Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak vybrat perfektní sedací pytel do malého obýváku?

Jak wybrać idealną pufę worek do małego pokoju dziennego?

Adrian Koźlik |

Sedací pytel – to, co bylo kdysi vnímáno jako hippie kus nábytku nebo dětská hračka, je nyní k dispozici v mnoha velikostech, tvarech, látkách a barvách.

Lze je nalézt ve školách, letoviscích, za stoly, v kavárnách, kinech, domech celebrit, uvnitř nebo venku, na lodi nebo na palubě bazénu atd. Ale odkud přesně se vzaly v našich domovech? Abychom to zjistili, musíme se vrátit do starověkého Egypta!

Sedací pytel a jeho pohnutá historie.

PUFA WOREK XXL Sedací pytel je kus nábytku s mimořádně zajímavou historií. Podle historiků vynalezli první pouffy již staří Egypťané kolem roku 2000 před naším letopočtem! Používali malé sáčky naplněné fazolemi pro rekreační hry nebo žonglování, což dalo vzniknout nápadu na tento neobvyklý prvek výzdoby.

Zajímavé je, že byly také používány v Číně při výuce tai chi, tradičního čínského bojového umění. V určitém okamžiku začali mistři tai-chi používat malé sáčky naplněné pískem, oblázky nebo suchými fazolemi. Udržovali tyto vaky ve vzduchu tak, že do nich naráželi různými částmi těla a dělali pomalé, ladné pohyby, které jim pomáhaly soustředit se na svou vnitřní sílu.

První sedací vaky jako nábytek vznikly v 60. letech minulého století. Roger Dean, který pracoval pro Royal College of Art, je anglický umělec, designér a vydavatel. Vytvořil křeslo, které je považováno za předchůdce taštičky . Krátce poté, během italského modernistického hnutí, vytvořili tři italští architekti pohodlné beztvaré křeslo zvané „Sacco“. Pouffe sáčky umožňují tělu přizpůsobit se a zanechávají "otisk" jako v čerstvém sněhu.

Cílovým trhem tašek byli hippies a nonkonformní domácnosti, měly se stát radikálním prvkem „antidesignu“ ke kritice všech konzervativních vkusů, ale získaly na oblibě a dodnes je můžeme vídat v domácnostech. , školy, úřady a dokonce i bazény!

Taštičková taštička jako netradiční dekorační prvek.

Sedací vaky se dnes vrací do módy, protože jejich obliba neustále stoupá. Dodávají se v bezpočtu tvarů, velikostí, stylů a barev, aby se hodily do jakékoli oblasti vašeho domova, uvnitř i venku. Od luxusních látek po levnější alternativy, pro každého je tu něco.

Díky svému tvaru se tašky hodí do všech typů místností. Kulaté pufy jsou skvělé, když například potřebujete zaplnit prázdný roh, ale neomezujte se pouze na dekorativní funkci tohoto kusu nábytku, pohodlný tvar taštičky se skvěle hodí jako sedátko při filmu maratón!

pufa worek Taštičkové pufy lze použít i jako herní křesla. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si svou oblíbenou hru na tomto pohodlném a jedinečném křesle.

Jak vybrat tu správnou tašku?

Zdánlivě snadný úkol může někdy způsobit mnoho problémů! Tak je tomu i při výběru pouf bagů.

  • 1. Velikost – nejdůležitější aspekt, kterému byste měli věnovat pozornost. Začněte proces měření tím, že určíte, kolik místa chcete, aby váš sáček zabíral. Ujistěte se, že nezasahuje do průchodů. Nemusíte se bát, pokud nemáte moc místa, pouf tašky jsou dostupné v mnoha velikostech!
  • 2. Barva – Přemýšlejte o tom, jakou barvu chcete, aby byla taštička. Dnes si můžete koupit prakticky jakýkoli odstín a navíc si můžete vytisknout vlastní vzor. Jste omezeni pouze svou kreativitou.
  • 3. Textura a tkanina - v závislosti na místě, kde bude váš pouf bag umístěn, by měl mít vhodnou tkaninu. Pokud si chcete vyzdobit terasu pytlíkem, musíte se ujistit, že je voděodolný a odolný vůči všem povětrnostním podmínkám.

Nyní můžete snadno najít tašku , která bude vhodná pro vás, vaše dítě, vašeho teenagera nebo teenagera, vašeho psa, vaši společnost. Svůj vlastní sedací pytel si můžete libovolně personalizovat, například logem nebo designem, a vybrat si jakýkoli tvar, velikost, barvu nebo materiál!

Zanechat komentář