Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Kde koupit papírová brčka? Dáme vám tip!

Gdzie kupić słomki papierowe? Podpowiadamy!

Adrian Koźlik |

Víš, že…

Papírová brčka na pití údajně snižují výskyt zubního kazu způsobeného kyselinami v nápojích, jako je soda, protože směřují nápoj přímo do krku a obcházejí více zubů.

Pití brčkem je činnost, kterou se učíme odmala, pomáhá nám správně rozvíjet obličejové svaly a často poskytuje spoustu zábavy.

V současné době jsou papírové brčka na pití stále populárnější kvůli životnímu prostředí. Ekologie přebírá cateringový trh a plastová brčka se stávají minulostí.

Když americký vynálezce Marvin Chester Stone v roce 1888 vyvinul prototyp papírového brčka, vytvořil řešení, která spotřebitelům i společnostem výrazně usnadnila dosažení výhod. Ujistil se, že papírové brčko je dostatečně dlouhé a široké, aby semena a jiné částice neuvízly. Kromě toho bylo jeho cílem zvýšit hygienu v nemocnicích, hotelech, klubech a restauracích.

Současnost a budoucnost papírových brček

Vzhledem k rostoucí tendenci šetrnosti k životnímu prostředí získávají papírová brčka na oblibě. Mnoho zemí hodlá zavést úplný zákaz používání plastových brček, díky čemuž se z papírových brček stane nepostradatelný prvek každého nápoje.

Papírová brčka jsou dnes běžně k dostání ve většině stacionárních prodejen, ale pokud chceme správnou barvu a vzor, ​​které splní naše očekávání a hodí se k tématu naší vychytané party, měli bychom využít internetové obchody, nejlépe s eko-produkty nebo dekorativními doplňky.

Pokud se vám však něco nelíbí, vždy si můžete vyrobit vlastní papírová brčka.

Udělej si sám! Papírová brčka

Nelíbí se vám žádný ze vzorů nebo stylů papírových brček, které jste našli v obchodech? Nebo možná hledáte něco originálního, co vám umožní překvapit své blízké.

Na začátek vám postačí delší kulatá tyčinka, tvrdý papír, trocha lepidla a parafín.

słomki papierowe Krok 1. Nastříhejte proužky

Ze vzorovaného papíru si nastříhejte proužky široké cca 3,8 cm, kolik proužků nastříháte je na vás, každý proužek vytvoří jedno papírové brčko.

Krok 2. Použijte lepidlo

Otočte proužek tak, aby byla vidět zadní strana, a poté nakreslete čáry tekutého lepidla podél jednoho z dlouhých okrajů. V tomto případě je nejlepší zvolit lepidlo, které má na lahvičce z bezpečnostních důvodů uvedeno „netoxické“.

Krok 3. Srolujte!

Umístěte tyčinku na papír pod úhlem 45 stupňů na jeden z rohů proužku. Poté kolem ní obtočte papír a překryjte jej s každým obalem. Sejměte naše téměř hotové papírové brčko z tyčinky a nechte přes noc zaschnout.

Krok 4. Zastřihněte konce

Zastřihněte konce papírových brček tak, aby byly rovné.

Krok 5. Použijte vosk

Rozbijte trochu parafínového vosku do sklenice a poté vosk roztavte v hrnci s horkou vodou na mírném ohni.

Krok 6. Ponořte brčko

Papírové brčko ponořte do vosku a poté jej vysajte. Vosk nechte okapat zpět do dózy a zbytek setřete ručníkem. Druhou stranu brčka ponořte do vosku a poté dočista otřete.

Krok 7. Dejte jim čas!

Papírová brčka nechte zaschnout. Jakmile brčko uschne, můžete ho použít.

Nyní, když víte, jak vytvořit svá vlastní jedinečná papírová brčka, využijte svou kreativitu a dodejte svému večírku originalitu.

Chcete se dozvědět více o papírových brčkách a zajímavostech o nich? Klikněte zde!

Zanechat komentář