Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Kde koupit kuchyňskou zástěru? Dáme vám nápovědu

Gdzie kupić fartuch kuchenny? Podpowiadamy

Adrian Koźlik |

Víš, že…
Různá řemesla nosila různobarevné kuchyňské zástěry , bílé pro kameníky, černé pro obuvníky, modré pro zahradníky, zelené pro komorníky, černobílé kostkované pro kadeřníky a modré pruhy pro řezníky.

Od samého počátku je zástěra symbolem pohostinnosti. V průběhu historie se používaly jako pracovní uniforma i jako oděv při pečení nebo vaření.Je těžké přesně určit, kdy vznikla první kuchyňská zástěra. Ve starověké egyptské civilizaci se zjevně nosily při rituálech a obřadech. Samotné slovo pochází z francouzského slova „napperon“, což znamená malý dekorativní ubrus. V 19. století se staly populární šicí stroje, ale kuchyňské zástěry se zdobily volány a krajkami a postupem času se proměnily v bryndáčky pro děti.

Kuchyňské zástěry v průběhu staletí nosily ženy i muži. Stereotypně však ženy nosily zástěry do kuchyně a pánské kuchyňské zástěry se používaly na zahradničení nebo grilování. V dnešní době se kuchyňské zástěry staly více unisexovými a mohou sloužit mnoha různým účelům v závislosti na materiálu, ze kterého jsou vyrobeny.

Kuchyňské zástěry - ihned k odběru

fartuszki kuchenne Kuchyňské zástěry si můžeme pořídit na mnoha místech podle toho, k čemu je používáme nebo jakou funkci chceme, aby plnily. Stacionární prodejny jsou vybaveny kuchyňskými zástěrami , které nelze personalizovat, mají různé předem navržené vzory nebo zůstávají jednobarevné.

Internetové obchody jsou vybaveny širokým sortimentem kuchyňských zástěr různých typů a barev. Umožňují vám také vytvářet originální, personalizovanou grafiku pomocí průvodců dostupných na webových stránkách. V případě pochybností kontaktujte zákaznický servis, který vám poradí a zajistí, aby váš vzor seděl.

Nejoblíbenější typy kuchyňských zástěr

  • F kuchyňská zástěra s podvazky

Jinak známá jako kuchařská zástěra, jedná se o nejoblíbenější typ kuchyňské zástěry . Díky svému designu poskytuje ochranu celému tělu. Může být vybaven bočními nebo předními kapsami. Používá se v kuchyních a hotelech, ale také v některých malířských ateliérech.

  • F hip kuchyňská zástěra

Také nazývaná poloviční zástěra, je to tradiční kuchyňská zástěra , která se zavazuje v pase a je dlouhá do půli stehen. V minulosti takové kuchyňské zástěry často nosily služebné a hospodyňky. Zajišťují volný pohyb, proto se v současnosti používají v restauracích, kavárnách a barech.

  • Domácí kabátek pro hospodyňku

Je to typ kuchyňské zástěry využívaný především na vesnici, používá se k ochraně oděvů proti jakékoli špíně, nosí se shora přes hlavu nebo se zapíná vpředu na knoflíky, skvěle se hodí na domácí práce.

  • Křížová kuchyňská zástěra

Jedná se o zástěru po vzoru japonských zástěr. Jedná se o nejuniverzálnější ze všech typů zástěr. Díky chybějícím páskům se snadno přizpůsobí různým siluetám. Navíc neomezuje v pohybu a poskytuje ochranu po celém povrchu těla.Kuchyňská zástěra bude mít své místo v historii vždy, ať už slouží k praktickým účelům nebo jako dekorace.

Chcete se o kuchyňských zástěrách dozvědět více? Klikněte zde!

Zanechat komentář