Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak vyrobit řetězy na vánoční stromeček? Krok za krokem

Jak zrobić łańcuchy na choinkę? Krok po kroku

Adrian Koźlik |

Věděli jste, že... Nejdelší papírový řetěz na vánoční stromeček v Polsku měřil 151 km a 930 metrů a vyrobilo ho za 3 měsíce přes 1500 lidí!O prázdninách děti stále vyrábějí papírové řetězy na vánoční stromeček . Jedná se o krásnou tradici, která se objevila v Polsku na počátku 20. století.Jako každá vánoční ozdoba , i řetěz na vánočním stromku má svou tajemnou symboliku předávanou z generace na generaci.

Symbolika řetězu vánočního stromku.

łańcuch choinkowy Vánoční řetěz v průběhu let získával nový a nový symbolický význam. Záleželo na období, ve kterém se právě nacházel. Postupem času vznikly nové techniky výroby vánočních řetězů a začaly se používat různé materiály.

  • Dříve se věřilo, že vánoční stromeček přivezený domů byl ve skutečnosti ukraden z jiného světa, tedy z lesa, a aby se „zkrotil“, byl ozdoben řetězy . Mělo to rituální význam a zahrnovalo vánoční stromek do „domácí reality“
  • Řetěz na vánoční stromeček je také symbolem žebříku spojujícího zemi s nebem. Z toho důvodu byly řetězy vyrobeny co nejdelší, aby o příčky do ráje nebyla nouze.
  • Vánoce jsou časem stráveným s rodinou a zajímavé je, že řetízek je také symbolem porozumění. Připravený společně s blízkými symbolizuje jednotu a nerozlučnost rodiny.
  • Řetěz vánočního stromku je znamením mučednictví a otroctví. Během předělů se věšel na vánoční stromky na znamení zotročení polských zemí okupanty. Vánoční stromeček byl symbolem národa v řetězech.

Někteří v něm viděli lákavého hada, jiní v něm viděli rodinné pouto. V některých regionech znamenal pro svou zlatou slámovou barvu bohatství, štěstí a hojnost! Co symbolizuje u vás doma?

Originální papírový řetěz na vánoční stromeček. Vyrobte si to sami!

Jak vyrobit řetěz na vánoční stromeček z papíru? Ten je se svátky nejvíce spojený a také nejjednodušší řetěz na vánoční stromeček .

K jeho výrobě budete potřebovat lepidlo, barevný papír a nůžky.

Krok 1 . Nakrájejte úzké proužky přibližně stejné šířky
Krok 2. Vytvořte první steh nalepením jednoho pruhu na obou stranách
Krok 3 Každý proužek střídavě přeložte přes sebe.
Krok 4 . Nakonec konce opět slepte k sobě.

łańcuch choinkowy Seznamte se s ekologickými řešeními.

  • Řetěz na vánoční stromeček z pomeranče, bobkového listu a skořice. Pomeranče osušíme, navlékneme plátky s tyčinkami skořice a bobkovým listem na silnou nit. Řetízek na vánoční stromeček bude vypadat jedinečně a navíc dodá slavnostní vůni celému domu.
  • Použijte mašličkové těstoviny - obarvěte je a svažte je ve stejné vzdálenosti provázkem. Takto složitě připravený řetěz se bude dobře hodit na vánoční stromky s minimalistickým zdobením.
  • Sbírejte šišky, navlékněte je na provázek a zavěste na vánoční stromeček. Vyrobte si atmosférickou dekoraci za minimum peněz.
  • Sladkosti během svátků rychle mizí z vánočního stromku. Použijte je k výrobě bonbonového řetězu na vánoční stromeček.

Vytvoření řetězu na vánoční stromeček je skvělá zábava! Vyrobte si ho se svými blízkými a užijte si jedinečnou výzdobu vašeho vánočního stromku.

Zanechat komentář