Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Jak adresovat obálku pro odeslání? Podívejte se na to hned.

Jak zaadresować kopertę do wysyłki? Sprawdź już teraz.

Adrian Koźlik |

Věděli jste, že... Ve viktoriánské době se razítko používalo k přenosu šifrovaných zpráv mezi mladými milenci, jejichž rodiče cenzurovali jejich poštu. Razítko vzhůru nohama znamenalo „Miluji tě“ a diagonální razítko znamenalo „Chybíš mi“.

Dopisy a obálky jsou v naší společnosti přítomny odedávna, v minulosti byly jediným komunikačním prostředkem. Nyní se obálky používají především pro kancelářskou korespondenci nebo expedici zboží.

koperty biurowe Anatomie obálky

Obálka se skládá ze sedmi prvků: těsnící gumy, hrdla, ramene, těsnící chlopně, boční chlopně a přední a spodní chlopně.

Obálky mají navíc 4 druhy zapínání: latexové, samolepicí, kovové, provázkové a knoflíkové.. Pravděpodobně jste si všimli konfetového vzoru uvnitř obálky, je tam z bezpečnostních důvodů. Má také různé vzory.

Jak adresovat obálku pro odeslání?

Bez ohledu na to, zda posíláte dopis příteli, milované osobě nebo budoucímu zaměstnavateli, je klíčové, aby se dostal ke správné osobě. Pokud si nejste jisti, jak označit obálku pro odeslání, připravili jsme pro vás návod krok za krokem.

Zpáteční adresa

Umístěte své jméno do levého horního rohu. Pokud máte zvláštní titul „lékař“, „generál“ apod., nezapomeňte jej také uvést na obálku.Pod jménem a příjmením pak napište adresu bydliště nebo bydliště.

To je záruka, že pokud se s dopisem něco stane, bude vám zaslán zpět. Pokud posíláte obálku z poštovní schránky, zadejte do pole adresy číslo schránky. Nakonec uveďte své město, stát a PSČ adresa ulice.

Poštovní adresa

V pravém dolním rohu zadejte jméno a příjmení osoby, které dopis posíláte. Nezapomeňte uvést svůj právní nebo profesní titul.

Do dalšího řádku uveďte adresu osoby nebo instituce, které obálku adresujete. Na poslední řádek uveďte své PSČ a město. Pokud posíláte poštu do zahraničí, zadejte město příjemce, provincii/stát/okres a PSČ a poté zemi.

Poštovní známka

Získejte poštovní známku a umístěte ji do pravého horního rohu obálky . Než ho vhodíte do schránky nebo předáte dopravci, ujistěte se, že razítko nezakrývá žádnou část adres.

Obálky - nejen na dopisy.

kopert biurowe V posledních letech dochází k tzv Cash Envelopes je systém úspory peněz nastavením rozpočtu a jeho uložením do obálek. Umožňuje vám převzít kontrolu nad vaším rozpočtem bez omezení a pomáhá vám zůstat ve zdánlivých mezích.

Jak používat systém peněžních obálek? Krok za krokem.

  • 1. Rozhodněte se, jaké kategorie chcete na obálky zahrnout

Stojí za to zkontrolovat historii vašich předchozích transakcí, abyste viděli, za co utrácíte nejvíce peněz, a odhadli, kolik peněz by mělo být v každé obálce.

  • 2. Rozhodněte se, kolik plánujete utratit za jednotlivé kategorie

Zapište si, kolik vyděláváte každý měsíc, a poté tyto peníze rozdělte mezi jednotlivé obálky .

  • 3. Vložte peníze do obálek

Do obálek vložte odpovídající finanční hotovost a snažte se dodržet určené částky. Úprava rozpočtu může být zpočátku obtížná, ale dejte si čas a naučte se výhody používání systému peněžních obálek.

Chcete se dozvědět více o obálkách a jejich velikostech? Klikněte zde!

Zanechat komentář