Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak vyrobit lucernu pro roráty? Pokyny krok za krokem

Jak zrobić lampion na roraty? Instrukcja krok po kroku

Adrian Koźlik |

K tradici čekání na Vánoce neodmyslitelně patří adventní lucerny. Při rorátní mši kostel osvětlují adventní lucerny a vytvářejí tak symbolickou atmosféru temnoty, která symbolizuje očekávání Ježíšova příchodu. Chodit na roráta s lampionem je oblíbeným zvykem především mezi dětmi. Pokud si chcete vyrobit lucernu sami Příchod Advent, tento praktický průvodce krok za krokem vám pomůže vytvořit působivou dekoraci, která do vašeho domova vnese kouzlo a radost z čekání na svátky.

Co je to adventní lucerna?

Adventní lucerna je symbolická dekorace, která se používá v období adventu, což jsou čtyři týdny před Vánocemi. Adventní lucerny mají různé tvary a vyrábí se z různých materiálů, jako je karton, dřevo, plast nebo kov. Obvykle mají pohodlnou rukojeť pro přenášení na rorátech. Některé lucerny mohou mít uvnitř svíčku, ale většina je vybavena bezpečnými LED světly. Světlo adventní lucerny je symbolem dobré zprávy o blížícím se Ježíšově příchodu.

Jak vyrobit adventní lucernu na Roraty?

Než se pustíte do výroby adventní lucerny, vyplatí se připravit si všechny potřebné materiály. Zde je seznam věcí, které budete potřebovat:

  • PET plastová láhev
  • Barevná vitrážová fólie Adventní lucerny
  • Nůžky
  • Lepidlo
  • Barvy nebo fixy
  • Štětec (volitelný)
  • Ozdoby (např. stuhy, třpytky, korálky)

  • Krok 1: Příprava PET lahve

    Začněte přípravou použité PET plastové lahve, která poslouží jako základ adventní lucerny . Odstraňte štítek z lahvičky a důkladně ji umyjte. Před pokračováním k dalšímu kroku se ujistěte, že je láhev suchá.

    Krok 2: Vystřihování vzorů na fólii z barevného skla

    Poté si připravte barevnou vitrážovou fólii. Můžete si vybrat různé barvy a vzory, které budou vyhovovat vašemu vkusu a dekoru. Na fólii z barevného skla vystřihněte nůžkami různé tvary a postavičky. Můžete si vytvořit adventní symboly, jako jsou hvězdy, andělé nebo výjevy související s narozením Ježíška.

    Krok 3: Zdobení PET lahve

    Nyní je čas na zdobení PET lahve. Můžete použít barvy nebo fixy k namalování láhve libovolnou barvou, kterou chcete. Pokud chcete, můžete štětcem vytvořit na povrchu lahve zajímavé vzory a efekty. Pamatujte, že barvy a pera musí být vhodné pro malování na plast. Po dokončení lakování nechte láhev zaschnout.

    Krok 4: Nalepení fólie z barevného skla

    Poté na PET lahev nalepte vystřižené vzory z vitrážové fólie. Pomocí lepidla připevněte fólii k povrchu láhve. Můžete vytvářet různé kompozice a uspořádání vzorů a vytvořit tak jedinečný vzhled vaší adventní lucerny . Pamatujte, že lepidlo musí být vhodné pro lepení plastu a fólie.

    Krok 5: Další dekorace

    Pokud chcete přidat další dekorace do vaší adventní lucerny , nyní je ten správný čas. Pomocí stuh, třpytek, korálků a dalších ozdob můžete lucernu dále ozdobit a dodat jí zvláštní kouzlo.

    Krok 6: Přidání světla

    Posledním krokem je přidání světla do adventní lucerny. Do PET lahve můžete umístit svíčku nebo použít bezpečné LED světlo. Ujistěte se, že je svítilna řádně zajištěna a nepředstavuje nebezpečí požáru.

    Světlá čekací doba

    Výroba vlastní adventní lucerny na Vánoce může být úžasným kreativním zážitkem, který do vašeho domova vnese kouzlo a radost z čekání na svátky. Postupujte podle tohoto návodu krok za krokem a užijte si krásnou dekoraci, která vám připomene blížící se Vánoce. Bavte se a mějte šťastné roráty!

    Zanechat komentář