Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jaké solární lampy si vybrat pro vaši zahradu? Koukni na to!

lampy solarne w ogrodzie

Tomasz Woźniak |

Přemýšleli jste, jak vytvořit kouzlo na vaší zahradě po setmění? Odpovědí na tuto otázku jsou solární lampy . Nejen, že je cenově dostupný a ekologický, ale navíc dodá vaší zahradě jedinečné kouzlo. Solární osvětlení je univerzální a hodí se ke každému zahradnímu stylu – od moderního až po rustikální. V tomto článku se dozvíte, jak fungují solární lampy, jejich výhody a nevýhody a objevíte různé druhy solárního osvětlení pro zahradu. Připravte se na pohodové večerní chvíle obklopené kouzelným světlem!

Jak fungují solární zahradní lampy?

Solární lampy využívají sluneční energii, kterou získávají během dne. Mají fotovoltaiku, která přeměňuje sluneční světlo na elektřinu. Tato energie se pak ukládá do malých baterií. Po setmění spotřebovávají elektřinu LED nebo halogenové žárovky, které osvětlují okolí domu.

Výkon solárních lamp není příliš vysoký, obvykle několik Wattů. Po nabití však mohou svítit až několik hodin. Solární lampy se automaticky zapínají po setmění díky vestavěnému soumrakovému senzoru. Některé modely mají také pohybový senzor, který umožňuje vyzařovat světlo různých barev.

Výhody solárního osvětlení

Solární osvětlení pro zahradu má mnoho výhod. V prvé řadě je to ekologické řešení, protože využívá bezplatnou sluneční energii. Nevytváří dodatečné náklady související se spotřebou elektřiny a nevypouští škodlivé látky do ovzduší. Solární osvětlení se navíc snadno instaluje a nevyžaduje připojení k síti ani složité instalační práce. Stačí umístit lampy na správné místo a nasměrovat solární panely ke slunci.

Solární lampy jsou také bezúdržbové. Solární panely nabíjejí baterie během dne a lampy se automaticky zapínají za soumraku a zhasínají za denního světla. Jejich mobilita je další výhodou – lze je podle potřeby snadno přemístit na různá místa na zahradě, terase nebo balkonu.

Nevýhody solárního osvětlení

I když má solární osvětlení mnoho výhod, má také některé nevýhody. Výkon solárních lamp se nevyrovná výkonu elektrického osvětlení, takže nemohou být jediným zdrojem světla. Pokud rádi trávíte večery na zahradě u knihy, budete muset využít jiné zdroje světla. Solární lampy jsou navíc závislé na povětrnostních podmínkách. V zatažených dnech nemusí sbírat dostatek sluneční energie, což má za následek kratší dobu svícení. Solární lampy také špatně snášejí mráz a sníh, což může vést k poškození krytu a rychlejšímu opotřebení baterie.

Typy solárního osvětlení pro zahradu

Existuje mnoho různých typů solárního zahradního osvětlení. Zde jsou některé z nejoblíbenějších:

  1. Volně stojící solární lampy - to jsou oblíbené modely zaražené do země. Přicházejí v různých provedeních a stylech, jako jsou lucerny, koule, tyče a dekorativní tvary. Používají se k osvětlení cestiček, záhonů, teras a dalších prostor zahrady.

  2. Závěsné solární lampy - určené k montáži na zeď nebo strom. Jsou perfektní pro osvětlení teras, balkonů, altánů a stěn budov v zahradě.

  3. Nízká dekorativní přenosná svítidla - jedná se o dekorativní světelné body, které lze umístit na stůl, zábradlí, skalku nebo jinou rovnou plochu. Vytvářejí romantickou atmosféru při večerních setkáních venku.

  4. Plovoucí solární světla - jsou vodě odolná a lze je bezpečně použít na vodní hladině v bazénu, jezírku, jezírku nebo fontáně.

Jak nabíjet solární světla?

Nabíjení solárních světel zahrnuje vystavení solárních panelů slunečnímu záření. Chcete-li zajistit efektivní a rychlé nabíjení, měli byste:

  • Umístěte světla do otevřeného prostoru bez zakrytí solárních panelů.
  • Ujistěte se, že jsou světla stabilní a nepřevrhnou se vlivem větru.
  • Pravidelně čistěte solární panely od prachu, nečistot a vody.

Zanechat komentář