Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Kdy se hraje FC Barcelona vs Real Madrid? Podívejte se, kdy El Clasico

Kiedy jest mecz FC Barcelony z Realem Madryt? Sprawdź kiedy El Clasico

Adrian Koźlik |

Kdy je El Clasico? Co od něj můžeme čekat a můžeme počítat s přítomností Roberta Lewandowského v tomto prestižním střetu? Na tyto a další otázky jsme se rozhodli odpovědět v dnešním článku.

Než však začneme, musíme jednou provždy vyřešit klíčovou otázku, tedy nomenklaturu tohoto setkání. O střetu mezi FC Barcelona a Real Madrid můžeme jako o každém jiném hovořit uvedením jména obou klubů. Vzhledem k jeho jedinečnosti a důležitosti setkání těchto týmů můžeme použít název určený speciálně pro tento zápas, tedy „El Clasico“, nebo jej jednoduše nazvat klasikou. Běžný název Gran Derbi je však omyl a ve skutečnosti odkazuje na úplně jiný zápas, který se hraje ve španělské LaLize mezi Sevillou a Real Betis, což je Sevilla Derby.

Fenomén věčného soupeření

V sobotu 28. října 2023 těsně po 16. hodině se zraky celého světa zaměří na Estadi Olímpic Lluís Companys, hlavní arénu olympijských her 1992. Kde FC Barcelona aktuálně hraje své domácí zápasy. Rekonstrukce Camp Nou donutila Katalánce přestěhovat se na olympijský stadion, to jim ale na vzrušení a teplotě dlouho očekávané klasiky neubere.

El Clasico hrané v sobotu bude 255. zápasem věčných rivalů. Historické pořadí přímých zápasů ukazuje mírnou převahu Royals, kteří mají na kontě 102 vítězství, 52 remíz a 100 porážek. Tato čísla se mohou v této sezóně vyrovnat, pokud FC Barcelona v sobotu vyhraje ligový zápas proti Realu Madrid a na jaře bude lepší než oni.

Každý zápas mezi Pride of Catalonia a Real Madrid je mezi fotbalovými fanoušky po celém světě velmi populární. Jde o nejsledovanější ligový zápas na světě, o čemž svědčí téměř 2 miliony polských televizních diváků v minulé sezóně.

Španělská továrna na hvězdy

Historie Realu Madrid a FC Barcelona je bohatá na velké hvězdy, nebo dokonce ikony a idoly uctívané davy fanoušků po celém světě, které postupem času vystřídají nové vycházející hvězdy. Oba tyto kluby se mohou pochlubit skvělými hráči jako Ronaldo Nazario, Ronaldinho, Maradona, Di Stefano, Cristiano Ronaldo, Messi, Neymar, Benzema, Luiz Suarez, Stoichkov, Figo, Iniesta, Sergio Ramos, Raul Gonzalez, Zinedine Zidane, Zlatan Ibrahimović a mnoho dalších. ostatní.

V řadách těchto klubů stále najdeme „staré“ hráče jako Luka Modrić, Toni Kroos a Marc-Andre ter Stegen, kteří mají za sebou již nejednu klasiku. el clasico

Kromě toho jsou zde mladí, velmi talentovaní hráči jako Jude Bellingham, Vinicius Junior, Camavinga, Joao Felix, Ferran Torres a Pedri, kteří jsou zodpovědní za budoucí podobu španělské soutěže.

V plejádě katalánských hvězd můžeme vidět i kapitána polské reprezentace, 35letého Roberta Lewandowského. Přítomnost nejlepšího polského fotbalisty v FC Barcelona silně ovlivňuje zájem Poláků o hry La Ligy, díky čemuž se i u nás španělští klasikové těší nebývalému počtu obdarovaných.

Bude Robert Lewandowski hrát v El Clasicu? Rošáda a mor zranění na obou stranách barikády

Noční můrou spojenou s jedním z nejdůležitějších zápasů sezony je množství zranění, se kterými se potýkají Real Madrid i FC Barcelona . Royals si od začátku sezony museli poradit bez Thibauta Courtoise, považovaného za nejlepšího brankáře světa, a jednoho z hlavních obránců ÉderMilitãa. Absence dvou klíčových hráčů je rozhodně největším problémem, se kterým se musí Carlo Ancelotti potýkat.

Bude Robert Lewandowski hrát v El Clasicu?

Nejinak je tomu i v FC Barcelona , ​​kde Pedri, Jules Kounde a Sergi Roberto kvůli zranění určitě nenastoupí. Situace Roberta Lewandowského také není nejjednodušší. Polák utrpěl zranění kotníku v zápase Ligy mistrů 4. října a od té doby je mimo hru. K tréninku s týmem se před sobotní klasikou vrátil teprve teď, ale nad jeho výkonem je stále obrovský otazník.

Logika nám říká, že Polák nebude hrát proti Realu od první minuty, ale s postupem zápasu může být Jokerem na palubovce Xaviho Hernandeze, schopným zvrátit vývoj tohoto zápasu.

Klikněte sem a podívejte se na tašku připravenou speciálně pro EL CLASICO pro fanoušky Realu Madrid

Klikněte zde a podívejte se na tašku připravenou speciálně pro EL CLASICO pro fanoušky FC Barcelona

Zanechat komentář