Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Kde můžete strávit atmosférickou dovolenou v zahraničí? Dáme vám tip!

święta za granicą

Adrian Koźlik |

Vánoce jsou nádherným časem plným radosti, lásky a rodinné atmosféry. Když o nich přemýšlíme, představíme si zasněžené krajiny, krásně nazdobený vánoční stromeček, teplý dům plný vánočních ozdob vonících kořením a pomeranči, stejně jako jedinečné vánoční dárky a vydatnou štědrovečerní večeři, zapomínáme na sérii přípravy doprovázející přípravu těchto vánočních scenérií a zimní mráz, který nás všude obklopuje. .

Aby se předešlo předvánočnímu šílenství, stále více lidí se rozhoduje trávit vánoční dny mimo domov, a dokonce i v zahraničí. Je to dobrý nápad? Přesvědčte se sami a prohlédněte si nejzajímavější vánoční destinace našich krajanů!

Vánoční dobrodružství v teplých zemích

dovolené v zahraničí Tento díl je věnován typickým mrazíkům. Mrazivé říjnové dny nás od zimy účinně odrazují. Jedno je jisté, bude ještě chladněji! A nikdo z těchto lidí asi nesní o mrazivých, zasněžených Vánocích s hrníčkem hřejícího čaje v ruce. Vánoce lze strávit mnohem příjemněji: vyhřívat se na sluníčku, koupat se a nabíjet baterii pod palmami. Exotické destinace nám to jistě usnadní!

Arabské Emiráty

V současnosti je to jedna z nejoblíbenějších destinací, zejména v zimě. Luxusní dovolená v Dubaji při teplotách kolem 25 stupňů bude mnohem příjemnější než nesnesitelná léta s teplotami dvakrát vyššími. Když se řekne Vánoce, v arabských zemích můžeme vidět komerční aspekty tohoto svátku v podobě četných vánočních dekorací zdobících moderní mrakodrapy, nákupní centra a exkluzivní hotely. Kromě toho budou mít dovolenkáři v této části světa k dispozici dlouhé písečné pláže, umělé ostrovy a pouště. Milovníci zimních atrakcí navíc bez problémů využijí sjezdovku nebo kluziště zavřené v obchodním centru.

Dominikánská republika

dovolené v zahraničí Tradiční dovolená v rajském prostředí. Palmy místo smrků, bílé pláže místo prachového sněhu a teploty kolem 30 stupňů jsou největší rozdíly mezi dovolenou v Dominikánské republice. Na rozdíl od zdání se svátky v Dominikánské republice slaví velmi podobně jako v Polsku a dalších evropských zemích. Vzdálený rajský ostrov nám nabízí vřelou rodinnou atmosféru, tradiční štědrovečerní večeři a dokonce i radostné společné zpívání vánočních koled. Tradiční dovolená v tropickém prostředí mezi vysokými teplotami palem, korálovými útesy a bílými plážemi si jistě najde mnoho příznivců.

Mexiko

Jedinečná dovolená v jiné kultuře. Jednou z hlavních výhod trávení Vánoc v Mexiku je fakt, že oslavy v této zemi začínají 16. prosince a potrvají až do února. V této době se můžeme setkat s četnými procesími s modlitbami a zpěvy koled, které symbolizují cestu Josefa a Marie. Mexická města jsou nádherně vyzdobena třpytivými světýlky a vánoční výzdobou a mimořádně oblíbené jsou vánoční betlémy. Navíc nás čekají teploty kolem 20 stupňů, které si turisté mohou užít na krásných bílých plážích.

Egypt

Ideální místo pro všechny příznivce teplé dovolené ve stylu All Inclusive. Teploty kolem 22 stupňů, nádherné korálové útesy, písečné pláže obklopené starověkými divy světa. Mezi egyptskými turistickými atrakcemi najdeme i vzrušující plavbu po Nilu. Nebudou však chybět ani typické vánoční atrakce, jako jsou slavnostní štědrovečerní večeře a svátečně vyzdobená rekreační zařízení, kde jistě najdete vánoční osvětlení nebo tradiční vánoční stromky.

Kanárské ostrovy

dovolené v zahraničí Evropská exotika, kterou nabízejí Kanárské ostrovy, je jistě dobrým řešením, jak si užít teplé, slunečné klima, aniž byste opustili Evropu. Vzhledem k tomu, že tyto ostrovy patří Španělsku, nebudou turisté cestující do těchto oblastí potřebovat vízum ani pas a mohou si užívat teplot kolem 22 stupňů. Pokud jde o Vánoce na Kanárských ostrovech, ty začínají 22. prosince, kdy se po celém Španělsku koná každoroční loterie pořádaná od roku 1812. Ulice zdobí barevné vánoční ozdoby. Mezi nejzajímavější vánoční atrakce můžeme vidět unikátní betlém vyřezaný z písku na pláži Las Canteras na Gran Canaria. Tradiční vánoční trhy trvají až do setmění a také venkovní vánoční koncerty pod hvězdami v Santa Cruz de Tenerife.

Malta

Vánoce na Maltě jsou velmi atmosférické a oslavované. Při příjemné teplotě kolem 18 stupňů si můžeme užít společné zpívání koled, vánoční průvody a obdivovat betlémy a unikátní vánoční výzdobu v oknech. Kromě toho můžeme svátky oslavit návštěvou vánočních představení, koncertů koled nebo oblíbené pantomimy v divadle Manoel.

