Více než 2000 produktů

Množstevní slevy

k.madejczyk@allbag.pl

5% sleva

Pro první objednávku

ALLBAGWITA

Vánoční trhy 2023 - kdy a kde? Šek!

jarmarki bożonarodzeniowe 2023

Adrian Koźlik |

Vánoční trhy jsou dlouholetou tradicí. Světla, vánoční výzdoba, vůně svařeného vína a davy kolemjdoucích – tak se dá popsat tato akce. Na trzích větších měst se každoročně objevují dřevěné stánky, které nás naladí na vánoční atmosféru! Podívejte se, kam můžete letos vyrazit na vánoční trhy!

Kde se vzala tradice pořádání vánočních jarmarků?

Vánoční trhy 2023 Vánoční trhy mají dlouhou historii, která sahá až do středověku. Vše začalo obyčejnými potravinářskými a řemeslnými jarmarky. Postupem času vše nabralo na obrátkách a takové akce se staly velmi populární.

Vánoční trhy se v mnoha zemích staly jakousi tradicí a povinnou akcí během prázdnin.

Nelze popřít, že nakupování během vánočních trhů je často jen zpestřením a vlastně každý je navštěvuje, aby načerpal atmosféru svátků, popíjel teplé svařené víno, ochutnal vánoční pokrmy, setkal se s rodinou a přáteli.

Kde a kdy se budou konat vánoční trhy v Polsku v roce 2023?

Vánoční trhy 2023 V Polsku se vánoční trhy pořádají v mnoha městech. Tato tradice je v Polsku opravdu důležitá. Mnoho měst pořádá své veletrhy, které navštěvuje mnoho lidí, kteří chtějí pocítit kouzelnou atmosféru prázdnin.

Vánoční trhy většinou začínají koncem listopadu a trvají až do Vánoc, ale vše samozřejmě záleží na pořadatelích.

Níže uvádíme nejoblíbenější vánoční trhy v Polsku.

Vánoční trh ve Varšavě 2023

Jednoznačně největší akcí ve Varšavě během prázdnin je veletrh dekorovaných řemesel . Začne 26. listopadu a potrvá do 6. ledna 2024 . Bude se konat na Starém Městě, v oblasti Międzymurze Piotr Biegański.

Stánky se během jarmarku zaplní řemeslnými výrobky a řemesly, ale i výbornými vánočními dobrotami a zahřívacími nápoji (ano, pije se tam lahodné kořeněné svařené víno!).

Během veletrhu ve Varšavě budete moci obdivovat nejrůznější vánoční dekorace, které naplní kolemjdoucí vánoční atmosférou. Bude to také skvělá příležitost shánět dárky pro své blízké.

Za připomenutí stojí i to, že v zimě bude na Staroměstském náměstí jistě velké kluziště, které bude velkým lákadlem nejen pro děti, ale i pro dospělé.

Vánoční trh v Gdaňsku 2023

Gdaňsk nás jako každý rok potěší také vánočním trhem. Bude se konat v Targ Węglowy. Začne 17. listopadu a potrvá do 23. prosince .

Vánoční trh v Gdaňsku je jednou z nejoblíbenějších akcí v tomto regionu. Byl oceněn i v evropském měřítku a mezi organizovanými veletrhy obsadil druhé místo.

Veletrh v Gdaňsku každý rok potěší hosty novými produkty! Loni se kromě tradičních atrakcí mohli hosté na památku vyfotit ve fotobuňce. Kdo ví, čím nás překvapí tentokrát?

Pokud jde o dekorace, veletrh v Gdaňsku může také překvapit! Nechybí dekorace jako z pohádkového světa kouzel. V minulých letech na návštěvníky čekaly svítící kočáry, kolotoče a obrovské cetky. O víkendech se toho většinou děje ještě víc!

Vánoční trh v Krakově 2023

Vánoční trh v Krakově je jedním z nejstarších. Můžeme se ho zúčastnit na Hlavním náměstí. Letos začne 24. listopadu a potrvá do 1. ledna 2024.

Vánoční trhy v Krakově se tam konají už stovky let. Najdete tam mnoho atrakcí a širokou nabídku! Stojí za to mrknout na vánoční ozdoby, zejména ty ručně vyráběné.

Na vánočním jarmarku budete mít možnost ochutnat regionální delikatesy, jako je sýr oscypek s brusinkami nebo haličské svařené víno.

Vánoční trh ve Vratislavi 2023

Nelze popřít, že vánoční trh ve Vratislavi je jedním z nejkrásnějších! O prázdninách vratislavské tržiště ožívá a získává atmosféru. Vánoční jarmark začne 24. listopadu a skončí 7. ledna 2024 .

Návštěvníci jarmarku budou moci ochutnat mnoho lahodného občerstvení jako jsou: bramboráky, zeppeliny, perníčky, vafle, máslové rohlíčky a mnoho dalších.

V blízkosti veletrhu se budou konat také různé umělecké akce. Už v prosinci tam bude hudební pódium, kde uvidíme různé hudební koncerty a vystoupení těch nejmenších.

Dárkový trpaslík je také velmi oblíbený a objevuje se pouze během vánočních trhů ve Vratislavi. Legenda říká, že když se třikrát dotkneme jeho klobouku, všechny naše sny se v blízké budoucnosti splní.

Vánoční trh v Poznani 2023

Poznaň také pořádá svůj vlastní vánoční trh. Letos jej budete moci navštívit od 18. listopadu do 22. prosince na mezinárodním veletrhu v Poznani. Jeho atrakce si můžete užít od 11:00 do 21:00.

Na jarmarku bude přes 70 různých stánků, kde budete moci ochutnat místní delikatesy jako pečené kaštany a svařené víno.

Vánoční trh v Katovicích 2023

Nezapomeňte na Katovice! Veletrh se tam uskuteční 17. listopadu a potrvá do 7. ledna 2024 v Katovické tržnici .

Kromě vůně svařeného vína láká katovický vánoční trh kolemjdoucí četnými atrakcemi. Pro nejmenší hosty jsou připraveny pohádkové domečky a pohádkový vláček.

Oblíbené vánoční trhy po celém světě

Mnoho lidí podniká zvláštní výlety, aby navštívili takovou událost.

Jeden z nejznámějších vánočních trhů se koná v rakouské Vídni . Od 11. listopadu budete moci navštívit vánoční trhy na náměstí Rathausplatz.

Jeden den na vídeňském vánočním trhu obvykle nestačí k plnému prožití obrovské rozmanitosti slavnostních aktivit a atmosférických atrakcí, které přitahují malé i velké.

 

Zanechat komentář