšťatům. Vyplatí se také zásobit se základními prostředky první pomoci pro případ drobných poranění.

Kempování na zahradě - hry a aktivity pro děti

Kempování na zahradě není jen o spaní ve stanu a pojídání koláčů u ohně. Je to také skvělá příležitost uspořádat spoustu zábavy a her , které děti zabaví na dlouhé hodiny. Níže je několik nápadů na hry a aktivity , které budou ideální pro kempování na zahradě:

Stolní a karetní hry: Vezměte si s sebou své oblíbené deskové a karetní hry. Deskové hry jsou skvělým způsobem, jak strávit čas s celou rodinou a karetní hry jsou ideální pro menší skupiny nebo pro večerní hry u táboráku.

Hry na cvičení: Hry na cvičení jsou nejlepší venku. Uspořádejte týmové hry , jako je fotbal, volejbal nebo frisbee. Můžete také pozvat své děti, aby si hrály na schovávanou, tagovaly nebo hledaly poklad.

Kreativní hry: Podpořte fantazii svých dětí pomocí kreativních her. Vymýšlejte společně příběhy, stavte domy z klacíků a listů nebo si malujte obličeje.

Vzdělávací hry: Kempování je také vhodná doba k učení. Uspořádejte vzdělávací hry , které dětem pomohou naučit se nové věci. Můžete si například připravit přírodní kvíz, zahrát si pracovní šarády nebo vyřešit logické hádanky.

Noční hry: Když se setmí, je čas na noční hry. Uspořádejte hon na duchy, vyprávějte strašidelné příběhy nebo si zahrajte hru se svíčkami.

Nezapomeňte hry přizpůsobit věku a dovednostem dětí. Nejdůležitější je, aby se všichni bavili a vytvořili si nezapomenutelné vzpomínky na zahradní kempování.

Zanechat komentář