Thajsko

dovolené v zahraničí při cestě na dovolenou do Thajska se setkáme se suchým obdobím, které v této zemi trvá od listopadu do února. Denní teploty tam dosahují 30 stupňů. Jedná se o vrchol turistické sezóny, přestože dominantním náboženstvím je buddhismus, na některých místech najdeme atmosférickou vánoční výzdobu v podobě Mikulášů a vánočních stromků.

Madagaskar

Pokud se rozhodnete vyrazit na vánoční výlet na Madagaskar, ucítíte sváteční vůni koření, skořice, kakaa a vanilky. A také rodinná atmosféra a teplota kolem 28 stupňů.

Austrálie

V Austrálii připadají Vánoce na léto, a tak se vánoční dny tráví hlavně společným surfováním a plachtěním. Večer nás čeká venkovní štědrovečerní večeře. Jednou z australských tradic je zpívání koled při svíčkách s názvem Carols by Candlelight. V mnoha klubech a restauracích se také pořádají kolední večery. Tradiční vánoční stromek v této zemi nahrazuje rostlina zvaná australský keř a teplota v této době dosahuje zhruba 30 stupňů.

Vánoční atmosféra v zahraničí

Na své si přijdou i milovníci vánoční atmosféry, sněhu, krásných zimních scenérií a zimních sportů, kteří chtějí strávit dovolenou v zahraničí. Mezi nejzajímavější zimní prázdninové destinace můžeme rozlišit:

Alpy

dovolené v zahraničí největší pohoří Evropy je ideálním místem pro aktivní trávení Vánoc. Pokud sníte o dovolené strávené na sjezdovkách mezi zasněženou krajinou a alpskými chatami, rozhodně byste měli vyrazit do některé z alpských zemí. Výběr je poměrně velký a vybrat si můžete ze zemí jako Itálie, Francie, Rakousko, Švýcarsko, Německo nebo Monako.

Itálie

Dovolená strávená v Itálii má výjimečně náboženskou atmosféru. Během štědrovečerní večeře si můžeme pochutnat na tradiční italské kuchyni a poté zajít na známou Půlnoční mši. Velkou výhodou dovolené v této zemi je radostná a energická atmosféra, kterou jsou Italové proslulí. A vánoční strom stojící před Vatikánem v Římě je ideálním místem pro pořízení jedinečné vánoční fotografie, která může fungovat jako personalizovaná pohlednice z naší jedinečné vánoční dovolené.

Německo

Milovníci vánočních trhů by měli vyrazit k našim západním sousedům. Jen v Berlíně najdeme přes 80 různých vánočních trhů. V Mnichově však najdeme v tomto oboru jednoznačného průkopníka a nejstarší vánoční trh na světě. Z této země pochází i tradice zdobení vánočních stromků ozdobami. Lidé, kteří plánují vyrazit na Vánoce do Německa, jistě ocení jedinečnou vánoční atmosféru v této zemi.

Island

ti, kteří milují zimní scenérie a jedinečná dobrodružství, by měli navštívit Island. Kromě návštěvy ledových jeskyní, obdivování gejzírů nebo lovu fenomenální polární záře tu můžeme vidět i 13 Santa Clausů - jednoho pro každý předvánoční den, četné jarmarky a výjimečně estetickou kombinaci vánočních ozdob a sněhové nadílky.

New York

Pokud si chceme zahrát roli našich oblíbených postaviček z amerických vánočních filmů, měli bychom se vydat do New Yorku, který je v tomto ročním období jedním z nejkouzelnějších míst. Mezi intenzivně zářící vánoční výzdobou a kouzelnou atmosférou rušného města najdeme před Rockefellerovým centrem nejznámější vánoční strom na světě. Můžeme jít bruslit do Central Parku nebo nakupovat na 5. Avenue. Choďte na vánoční představení a muzikály nebo tematické večírky. Vánoční město můžete obdivovat i z ptačí perspektivy Empire State Building - doporučujeme vánoční hity na chvíli nahradit skvělým hitem Alicie Keys - Empire State Of Mind, nebo atmosférickým hlasem zpívajícího Franka Sinatry o tomto mimořádném americkém městě.

Laponsko

dovolené v zahraničí To je rozhodně nejslavnostnější možná destinace. Při cestě do kouzelné vesničky Rovaniemi se setkáme se SKUTEČNÝM Santa Clausem, jeho manželkou paní Gingerbreadovou, stádem elfů a sobů vedených samotným Rudolfem. Budeme moci strávit noc v hotelu vytesaném v ledu, zúčastnit se školení skřítků pomocníků a naučit se péct to nejlepší vánoční cukroví. Nezapomenutelným zážitkem může být také přechod polárního kruhu, který prochází středem města, nebo pozorování pravidelně se objevující polární záře.

Nezapomenutelné zahraniční Vánoce

Ať už se rozhodnete pro jakýkoli vánoční výlet, můžete se spolehnout na jedinečné a nezapomenutelné Vánoce. Plný blaženého lenošení a zimních aktivit. Rajské pláže a jedinečné zimní scenérie. Místa z našich oblíbených filmů nebo nejslavnostnější postavy ve vzdálené zemi.

Bude to jedinečná a kouzelná dovolená – jsme o tom přesvědčeni!

Zanechat komentář