Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak navrhnout zahradu před domem? Nápady a inspirace

Jak zaprojektować ogród przed domem? Pomysły i inspiracje

Tomasz Woźniak |

Přemýšleli jste někdy, jak proměnit prostor před vchodem do vašeho domu ve skutečné zádveří vaší soukromé oázy klidu? Zahrada před domem je nejen výkladní skříní vaší nemovitosti, ale také místem, které udává tón celému okolí. Proto stojí za to chvíli přemýšlet o jeho uspořádání a vytvořit něco skutečně jedinečného. V tomto článku popíšeme 6 inspirativních nápadů, které vám pomohou navrhnout zahradu před domem , která potěší vás i vaše hosty. Od moderních, minimalistických konceptů až po idylické venkovské aranžmá – zde najdete něco pro sebe, bez ohledu na velikost a styl vaší nemovitosti. Připravte se na skutečnou cestu zahradními trendy a zjistěte, jak snadno si můžete vytvořit skutečné předsíně pro váš domov.

Zahrada v moderním stylu

Pokud má váš domov moderní, minimalistickou architekturu, zahrada před vchodem může být dokonalým doplňkem této estetiky. Vyberte si jednoduché geometrické tvary, pečlivě zastřižený trávník a elegantní, lineární cesty. Vybírejte rostliny s kompaktní siluetou, jako jsou jalovce, buxusy nebo okrasné trávy. Vyvarujte se přílišné rozmanitosti – volte opakující se motivy, které vytvoří harmonickou, ucelenou kompozici.

Nezapomeňte na moderní zahradní nábytek, který dodá vašemu prostoru eleganci. Dřevěné zahradní lehátko nebo designové taštičky se mohou stát pohodlnými místy k odpočinku. Doplňte aranžmá špičkovým deštníkem, který poskytne stín v horkých dnech.

Zahrada s kamennými akcenty

Pokud sníte o zahradě, která vyžaduje minimální péči, volte kamenná řešení. Cestičky z desek nebo dlažebních kostek, záhony osázené štěrkem nebo kamennými oblázky jsou skvělým způsobem, jak omezit růst plevele a dodat celku moderní elegantní vzhled.

Kámen může hrát i dekorativní roli – umístěte na zahradu fontánu, potůček nebo jezírko, které prostoru dodá kouzlo a oživí. Nezapomeňte do kompozice zahrnout také zelený akcent, například v podobě nízkých keřů nebo trávy.

Dřevěné lehátko je dokonalým kusem nábytku, který vytvoří útulnou atmosféru a poskytne pohodlné místo k odpočinku ve vaší kamenné zahradě.

Rustikální zahrada

Pokud má váš dům venkovský, venkovský charakter, zahrada před vchodem by měla tuto atmosféru zdůrazňovat. Volte přírodní materiály, jako je dřevo, proutí nebo kámen. Vyberte si květiny a rostliny, které dodají vaší zahradě idylické kouzlo – růže, hortenzie, bylinky a dokonce i zelenina.

Umístěte na zahradu dřevěnou lavici nebo zahradní lehátko a vytvořte si tak útulné místo k odpočinku. Vybrat si můžete i dekorace odkazující k venkovskému stylu, jako jsou staré květináče, zahradní nářadí nebo dřevěné ploty.

Nezapomeňte, že aranžmá bude přirozené a ležérní – nechte svou zahradu před domem vyzařovat venkovskou idylu a klid.

Zahrada v anglickém stylu

Pokud chcete, aby vaše zahrada před domem připomínala malebné anglické zahrady, zvolte bujnou vegetaci a nenáročnou kompozici. Nechte květiny a keře volně růst a vytvořte barevné záhony plné rozmanitosti.

Vyberte si květiny, jako jsou růže, pivoňky, jiřiny nebo hortenzie, abyste své zahradě dodali romantický charakter. Nezapomeňte na zelené akcenty v podobě trávníků, buxusů nebo jalovců. Cesty mohou být dlážděny kostkami nebo deskami, ale vyhněte se příliš pravidelným geometrickým tvarům.

Dřevěné lehátko nebo houpací síť je dokonalým doplňkem anglické kompozice a vytváří útulná místa k odpočinku mezi bujnou vegetací.

Japonská zahrada

Pokud sníte o tom, že si na zahradě před domem vytvoříte oázu klidu a harmonie, inspirujte se tradičními japonskými zahradami. Volte minimalistické formy, tlumené barvy a přírodní materiály.

Cestičky vyložte hladkými oblázky nebo deskami a vysaďte podél nich nízké keře, okrasné trávy a mechy. Umístěte na zahradu malé jezírko nebo fontánu, abyste uvedli uklidňující zvuk vody. Pamatujte také na kameny, lucerny a další japonské akcenty, které zdůrazní orientální charakter vašeho prostoru.

Dřevěné lehátko nebo houpací síť jsou perfektními místy pro meditaci a relaxaci ve vaší japonské zahradě.

Středomořská zahrada

Pokud má váš dům středomořský charakter, měla by zahrada před vchodem odkazovat na tuto estetiku. Vyberte si teplé barvy, hojnost vegetace a tradiční architektonické prvky.

Vyberte si květiny a keře typické pro oblast Středomoří, jako je levandule, olivy, cypřiše nebo granátová jablka. Doplňte je dekorativními prvky, jako jsou kamenné fontány, pergoly nebo terakotové květináče.

Dřevěné lehátko nebo sako pouffe je dokonalým nábytkem, abyste si užili středomořskou atmosféru vaší zahrady. Přidejte deštník, který poskytne stín v horkých dnech.

Jak navrhnout zahradu před domem - shrnutí

Bez ohledu na to, jaký zahradní styl zvolíte, nezapomeňte jej sladit s charakterem vašeho domu a okolní krajiny. Nechte svou zahradu před vchodem působit soudržně a harmonicky a zároveň odrážet vaše osobní preference a životní styl. Použijte dřevěné lehátko, houpací síť nebo pohodlný sedací pytel , abyste si vytvořili dokonalé místo k odpočinku a užijte si krásu vaší zelené oázy. Doufáme, že díky našemu příspěvku nyní víte , jak navrhnout zahradu před vaším domem .

 

 

Zanechat komentář