Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak žít ekologičtěji v roce 2021? Seznamte se se zajímavými nápady

Jak żyć bardziej ekologicznie w 2021? Poznaj kilka ciekawych pomysłów

Adrian Koźlik |

Rok 2020 byl pro nás všechny velmi těžký, pandemie neustále mění naše zvyky a způsob, jakým přistupujeme k životu. Nejčastějším tématem loňského roku je situace ve světě související s nemocemi a omezeními, proto lidé často zapomínají na další problémy každodenního života, které se týkají i nás. Příkladem je ochrana životního prostředí. Změny klimatu, ke kterým došlo během pandemie v mnoha zemích, jistě zlepší kvalitu ovzduší omezením dopravy a omezením průmyslové výroby. Bohužel je tu i odvrácená strana – stále častěji můžeme vidět velké množství zdravotnického odpadu, jako jsou roušky a jednorázové rukavice. Problémy související s finanční krizí také nutí společnosti vzdát se investic mj. obnovitelná energie. Má pandemie dobrý dopad na životní prostředí? Ve skutečnosti možná následky pocítíme až za pár let, ale nejdůležitější je nyní se hlouběji zajímat o to, jak můžeme žít ekologicky, abychom předešli ekologické katastrofě a přitom se starali o planetu a své zdraví .

Způsoby, jak žít ekologicky

  • SEGREGOVAT ODPADY

První, jedna z nejdůležitějších metod, které známe již dlouhou dobu, je třídění odpadu a vyhýbání se plastům, což může být v době pandemie obtížné, protože se výrazně rozvinul online prodej, což znamená, že se vyrábí stále více nepotřebných obalů . . Je proto důležité vybírat společnosti, které se snaží žít v duchu zero waste, vybírat ekologické obaly , které nemají negativní dopad na naši planetu.

  • ŠETŘIT VODOU

Neméně důležitá je samozřejmě i úspora vody, jednou z cest je investovat do myčky, místo vany použít sprchový kout a po umytí vodu ihned vypnout. Můžeme investovat i do Eko nádrží, které rekuperují dešťovou vodu, která pak vyčištěnou vodu dopraví do cisterny nebo pračky.

  • VYBERTE SI OBNOVITELNÉ ZDROJE ENERGIE Ekologické zdroje energie

Další poměrně oblíbenou možností, která má pozitivní dopad na životní prostředí a kvalitu ovzduší, je využití obnovitelného zdroje energie vyrobeného např. fotovoltaickými panely, které přeměňují sluneční energii na elektřinu, odborníci odhadují, že taková investice se může vrátit po několika letech, takže je to kombinace potěšení a výhod.!

  • EKO VYBAVENÍ? PROČ NE!

Můžeme si pomoci i s vychytávkami, zvláště těmi eko, protože kdo by neměl rád vychytávky?! Mezi ně patří mimo jiné: solární powerbanky, které se hodí při cestování, LED lampy, které nám jednoduše zpestří prostor nebo pohybová čidla na žárovky, které omezí dobu svícení na minimum.

  • PŘEMÝŠLEJTE O KAŽDÉM NÁKUPU

Dalším rostoucím problémem ve světě je nadměrný konzumismus, který podporuje nadměrnou produkci, která způsobuje degradaci životního prostředí. Touha mít materiální statky, které díky rychlému životnímu stylu nepotřebujeme, má negativní důsledky nejen pro naši peněženku, ale i pro životní prostředí. Možná někdy stojí za to se zastavit a zamyslet se nad tím, co můžeme udělat pro to, aby byl náš život lepší? Pamatujme také na to, že příroda je náš domov a neměli bychom ji zahazovat odpadky, proto hoďme odpad do koše! Věděli jste, že hliníku může trvat 400 let, než se rozloží, a plastu až 1000 let? Vzpomeňme na přírodu nejen o jejím svátku, občas stojí za to jít na procházku a uklidit odpadky.

  • PODPORUJTE ORGANIZACE BOJUJÍCÍ ZA DOBRO NAŠÍ PLANETY

Je dobré podporovat i organizace na ochranu životního prostředí, jednou z takových organizací je Světový fond na ochranu přírody (WWF), který shromažďuje peníze nutné k ochraně životního prostředí a provádí různé výzkumy a propaguje vzdělávání. Naše společnost se od počátku snaží žít v souladu s přírodou, vyrábíme ekologické papírové nebo látkové tašky s potiskem . Výše uvedené je jen několik návrhů na ochranu životního prostředí, je jich samozřejmě mnohem více, ale pamatujte, že i malými akcemi můžeme udělat hodně!

Ekologický trend - ochrana životního prostředí a globální značky

Stále více značek začíná podnikat kroky v boji za snížení znečištění. Jedním z nápadů McDonald's je zavést obaly pouze z recyklovaného materiálu ; společně se Starbucks podnikli iniciativu vyvinout nový typ kelímku, který bude zcela recyklovatelný. Značka Burberry přišla s další iniciativou a zcela opustila výrobu přírodní kožešiny. Rozhodli se také do roku 2025 kompletně vyměnit ramínka, obaly a igelitové tašky za ekologičtější. Za zmínku stojí Adidas, který také deklaroval, že do roku 2024 budou prodávané boty vyrobeny z plastu vytěženého z oceánu. Obchody s potravinami, jako je Kaufland, se zbavily mikroplastů v chemických výrobcích, nabízejí pouze ekologické tašky a přijímají veškerá opatření, aby zabránily plýtvání potravinami. Je velmi povzbudivé, že se stále více společností spojuje, aby bojovaly za dobro planety

Zanechat komentář